جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

فرسایش ارتش نتانیاهو؛ تمرد ده‌ها چترباز از شرکت در حمله به رفح

در سایه لجاجت کابینه رژیم صهیونیستی بر حمله زمینی به رفح با وجود تمامی هشدارهای داخلی و خارجی، ده‌ها نظامی اسرائیلی در تیپ چتربازان با اعلام خسته شدن از جنگ، به فرماندهان خود اطلاع دادند که در عملیات احتمالی علیه رفح شرکت نخواهند کرد.

Loading

نگرانی فراحزبی نسبت به عملیات نفوذ روسیه در انگلیس

شورای راهبردی آنلاین – رصد: گزارش مجلس انگلیس در خصوص مجموعه‌ای از اقدامات تهاجمی روسیه علیه لندن را منتشر ساخت. اگرچه بخش اندکی از اطلاعات موجود در نسخه اصلاح‌شده گزارش یادشده جدید است، اما شفافیت و قدرت گزارش، آن را بسیار مهم ساخته است.

نیگل دیویس در مطلبی که اندیشکده انگلیسی موسوم به موسسه بین‌المللی مطالعات راهبردی آن را منتشر ساخت، نوشت: گزارش اقدامات انگلیس علیه روسیه توسط کمیته اطلاعات و امنیت مجلس این کشور تهیه شده و بعد از نه ماه تأخیر منتشر شده است. این گزارش باهدف ترغیب دولت برای رسیدگی به مسائلی تهیه‌شده که دولت‌های پی‌درپی در انگلیس بدان بی‌توجهی کرده‌اند.

کمیته اطلاعات و امنیت مجلس بر این نظر است که روسیهِ پوتین فعالانه کنشگری خصمانه‌ای علیه انگلیس و غرب انجام می‌دهد و به‌طور اساسی مایل به پایبندی به هنجارها و قوانین بین‌المللی نیست.

روسیه مجموعه‌ای از ابزارها، ازجمله فعالیت‌های سایبری، نشر اطلاعات نادرست و کارهای اطلاعاتی در خاک انگلیس را به‌منظور تأثیر بر سیاست و افکار عمومی این کشور و نیز تضعیف امنیت آن بکار می‌گیرد. روسیه این فعالیت‌ها را مدت‌ها پیش‌تر از اینکه عمومی شود انجام می‌داده است. در همه‌پرسی سال 2014 اسکاتلند اولین دخالت روسیهِ پساشوروی در روند دمکراسی غربی بود.

گزارش کمیته اطلاعات و امنیت مجلس انگلیس همچنین اشاره دارد که روسیه توانست نفوذش را برای مدت طولانی گسترش دهد، چراکه انگلیس نسبت به این امر بی‌توجه بود. پاسخ انگلیس محدود، واکنشی، متشتت و فاقد منابع لازم بود. کمیته یادشده به‌ویژه منتقد ضعف داخلی انگلیس بود که روسیه توانست از روادید طلایی انگلیس برای ایجاد تهدید استفاده کند.

کمیته اطلاعات و امنیت مجلس انگلیس همچنین به روند انتخاباتی اشاره دارد که نسبت به فعالیت‌های نفوذ دیجیتالی، ازجمله از خارج از کشور آسیب‌پذیر است. فقط سیستم رأی‌گیری کاغذی نشان داد که نسبت به دخالت مستقیم در امان است و توصیه ضمنی این است که نظام رأی‌گیری به سمت سیستم رأی‌گیری دیجیتالی و الکترونیکی تغییر نکند.

 

 انگلیس چه باید بکند؟

در گزارش کمیته اطلاعات و امنیت مجلس انگلیس به مجموعه‌ای از توصیه‌ها برای مقابله با تهدید روسیه اشاره شده است. ساده‌سازی تعداد زیادی از راهبردها و برنامه‌های مربوط به سیاست انگلیس در قبال روسیه ازجمله توصیه کمیته مذکور است.

کمیته اطلاعات و امنیت مجلس انگلیس خواستار تحریم نخبگان روسیه و تسری این قبیل تحریم‌ها است. همچنین خواهان همکاری انگلیس با متحدان برای شکل‌دهی مقررات بین‌المللی مربوط به تعامل در زمینه عملیات سایبری تهاجمی است. همه این موارد باید با همکاری بین‌المللی تقویت شود، همکاری که منجر به اخراج تعدادی از دیپلمات‌های روسیه در مارس 2018 در قضیه سالزبوری و مرگ تبعه روس شد.

بخش زیادی از موارد یادشده همسو با مسیر سیاست خارجی انگلیس است. آنچه کمیته فوق‌الذکر خواستار آن است انجام کارهای بیشتر برای مقابله با تهدید‌های روسیه است. البته بیشتر توصیه‌های کمیته یادشده داخلی است. هدف از این قبیل توصیه‌ها کاهش آسیب‌پذیری انگلیس و مقاوم‌سازی کشور در برابر عملیات نفوذ به‌عنوان‌مثال توسعه قدرت بخش‌های اطلاعاتی برای مقابله با جاسوسی و فعالیت‌های مالی غیرقانونی روسیه است. کمیته اطلاعات و امنیت مجلس انگلیس به‌طور خاص توصیه می‌کند که به سرویس اطلاعات داخلی (اِم آی 5) نقش رهبری عملیات برای حفاظت از دمکراسی در برای نفوذ خارجی داده شود.

شاید مهم‌ترین و جنجالی‌ترین بخش گزارش کمیته اطلاعات و امنیت مجلس انگلیس درخواست برای ارزیابی دخالت بالقوه روسیه در همه‌پرسی انگلیس شبیه گزارش مولر درباره دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است.

گزارش کمیته امنیت و اطلاعات مجلس انگلیس دارای سه پیامد عمده است. الف) تصویب به‌اتفاق آرا گزارش یادشده نشان می‌دهد که در انگلیس همانند آمریکا نگرانی فراحزبی نسبت به روسیه وجود دارد. ب) مقاوم‌سازی جامعه نیازمند اقداماتی است که فراتر از آن چیزی است که در گزارش مذکور بدان اشاره شده است. ج) بدیهی است که امنیت ملی در حوزه داخلی و سیاست خارجی امری تفکیک‌ناپذیر است. مقاومت در برابر قدرت همانند نمایش قدرت دارای اهمیت است. این امر در ارتباط با تهدیدهای غیردولتی همچون تروریسم و جنایات سازمان‌یافته پذیرفته شده است. بعلاوه، این امر در ارتباط با دول متخاصم نه‌فقط روسیه نیز صدق می‌کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *