جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

آمریکا اخراج ۱۱ هزار لبنانی را به تاخیر انداخت/ علت؛ درگیری بین اسرائیل و حزب‌الله

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، شامگاه جمعه پنجم مرداد در یادداشتی اعلام کرد که به دلیل درگیری بین اسرائیل و حزب‌الله در جنوب لبنان، آمریکا برای حدود یازده هزار و پانصد شهروند لبنانی که هم اکنون در آمریکا هستند، مجوز کار صادر می‌شود و از اخراج از این کشور معاف هستند.

افزایش مبتلایان به کرونا در ژاپن

رسانه های محلی ژاپن روز گذشته (جمعه) گزارش دادند موارد ابتلا به کووید-۱۹ در این کشور در حال افزایش است و کارشناسان بهداشتی خواستار اقدامات پیشگیرانه در طول فصل تعطیلات تابستانی هستند.

بلینکن: ما سخت تلاش می‌کنیم تا به آتش بس در غزه دست یابیم

«آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا در نشست وزرای خارجه اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه آن) گفت که ایالات متحده “با پشتکار روزانه” برای دستیابی به آتش بس در نوار غزه و یافتن راهی برای صلح و امنیت تلاش می‌کند.

Loading

نقش چین در انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: در انتخابات ریاست جمهوری 2016، حزب دموکرات آمریکا از روسیه به‌عنوان سپر بلا برای توجیه شکست خود استفاده کرد. مسکو به مداخله در این انتخابات از طریق انتشار اطلاعات نادرست متهم شد. پس از انتخابات، یک تحقیقات قضایی به راه افتاد که بدون ارائه سندی دال بر این اتهام، پایان یافت.

وب‌سایت شورای روابط بین‌الملل روسیه در یادداشتی نوشت: علیرغم فقدان شواهد مداخله روسیه در انتخابات 2016 آمریکا، واشنگتن سال 2017 و 2018، تحریم‌هایی اقتصادی علیه شرکت‌های روسی اعمال کرد. این امر باعث وخامت هرچه بیشتر روابط آمریکا – روسیه شد که قبلاً به‌واسطه بحران 2014 اوکراین، تیره شده بود. کنگره آمریکا در اقدامی تلافی‌جویانه در برابر مداخله ظاهری مسکو در این جنگ، تحریم‌های جدیدی وضع کرد.

درواقع، روسیه به دیو خطرناکی تبدیل‌شده که به خاطر هر اتفاق ناخوشایندی (خواه مسمومیت سرگئی اسکریپال در سال 2018 یا ادعای بمباران شهروندان غیر شورشی در شرق حلب توسط روسیه) تنبیه می‌شود. بر این اساس، همه‌چیز تقصیر روسیه است، حتی اگر شواهد آن موجود نباشد.

در سال 2017، آمریکا و روسیه در یک تنش دیپلماتیک، کنسولگری‌های یکدیگر را تعطیل، تعداد کارکنان خود را کاهش داده و به تنش لفظی پرداختند. از آن زمان، هر دو کشور از یکدیگر فاصله گرفته و این اختلافات اخیراً با لغو چندین توافق کنترل سلاح (مانند پیمان‌های «آی ان اف» و «آسمان‌های باز») به اوج خود رسیده است.

در راستای همین سیاست، آمریکا اخیراً برای مدیریت مسائل دشوار به ضدیت با چین مبادرت کرده که در کارزار انتخابات ریاست جمهوری مشهود است. هر دو نامزد ریاست جمهوری (جو بایدن و دونالد ترامپ) برای جذب حامی به ضدیت با چین متوسل شده و پیروزی خود را در رقابت اتخاذ موضع سخت در قبال پکن می‌جویند.

رئیس‌جمهور آمریکا برای تضمین پیروزی خود در دور دوم ریاست جمهوری‌اش، آشکارا چین را آماج انتقادات قرار داده است. وی پس از ناکامی در ارائه یک پاسخ مؤثر به همه‌گیری کرونا ویروس، در یافتن یک دستورکار کارآمد دیگر نیز با مشکل مواجه است. روسیه دیگر به تنهایی نمی‌تواند سپر بلای سوء عملکردهای سیاستمداران آمریکا باشد. چرا که این روایت برای مدت طولانی در رسانه‌های آمریکا بیان شده و دیگر برای مخاطب آمریکایی جذابیت ندارد.

اخیراً نیز آمریکا یک کمپین فشار حداکثری علیه چین تدارک دیده است. در سال 2018، یک جنگ تجاری تمام‌عیار بروز کرد که تحریم‌هایی علیه صنایع حیاتی چین ازجمله در بخش فن‌آوری پیشرفته این کشور را به دنبال داشت. شرکت‌های چینی «هواوی» و «زد تی ای» از بازار آمریکا اخراج شدند. همچنین، آمریکا به استفاده از این ابزار قدیمی تحریم علیه غول‌های فن‌آوری بسنده نکرده و مقامات چین در سین کیانگ و کسب‌وکارهای خارجی چینی در هنگ‌کنگ را نیز تحت محدودیت‌های مختلف قرار داد.

اکنون این چماق تحریم از دستور کار اقتصادی به ژئوپلیتیک و ایدئولوژی تغییر جهت داده است که در سیاست آمریکا در قبال چین تازگی دارد، هرچند که قبلاً در راهبرد ملی 2017 ترامپ، چین و روسیه به‌عنوان «قدرت‌های رقیب» قلمداد شده‌اند که «به دنبال به چالش کشیدن ارزش‌های آمریکا هستند».

همانند تنش دیپلماتیکی 2017 آمریکا-روسیه، امروز آمریکا و چین مأموریت‌های دیپلماتیک یکدیگر را موردحمله متقابل قرار داده‌اند. به‌عنوان‌مثال، از منظر ژئواستراتژیک، آمریکا در اواسط ژوئیه، ادعای چین بر دریای جنوبی چین را رسماً «غیرقانونی» خواند و تصریح کرد که به تقویت این سیاست خواهد پرداخت تا از توسل چین به‌زور جلوگیری کند.

هر دو کشور نمی‌خواهند در این بازی متقابل، به‌تنهایی نقش ایفا کنند. آمریکا برای مقابله با حزب کمونیست چین، پیشاپیش متحدان خود را برای تشکیل گروهی از کشورهای دموکراتیک فراخوانده است. فرانسه و انگلیس اخیراً تسلیم فشار دیرینه آمریکا برای متقاعد ساختن متحدان خود به دوری از فن‌آوری 5جی چین شده‌اند.

چین نیز به تقویت روابط خود با شرکای امتحان شده‌ی خویش (روسیه) پرداخته است. علیرغم اینکه تجارت متقابل چین و روسیه، در بحبوحه کووید-19، اندکی کاهش‌یافته است (کاهش 4 درصدی در مقایسه با سال 2019)، اما همکاری سیاسی در حال گسترش بوده است. اوایل ژوئیه، هر دو کشور همکاری نزدیک خود در سازمان‌های بین‌المللی را به نمایش گذاشته و تمدید قطعنامه کمک‌های بین مرزی در سوریه را وتو کردند. شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین، 8 ژوئیه طی تماس تلفنی با پوتین وعده داد که چین همکاری با روسیه را در امور بین‌المللی و ازجمله در سازمان ملل تقویت خواهد کرد.

در حال حاضر، چین و روسیه همکاری عادی و نزدیک خود را ادامه می‌دهند. روند جدیدی در همکاری چین-روسیه در حوزه هماهنگ‌سازی اقدامات متقابل برای مقابله با فشار ایدئولوژیکی غرب در رسانه‌ها مشهود است. 24 ژوئیه، سخنگوی وزارت خارجه هر دو کشور ویدئوکنفرانسی در مورد اطلاعات برگزار کرده و در آن تایید کردند که قدرت‌های غربی با انتشار اخبار جعلی و اعمال محدودیت بر فعالیت روزنامه‌نگاران، به مداخله در امور داخلی چین و روسیه مبادرت می‌کنند.

تلاش آمریکا برای منزوی ساختن چین، چاره‌ای جز گسترش روابط با کشورهای همفکر برای پکن باقی نمی‌گذارد، خواه این کشور روسیه باشد یا هر کشور دیگری که برای همکاری آماده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *