جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading
رصد اندیشکده‌های غربی

از جنگ قدرت جدید در مدیترانه تا تغییر سیاست دفاعی ژاپن

شورای راهبردی آنلاین – رصد: چگونگی بهبود اقتصاد آسیا در دوران کرونا، انفجارهای لبنان، عصر هسته‌ای و زمان پایان آن، نزاع بر سر قدرت در خاورمیانه، نیاز اروپا به دلار ضعیف یا قوی، علت تصمیم ترامپ برای کاهش سربازان آمریکایی در آلمان، چین و احتمال ظهور اقتصاد هیدروژنی، گرمایش زمین در شمالگان و نیاز به سازوکار بازنگری سرمایه‌گذاری، تغییر سیاست دفاعی ژاپن و نیاز اروپا به برنامه بازیابی برای خودمختاری راهبردی ازجمله برجسته‌ترین موضوعات موردتوجه اندیشکده‌های خارجی در هفته گذشته بودند.

گزیده‌ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی ازنظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

چتم هاوس

اقتصادهای آسیایی چطور می‌توانند از کرونا بهبود یابند؟: شیوع ویروس کرونا جرقه عمیق‌ترین رکود جهانی در آسیا را زده است. صندوق بین‌المللی پول در تازه‌ترین ارزیابی اقتصادی خود از منطقه اعلام کرده است که برای اولین بار انتظار می‌رود رشد اقتصادی این منطقه با 1.6 درصد کاهش روبرو شود.

 

کارنگی

آیا می‌توان حریق‌های لبنان را خاموش کرد؟: انفجارهای بندر تاریخی بیروت در بدترین زمان ممکن رخ داده است، زمانی که بیروت با شیوع کرونا و بحران اقتصادی دست‌وپنجه نرم می‌کند. درحالی‌که دودهای انفجار کنار رفتند، این فاجعه ضعفی ساختاری را به نمایش گذاشت که به جامعه تکثرگرای لبنان آسیب میزند.

عصر هسته‌ای چطور به پایان می‌رسد؟: 75 سال قبل، تسلیحات هسته‌ای آمریکا هیروشیما و ناگازاکی را نابود کرد. 75 سال برای انسان نشانگر نزدیک شدن به پایان عمرش است. اما 75 سالگی برای عصر هسته‌ای نشانگر شروع است، یا میانه یا پایان؟

نزاع جدید قدرت در مدیترانه: ظهور بازیگران جدید در منطقه مدیترانه باعث بروز منازعات جدید اقتصادی، نظامی و ایدئولوژیک شده است. با چنین پس‌زمینه‌ای، اتحادیه اروپا باید به لحاظ راهبردی گرایش‌های سیاسی را ارزیابی کند و هزینه‌های انفعال را بسنجد.

تهدید هسته‌ای جدید: جنگ سرد به شکلی مسالمت‌آمیز خاتمه یافت و زرادخانه‌های هسته‌ای آمریکا و روسیه تا تقریباً 90 درصد کاهش یافته است بااین‌حال امروز ما ایمن‌تر نشده‌ایم بلکه اوضاع کاملاً برعکس است.

 

امریکن اینترپرایز

دومینوی بلاروس: الکساندر لوکاشنکو، دیکتاتور بلاروس با بدترین بحران در طول 26 سال حکومتش روبرو است. مخمصه او مخمصه ولادیمیر پوتین هم هست: وقوع یک «انقلاب رنگی» در مجاورتشان، بدترین کابوس است. از پس آن برآمدن آن کار ساده‌ای برای هیچ‌کدام نخواهد بود.

آیا از دست دادن اختیار حریم خصوصی انتخاب بد مصرف‌کنندگان است؟: این کار راحتی است که استدلال شود مصرف‌کنندگان وقتی مسئله به حریم خصوصی مربوط می‌شود، سراغ انتخاب‌های بدی می‌روند. اما آیا این امر دلیلی می‌شود برای این‌که آن‌ها را از داشتن اختیار حریم خصوصی‌شان محروم کرد؟

آیا اروپا واقعا به دلار ضعیف نیاز دارد؟: آخرین چیزی که ایتالیا و اسپانیای بدهکار با نظام‌های ضعیف مالی خود به آن نیاز دارند، یک یوروی قوی است. این دقیقاً چیزی است که از دلاری که به‌سرعت در حال ضعیف شدن است، عایدشان می‌شود. این امر این احتمال را افزایش می‌دهد که ظرف حدود یک سال آینده با دور دیگری از بحران بدهی منطقه یورو روبرو شویم.

 

موسسه پترسون

آمریکا باید در نهایت از تخصیص حق برداشت ویژه صندوق بین‌المللی پول حمایت کند: در تاریخ 31 ژوئیه مجلس نمایندگان آمریکا قانونی را تصویب کرد که به دولت آمریکا اجازه و به آن دستور می‌دهد از تخصیص حق برداشت ویژه بیش از دو تریلیون دلار یا 2.8 تریلیون دلار با احتساب نرخ کنونی ارز برای SDR حمایت کند تا به اعضای صندوق بین‌المللی پول برای برخورد با مشکلات اقتصادی ناشی از شیوع کرونا کمک شود. حالا سنا باید این قانون را تصویب کند تا دولت وادار شود پیش از آن‌که آمریکا را به‌طور کامل منزوی سازد از تخصیص SDR حمایت کند.

ویتنام و مکزیک می‌توانند بازیگرانی مهم در زنجیره تامین جهانی باشند: جنگ تجاری آمریکا-چین و شیوع کرونا شرکت‌های چندملیتی را که در چین کالاهایی را برای صادرات به آمریکا تولید می‌کنند، دچار مشکل کرده است. شرکت‌های بزرگی مثل مایکروسافت، اپل و گوگل تغییرات یا برنامه‌هایی را برای تغییر نهاده‌های تولید در زنجیره‌های عرضه جهانی از چین به ویتنام و/یا مکزیک اعلام کرده‌اند تا به‌این‌ترتیب از هزینه‌های پایین نیروی کار در این دو کشور و نزدیکی آن‌ها به ترتیب به بازارهای چین و آمریکا سود ببرند.

 

بروکینگز

کرونا به دموکراسی در پاکستان ضربه می‌زند: درحالی‌که پاکستان با اقتصاد ضعیف خود با کووید-19 دست‌وپنجه نرم می‌کند، این بیماری همه‌گیر در حال ضربه زدن به دموکراسی نوشکفته این کشور است. باوجودی که پاکستان موارد جدید ابتلا به کرونا و مرگ ناشی از آن را در ماه گذشته تحت کنترل درآورده، پس‌لرزه‌های ناشی از آن دولت غیرنظامی کنونی این کشور را ضعیف و نیروی نظامی آن را جسورتر کرده و سرکوب گسترده‌تر مخالفان را رقم‌زده است.

لبنان، بهشت گمشده: لبنانی‌ها و خارجی‌ها مدت‌هاست تصاویری نوستالژیک از چیزی را ارائه داده‌اند که ظاهراً قرار است معرف لبنان باشد اما انفجارهای غم‌انگیز بیروت در تاریخ چهارم اوت بار دیگر نشان داد که چقدر با حقیقت فاصله دارد.

تنش‌های تاریخی و چالش‌های حکمرانی معاصر در جنوب شرق آسیا: اندونزی و چند همسایه‌اش در جنوب شرق آسیا حتی پیش از شیوع کرونا با مجموعه‌ای از مشکلات عمیق و درازمدت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی روبرو بودند. تحلیلگران طیفی از نظریه‌ها را از رکود دموکراتیک جهانی تا جذبه رو به افزایش مدل اقتدارگرای چین برای تشریح این چالش‌های حکمرانی مطرح کرده‌اند. درهرصورت مشکلات معاصر اندونزی به‌عنوان نتیجه تنش‌های بلندمدت که در برخی موارد به نزاع برای استقلال بازمی‌گردد، بهتر درک می‌شود.

ردیابی تماس دیجیتال و ویروس کرونا: اسرائیل و چشم‌اندازهای تطبیقی: ردیابی تماس دیجیتال یک مسئله مهم فنّاورانه است که در حال حاضر رویاروی کشورهایی قرار دارد که با پاندمی کرونا درگیر هستند. این گزارش مفهوم ردیابی تماس دیجیتال را تشریح می‌کند و اهمیت آن را به‌عنوان ابزاری سودمند برای تحقیقات اپیدمیولوژیک انسانی و به حداقل رساندن شیوع این ویروس جدید توضیح می‌دهد.

علت تصمیم ترامپ برای کاهش سربازان آمریکایی در آلمان: دونالد ترامپ اعلام کرده است که 12 هزار سرباز آمریکایی را از آلمان خارج می‌کند؛ این رقم معادل یک‌سوم نیروهای آمریکایی در این کشور است. دلیل این تصمیم چیست؟ آیا از منطق راهبردی برخوردار است؟ آیا به قابلیت‌های بازدارندگی ناتو صدمه می‌زند یا این‌که به آن کمک می‌کند؟

 

بلفر

چطور یک ابرقدرت را نابود کنیم؟: سال‌ها است که جایگاه واشنگتن به‌عنوان یک ابرقدرت رو به افول گذاشته است. نحوه مدیریت بیماری همه‌گیر کرونا توسط دونالد ترامپ آن را به‌طور کامل نابود کرد.

تاثیر شیوع کرونا بر کشورهای در حال توسعه: پاندمی کووید-19 تأثیرات متفاوتی بر کشورهای مختلف داشته است. این مسئله در بازارهای نوظهور و اقتصادهای درحال‌توسعه (که در مقایسه با اقتصادهای توسعه‌یافته در مضرات فقر بیشتر، مراقبت‌های بهداشتی کمتر و مشاغل از راه دور کمتر با یکدیگر شریک هستند) نیز صدق می‌کند.

چرا شمالگان در حال گرم شدن به یک سازوکار بازنگری سرمایه‌گذاری نیاز دارد: افزایش سرمایه‌گذاری در قطب شمال در دهه‌های پیش رو امری اجتناب‌ناپذیر است. در پاسخ به این امر، ساختارهای فعلی حکمرانی بین‌المللی بر شمالگان می‌تواند بهبود یابد تا به هدایت منطقه از طریق این تغییرات قریب‌الوقوع کمک کند.

آیا اقتصاد هیدروژنی چین در حال پدید آمدن است؟: برای تسریع گذار جهانی به اقتصاد کم‌کربن، باید تمامی دستگاه‌ها و بخش‌های انرژی به شکلی فعال کربن‌زدایی شوند. درحالی‌که هیدروژن به مدت چندین دهه ماده اصلی صنایع انرژی و شیمیایی بوده است، در حال حاضر هیدروژن تجدیدپذیر به‌عنوان یک حامل انرژی تطبیق‌پذیر و پایدار با پتانسیل ایفای نقشی مهم در پازل انرژی عاری از کربن توجه بیشتری را به خود جلب کرده است.

 

بگین سادات

سیاست دفاعی ژاپن در حال تغییر است: سیاست دفاعی ژاپن به شکلی روزافزون در حال تغییر است. شواهد مربوط به آن توسط وزیر دفاع ژاپن ارائه شد که اخیراً به‌صورت علنی اعلام کرد در صورت تصمیم پیونگ‌یانگ برای پرتاب موشک به ژاپن، حمله پیشگیرانه به کره شمالی توسط توکیو اقدامی مشروع خواهد بود.

هند پساکرونا باید برنامه‌های چین را به هم بریزد: دولت مودی در هند برای مبارزه با کرونا به‌سختی تلاش می‌کند. این دولت نمی‌تواند به‌تنهایی از عهده محدود کردن این بیماری و توسعه اقتصاد ملی برآید. رهبری کمونیست پکن از مخمصه کنونی هند علیه دهلی بهره می‌برد. باید به این تهدید پاسخ داد.

 

شورای روابط خارجی اروپا

چرا اروپا برای خودمختاری راهبردی نیازمند یک برنامه بازیابی است: برلین و پاریس باید بر اختلافات‌شان غلبه کنند و برنامه‌ای جسورانه را برای ایجاد اروپایی که تصمیمات قاطع ژئوپلیتیک اتخاذ می‌کند ارائه دهند، همان‌طور که درباره احیای اقتصادی این کار را انجام می‌دهند.

آیا آلمان می‌تواند تیم اروپایی را گردهم نگهدارد؟: پیروزی آنگلا مرکل در ترتیب دادن بسته احیای اتحادیه اروپا از کووید-19 می‌تواند نشانگر احیای یک رؤیای سیاسی مشترک باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *