جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تبریک امیرعبداللهیان به وزیر خارجه آفریقای جنوبی

امیرعبداللهیان در پیامی خطاب به وزیر خارجه آفریقای جنوبی نوشت: فرا رسیدن روز ملی جمهوری آفریقای جنوبی را به ملت، دولت و خانم نالدی پاندور، وزیر امور خارجه این کشور صمیمانه تبریک می‌گویم. 

Loading
رصد اندیشکده‌های غربی

از پیام رزمایش‌های روسیه در مرز بلاروس تا توان اروپا برای حفظ برجام

شورای راهبردی آنلاین – رصد: حمایت هم‌زمان اروپایی‌ها از کنترل شدید مرزی و حقوق بشر، توان اروپا برای حفظ برجام تا نوامبر، پیام مانورهای نظامی روسیه در مرز بلاروس، حفظ آمادگی نظامی کره جنوبی و آمریکا در دوران شیوع کرونا، روابط چین-هند بعد از درگیری مرزی، تحریم‌های آمریکا علیه کوبا، جلوگیری از وقوع جنگ سرد جدید میان آمریکا و چین ازجمله برجسته‌ترین موضوعات موردتوجه اندیشکده‌های خارجی در هفته گذشته بودند.

گزیده‌ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی ازنظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

شورای روابط خارجی اروپا

چرایی حمایت همزمان اروپایی‌ها از کنترل سختگیرانه مرزها و رعایت حقوق بشر: اروپایی‌ها عمدتاً حامی کنترل‌های سخت‌گیرانه مرزی هستند، اما علت این امر احتمالاً بیشتر تأثیرات شدید ناشی از بیماری کرونا است تا نفوذ احزاب پوپولیست.

اروپا می‌تواند توافق هسته‌ای ایران را تا نوامبر حفظ کند: واشنگتن بعد از شکست تحقیرآمیز در شورای امنیت سازمان ملل به دنبال بازگرداندن تحریم‌ها خواهد بود تا آنچه را از توافق هسته‌ای ایران باقی مانده است، دچار اختلال کند؛ اما انگلیس، فرانسه و آلمان هنوز می‌توانند این توافق را تا بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سرپا نگهدارند.

مانورهای نظامی روسیه در مرز بلاروس: پیام برای غرب: کرملین می‌داند که مداخله نظامی باعث از دست رفتن حسن ظن مردم بلاروس می‌شود، اما یک گذار مدیریت شده به‌سوی کاندیدای موردنظر خود را منتفی نمی‌کند.

پیروزی بایدن – هریس چه معنایی برای فن‌آوری و ابتکارات آمریکا خواهد داشت؟: فرض کنید سال 2024 است و کاملا هریس جانشین جو بایدن است. فن‌آوری و سیاست فن‌آوری آمریکا بعد از چهار سال قدرت بایدن-هریس چگونه خواهد بود؟

دولت ترامپ روزی به چین سخت خواهد گرفت: بخش‌هایی از دولت آمریکا دوست دارند کیک چینی خود را داشته باشند و آن را بخورند. آن‌ها می‌خواهند ژست بگیرند که در مقایسه با بایدن، اوباما یا بوش به چین سخت‌تر می‌گیرند اما درعین‌حال دست به هیچ اقدامی نزنند که وال‌استریت، رأی‌دهندگان یا در برخی موارد دونالد ترامپ را ناامید کند. نتیجه آن‌هم صدور اعلامیه پشت اعلامیه در خصوص واکنش به تهاجم اقتصادی چین است که بعداً عملی خواهد شد.

 

کارنگی

درباره توافق اسرائیل-امارات مبالغه نکنید: شاید یک روش دقیق‌تر برای ارزیابی این توافق تثبیت و رسمی شدن روابطی باشد که برای بیش از یک دهه عمدتاً به‌صورت زیرزمینی انجام می‌شد؛ اما تأثیر راهبردی آن دست‌کم فعلاً به‌اندازه معاهدات صلح اسرائیل حائز اهمیت نخواهد بود.

آیا کره جنوبی و آمریکا در دوران کووید-19 آمادگی نظامی را حفظ می‌کنند؟: در مدت شیوع یک بیماری همه‌گیر چطور اطمینان حاصل می‌کنید که نیروی نظامی آماده رفع تهدیدات است؟ اتحاد آمریکا-کره جنوبی با این مشکل دست‌وپنجه نرم کرده است.

توافق اسرائیل-امارات صرفا یک نمایش فرعی است: صلح خوب است؛ اما روابط دوستانه میان دولت‌های متخاصم در منطقه‌ای شکننده که درگیر ستیزه‌جویی است چطور؟ این لحظه‌ای خواهد بود که باید خدا را شکر کرد یا این‌که ممکن است در نگاه اول این‌طور به نظر برسد؛ اما باوجوداین مبالغه‌ها، توافق اسرائیل و امارات برای عادی‌سازی روابطشان که دونالد ترامپ آن را اعلام کرد، معجزه‌ای از انجیل نیست بلکه یک فرصت‌طلبی سیاسی به ضرر فلسطینی‌ها است.

روابط چین-هند بعد از درگیری مرزی: اگرچه ممکن است چین و هند هر دو گمان کنند که این وضعیت تحت کنترل است اما رویکردهای افراطی و سوءتفاهم‌ها میان آن‌ها می‌تواند به وقوع یک رقابت خطرناک منتهی شود.

 

چتم هاوس

تحریم‌های آمریکا علیه کوبا هنوز کارایی دارد؟: سیل اخیر تحریم‌های محدودکننده سفر به کوبا که کاخ سفید اعلام کرد و اخباری که حاکی از بازگشایی فروشگاه‌هایی در کوبا است که با دلار آمریکا معامله می‌کنند این سؤال را مطرح می‌کند: آیا تحریم‌ها کارایی دارند و اگر این‌طور است چه زمانی کارایی دارند؟

 

رند

تصمیم‌گیری در کره شمالی: این گزارش تلفیق سه مقاله است که هدف از آن‌ها به راه انداختن بحث میان آن‌هایی است که بر تصمیم‌گیری در کره شمالی متمرکز هستند.

 

بروکینگز

به بازی یافتن مقصر شیوع کرونا خاتمه دهید: تجدید نظر در نقش چین در شیوع کرونا: به گفته مایک پمپئو «ما هنوز ماسک می‌زنیم و شاهد افزایش مرگ براثر کرونا هستیم چون حزب کمونیست چین نتوانست به وعده‌هایش به جهان عمل کند». این یکی از برجسته‌ترین نمونه‌های مقصر دانستن چین، به‌ویژه حزب کمونیست چین، برای شیوع کرونا در جهان است. در عوض چین هم آمریکا را به سوء مدیریت و جدی نگرفتن این بیماری متهم کرده است.

جلوگیری از جنگ سرد جدید میان آمریکا و چین: درحالی‌که انتخابات نوامبر ریاست جمهوری آمریکا نزدیک می‌شود بسیاری در چین بر این موضوع متمرکز هستند که نتیجه این انتخابات برای روابط واشنگتن و پکن چه خواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *