جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

چشم‌انداز همکاری نظامی آمریکا – ناتو

شورای راهبردی آنلاین – رصد: دو سفیر سابق آمریکا در حالی از ناتو دفاع کرده‌اند که این ائتلاف با انتقادات فزاینده (ازجمله توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا) مواجه است، ازجمله اینکه این ائتلاف باری روی دوش مالیات‌دهندگان آمریکایی است و دیگر در خدمت منافع دفاعی واشنگتن نیست.

لری لاکچنر در یادداشتی که وب‌سایت شورای آتلانتیک آمریکا آن را منتشر کرد؛ نوشت: جان هربس، رئیس مرکز اوراسیای شورای آتلانتیک و الکساندر ورشباو، عضو برجسته این شورا در حوزه امنیت و راهبرد، 21 ژوئیه از تقویت کارآمدی ناتو در مواجهه با گستاخی روسیه به رهبری رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین، حمایت کردند.

بااین‌حال، جان میرشایمر، استاد علوم سیاسی در دانشگاه شیکاگو و دکتر سارا مولر، استادیار امنیت بین‌المللی در دانشگاه ستون هال در نیوجرسی، معتقدند که امروزه تهدید واقعی چین است نه روسیه. این یادداشت به بررسی نشست مجازی آن‌ها در مورد ناکارآمدی ناتو می‌پردازد.

ورشباو معتقد است که ناتو برای بازدارندگی در برابر تهاجم روسیه ضروری است. روسیه تهدیدی واقعی است. همچنین، ناتو یک ائتلاف موجود از دموکراسی‌های همفکر است که آمریکا هنوز برای دفاع از منافع مشترک و پیشبرد ثبات در فراتر از مرزهای ناتو به آن نیاز دارد.

هربس تأکید کرده است که اروپا به لطف این روابط فراآتلانتیک قوی، هفتادوپنج سال از صلح و «رفاه بی‌سابقه» برخوردار بوده است. اگر شما دارای ائتلاف باشید، سیاست خارجی مؤثرتر، واقع‌گرایانه‌تر و کم‌خطر خواهد بود و ناتو هم ائتلافی پیشگام محسوب می‌شود. از زمان بحران سوئز، هنگامی‌که با حمله مشترک انگلیس، فرانسه و اسرائیل به مصر به خاطر ملی سازی کانال سوئز مخالفت کرد، اختلافات درونی در ناتو به آن اندازه چشمگیر نبوده است. ازنظر هربس، چین مشکل بزرگی است، اما روسیه همچنان تهدیدی مهم بشمار می‌رود. اقدامات پوتین واقعاً بی‌ثبات کننده بوده و واقعیت این است که وی برای اولین بار از زمان جنگ جهانی دوم، در اروپا جنگ به راه انداخته است. باید جلوی او گرفته شود و راه انجام این کار نیز ناتو است.

 

مهار چین اولویت اصلی پنتاگون

بااین‌حال، میرشایمر معتقد است که رویکرد پوتین، هرقدر هم تهاجمی باشد، در حال حاضر بزرگ‌ترین دردسر واشنگتن محسوب نمی‌شود. آمریکا ازنظر نظامی به ناتو متعهد باشد یا نه مسئله روسیه فروکش خواهد کرد. میرشایمر مخالف حفظ نیروی نظامی آمریکا با مقیاس بزرگ در اروپاست. این استاد دانشگاه اظهار کرده است که اکنون اولویت اصلی پنتاگون مهار چین است. ازنظر وی، سه منطقه جهان ازنظر راهبردی برای آمریکا اهمیت دارد که عبارت‌اند از اروپا، شرق آسیا و خلیج‌فارس. بودونبود یک هژمون بالقوه در این مناطق، پرسش اصلی آمریکاست. یکی از دلایل ماندن آمریکا در اروپا در طول جنگ سرد، تمرکز تهدید شوروی در آنجا بود. واقعیت این است که امروز در افق دید آمریکا، هیچ هژمونی در اروپا وجود نداشته و درواقع یک هژمون منطقه‌ای وجود دارد که نام آن چین است. این به معنای آن است که آمریکا باید عظمت نظامی خود را در شرق آسیا متمرکز سازد. اکنون اروپا چندان مهم نیست اما شرق آسیا واقعاً مهم است.

میرشایمر معتقد است که آمریکا و متحدان آن (به‌ویژه ناتو) در قدم اول از روسیه یک تهدید ساختند و ناتو (که در سال 1949 تشکیل شد) هم آن را به آغوش چین انداخت.

 

ناتو باشگاهی بدون اتفاق نظر بین اعضاء

بااین‌وجود، به نظر مولر، چیزی نمی‌گذرد که این ائتلاف متشکل از سی عضو ناکارآمد می‌شود، زیرا این ائتلاف فاقد تمرکز راهبردی است. باشگاهی که اعضای آن در مورد هدف باشگاه اتفاق‌نظر ندارند، دچار مشکل است. در طول جنگ سرد، ناتو هدفی روشن و تعریف‌شده داشت، بازدارندگی در برابر اتحاد شوروی و شکست آن. از دهه 1990، ناتو به تغییرات بی‌پایان مبادرت کرده که نتیجه آن عدول از مأموریت اصلی آن بوده است. این ائتلاف وارد برنامه حفظ صلح، مبارزه با تروریسم و دولت سازی، اصلاح بخش امنیت، ضد جاسوسی و مقابله با مهاجرت غیرقانونی شده است. درنتیجه، اعضا از ناتو درخواست‌های متفاوتی داشته و انتظارات مختلفی دارند. به‌عنوان‌مثال، ترکیه به‌عنوان یکی از اعضای ناتو، تسلیحات پیشرفته از روسیه خریداری می‌کند و دولت فرانسه نیز به دنبال آشتی با مسکو است.

ورشباو به «یک توافق فراآتلانتیک بر اساس تقسیم هزینه‌ها» دعوت کرده است که در آن تا سال 2030 اروپا 50 درصد از تجهیزات حیاتی را تأمین کند که اکنون عمدتاً توسط واشنگتن تأمین می‌شود. این امر به اروپا امکان می‌دهد تا بسیاری از بحران‌ها را بدون کمک آمریکا مدیریت کند و به آمریکا هم امکان می‌دهد تا عمده دارایی‌های خود را از اروپا به آسیا – اقیانوسیه انتقال دهد. آمریکا برای مهار چین از متحدان خود در ناتو کمک نظامی نخواهد گرفت، بلکه این کمک‌ها توسط متحدان آمریکا در آسیا تأمین خواهد شد. اروپا برای دفاع بودجه کافی صرف نمی‌کند و کشورهای اروپایی توانمندی زیادی برای پیشبرد قدرت ندارند. اروپا و ناتو در مورد چین کار چندانی نمی‌توانند انجام دهند.

بااین‌حال، ورشباو تأکید کرده است که ناتو به‌عنوان تیمی از شرکای آماده، باعث شده است که رقیبی برای آمریکا وجود نداشته باشد. متحدانی نظیر ناتو به آمریکا در برابر روسیه، چین و دیگر رقبا، برتری فوق‌العاده‌ای بخشیده است. معمولاً بین اعضای ناتو اختلاف‌نظرهایی وجود داشته است اما این کشورهای متحد، معمولاً راهی برای حل اختلافات خود پیدا می‌کنند، زیرا وحدت ائتلاف مهم‌تر از آن است که به خطر بیفتد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *