جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

شورای روابط اسلامی – آمریکایی خطاب به بایدن: کمک به نسل کشی در غزه را متوقف کنید

تهران- ایرنا- شورای روابط اسلامی-آمریکایی از اظهارات جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا درباره اعتراضات حامیان فلسطین انتقاد کرده و خواستار قطع کمک به نسل‌کشی مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی شد.

گورهای جمعی، مکان‌هایی که ابعاد نقض حقوق شهدای غزه را افشا می‌کند

با کشف تعداد بیشتری از گورهای جمعی در نقاط مختلف نوار غزه و بیرون آوردن پیکرهایی بدون سر، دست، پوست و یا با دست و پاهای بسته و نیز اجسادی که هنوز سرم و وسایل پزشکی به آنها وصل هستند، اجساد کودکان و اجسادی که به شدت متلاشی شده‌اند، ابعاد دیگری از جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی در حملاتش به نوار غزه نمایان شده و مسوولان مختلف آغاز تحقیقاتی بین‌المللی و مستقل درباره این گورها را خواستار شده‌اند.

Loading

منطقه‌گرایی در جهان پساکرونا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: دولت‌هایی که به دنبال راه‌حل مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا هستند دیر یا زود پی می‌برند که جهانی‌شدن که باعث از بین رفتن هم‌افزایی منطقه‌ای شده موفق عمل نکرد. در چنین شرایطی بخشی از مشکل این است که چه کشوری تصمیم‌گیری کرده و ابتکار عمل را در دست خواهد گرفت؟

ماتیو ماوک در مطلبی که شورای امور بین‌الملل روسیه آن را منتشر ساخت، نوشت: معضل کرونا همچنان به اقتصاد جهانی آسیب می‌زند. نگرانی‌های اولیه مربوط به شوک وقفه در زنجیره عرضه به‌واسطه بسته شدن کارخانه‌ها در چین ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا منجر به بی‌فایدگی اقتصاد جهانی شده است، جایی که افزایش عرضه با کاهش تقاضا و برعکس مواجه می‌شود.

بدتر اینکه صندوق کمکی کرونا که فقط در غرب بالغ‌بر تریلیون‌ها دلار است به نفع ثروتمندان و نه فقرا تمام شده است. هرماه هزاران شرکت و بنگاه‌های اقتصادی خرد، کوچک و متوسط که ظاهراً در اولویت اخذ کمک‌های ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا قرار دارند ورشکسته می‌شوند.

همان‌گونه که در اعتراضات در سراسر آمریکا دیده شده، واکنش اجتماعی اجتناب‌ناپذیر در مطالعات قبلی پیش‌بینی شده بود. شورش‌ها و اعتراضات به‌موازات کاهش فعالیت‌های اقتصادی گسترش خواهد یافت. ویروس کرونا نقش شتاب‌بخش را در پایه لرزان اقتصاد جهانی ایفا کرده نه علت آن. حتی نگرانی‌ها درباره موج دوم مانع از تظاهرات گسترده، شورش‌ها و فلج‌های اجتماعی – اقتصادی نخواهد شد.

مدافعان و حامیان حکمرانی جهانی با مشکل دیگری مواجه هستند. هر ساختار حکمرانی نیازمند مرکز کارکردی است. کشورها و بلوک‌های فراملی به‌عنوان‌مثال بروکسل به‌عنوان مرکز کارکردی اتحادیه اروپا سرمایه‌هایی را در اختیار دارند. حکمرانی جهانی یک مفهوم است که هیچ مصداق عینی ندارد.

 

زنجیره عرضه و دولت‌ها

ویروس کرونا شکننده بودن زنجیره‌های عرضه در سراسر جهان را در معرض دید قرار داده است. به‌عنوان‌مثال اکوسیستم بهداشت و درمان جهانی را در نظر بگیرید. وقتی‌که ویروس کرونا شیوع پیدا کرد هند به‌عنوان کانون سنتی تولید دارو 70 درصد از مواد اولیه دارویی خود را به ارزش 4/2 میلیارد دلار از چین وارد می‌کرد. این رقم برای آمریکا بدتر است. بر اساس گزارش‌های مختلف 79 درصد از تمامی آتنی بیوتیک‌های آمریکا از چین وارد می‌شود. بدتر از همه اینکه دو کشور آمریکا و هند درگیر رقابت ژئوپلیتیکی چین با هستند. حال جنگ تجاری تمام‌عیار را تصور کنید که پیامدهای آن چه خواهد بود؟

اهرم‌های زنجیره‌های عرضه در دستان طبقه سرمایه‌داری فراملی است نه دولت‌ها. این امر پیامد و نتیجه مستقیم بیشتر شدن شکاف در درآمدهای جهانی و کوچک‌تر شدن سریع طبقه متوسط است. یک دلیل مالی و پولی وجود دارد که چرا بسیاری از میلیاردرها خود را نوع‌دوست نشان می‌دهند و به‌طور روزمره در حوزه‌ها و فعالیت‌های سنتی همچون مراقبت‌های بهداشتی، آموزش و کاهش فقر حضور پیدا می‌کنند. منابع، ابزارهای تولید و زنجیره‌های عرضه در کنترل میلیاردرها قرار دارد. جهانی‌شدن بازار متصلبی ایجاد کرده است.

مردم در سراسر جهان خود را برای شرایط سخت پیش‌رو آماده می‌کنند. اگر دولت‌ها اولویت‌های خود را کاهش دهند، شهروندان نیز خواهند پذیرفت که در آینده نزدیک کمربندها را محکم ببندند. در شرایط فعلی بهداشت و درمان، آموزش و اشتغال اولویت هستند نه ایجاد سانسور در اینترنت. در دهه جاری به‌ناچار بسیاری از مشاغل از بین خواهد رفت. البته سال‌های پیش‌رو می‌تواند دوره «نوآغاز» باشد جایی که کارگران را می‌توان برای صنایع فردا حفظ کرد.

اولین اقدام در حوزه تجارت باید تضمین یکپارچگی زنجیره عرضه باشد. مقامات دولتی نمی‌توانند نیازمندی‌های اولیه شهروندان خود را همچون غذا، دارو، پوشاک، حمل‌ونقل عمومی و کارکردهای اجتماعی روزمره به خطر بیندازند.

زنجیره‌های عرضه باید کوتاه‌تر و کمتر در معرض ریسک‌های برون‌زا باشد. بعلاوه، زنجیره عرضه باید توسط الزامات راهبردی بلندمدت نه مؤلفه‌های اقتصادی حفظ شود. برای مقایسه باید گفت که شوروی سابق بر آلمان نازی در جنگ جهانی دوم به‌واسطه تأمین زنجیره عرضه از محل منابع داخلی غلبه کرد. چنانچه عرضه‌های حیاتی قابل تأمین از محل منابع داخلی نباشد باید از خارج نزدیک به‌عنوان‌مثال در سطح منطقه تأمین شود. این امر به‌نوبه خود ثبات منطقه‌ای را تقویت خواهد کرد. جهانی‌شدن کشورها را به هزینه از بین رفتن هم‌افزایی منطقه‌ای در معرض ریسک‌های برون‌زا قرار داده است. داستان ویروس کرونا همراه با قرنطینه نیم‌بند یکی از پیامدهای ناخواسته جهانی‌شدن است. وظیفه و مسئولیت دولت‌ها است که نیازمندی‌های اولیه را در این دوره تأمین کنند.

مناطقی همچون اسکاندیناوی، بالتیک و اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا موسوم به آ.سه. آن ‌که به‌خوبی با همه‌گیری ویروس کرونا مقابله کرده و این روند همچنان ادامه دارد قادر به رفع چالش‌های پیش‌رو هستند. شرایط و وضعیت مناطق مختلف متفاوت است. درحالی‌که مناطق یادشده سطح فرهنگی خوبی از انسجام و دانش فناورانه دارند، آ.سه. آن می‌تواند از خروج صنایع از چین بهره‌مند شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *