جدیدترین مطالب

رد یک گزاره!

رد یک گزاره!

سید محمد شفیعی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران می سنجد که واکنش گنبد آهنین و پدافند اسرائیل در مقابل بالستیک، کروز، هایپرسونیک و پهپادها چه بوده و ساختار آن چگونه عمل می‌کند و از سمت مقابل اسرائیل به دنبال سنجیدن سرعت واکنش پدافند ایران، عملکرد تکنولوژی ایران در مقابل کوادکوپتر و… است.

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

اکبر فیجانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: تنها یک گزینه متصور است و آن حمله اتمی محدود اما برق آسا به ایران است. اما، گرچه از رژیم نسل کش اسرائیل هر جنایتی بر می آید، با توجه به قدرت دفاعی و تهاجمی ایران و توان و همراهی گروه های مقاومت منطقه، و تبعات اقتصادی امنیتی آن برای جهان، در حالت عادی وقوع چنین اقدام خطرناکی بعید است. 

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

علی مفتح در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در بحث حمله به «اسرائیل» هم همین است! اول اینکه، ایران به خاک رژیم صهیونیستی حمله نکرده است. بحث در اینجا مربوط به سازمان ملل و حقوق بین الملل نیست. بحث در درجه اول اخلاقی و سیاسی است! رژیم صهیونیستی یک رژیم اشغالگر است که ادعای خاک دارد اما در واقعیت خاکی ندارد (چه برسد به عمق راهبردی)! اصلا حمله انتقام جویانه کشورمان هم هیچ حمله ای به اسرائیل یا خاک آن نبود چرا که اساسا موجودیتی با این مختصات و مشخصات وجود ندارد.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی

وزارت خزانه داری آمریکا در راستای ادامه سیاست‌های تحریمی خود علیه جمهوری اسلامی ایران، بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را به بهانه ایفای نقش در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپاد‌های ایرانی در جنگ اوکراین و روسیه تحریم کرد.

Loading

أحدث المقالات

رد یک گزاره!

رد یک گزاره!

سید محمد شفیعی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران می سنجد که واکنش گنبد آهنین و پدافند اسرائیل در مقابل بالستیک، کروز، هایپرسونیک و پهپادها چه بوده و ساختار آن چگونه عمل می‌کند و از سمت مقابل اسرائیل به دنبال سنجیدن سرعت واکنش پدافند ایران، عملکرد تکنولوژی ایران در مقابل کوادکوپتر و… است.

گورهای جمعی بیمارستان ناصر و ظن ربودن اعضای بدن شهدای فلسطینی توسط اسرائیل

فیلم‌ها و عکس‌های مستند شده در مجتمع پزشکی ناصر در خان یونس، در جنوب نوار غزه، منجر به بروز شبهاتی در خصوص سرقت اعضای بدن برخی از قربانیان شده است.نیروهای امدادرسانی می‌گویند: آنها اجسادی را با دستان بسته، شکم باز شده و بخیه زده پیدا کردند که با روش‌های معمول بخیه زدن زخم‌ها در نوار غزه مغایرت دارد و این موضوع شبهه‌هایی را در مورد سرقت برخی از اعضای بدن انسان ایجاد می‌کند.

Loading

ادعای نقش روسیه در حمله به نیروهای ائتلاف در افغانستان و واکنش آمریکا؟

شورای راهبردی آنلاین – رصد: بر اساس گزارش «نیویورک‌تایمز»، مقامات آمریکا معتقدند که اطلاعات ارتش روسیه به‌طور پنهانی کمک‌هایی در اختیار شبه‌نظامیان مرتبط با طالبان قرار داده است تا به نیروهای آمریکا و ائتلاف در افغانستان حمله کنند. منابع ناشناس به «واشنگتن‌پست» گفته‌اند که حملات برخاسته از این کمک‌ها احتمالاً باعث کشته شدن نیروهای ائتلاف و آمریکا شده است، هرچند که تعداد دقیق آن‌ها معلوم نیست.

دیوید ومر در یادداشتی که وب‌سایت شورای آتلانتیک آن را منتشر کرد؛ نوشت: افشای این موضوع باعث خشم واشنگتن شده و طبق ادعای گزارش رسانه‌ها، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و دیگر مقامات ارشد دولتی قبلاً از اقدامات مسکو اطلاع حاصل کرده‌اند؛ اما سخنگوی کرملین، دیمیتری پسکوف، این ادعاها را «کذب» خوانده و اعلام کرده است که این ادعا هرگز در مکالمات بین ترامپ و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، مطرح نشده است. ادعای کمک روسیه به حملات علیه نیروهای ائتلاف درزمانی مطرح می‌شود که برای چشم‌انداز صلح در افغانستان حساس بوده و دولت ترامپ تلاش می‌کند تا ضمن حمایت از مذاکرات صلح بین طالبان و دولت افغانستان، نیروهای آمریکا را از این کشور خارج کند. افزایش خشونت در افغانستان پیشرفت صلح را تهدید می‌کند به‌طوری‌که اشرف غنی، رئیس‌جمهور افغانستان، در سخنرانی 11 ژوئن در شورای آتلانتیک هشدار داد که کشورش تاب تحمل «بازی قدرت‌های بزرگ» بین رهبران جهانی نظیر آمریکا و روسیه را ندارد و «این امر برای افغانستان در قرن 19 و اواخر قرن 20 فاجعه‌بار بوده است».

آمریکا و متحدان آن چگونه باید به این گزارش‌ها پاسخ دهند؟ آیا این ادعاها چشم‌انداز بهبودی روابط آمریکا-روسیه و راه‌حل صلح در افغانستان را به مخاطره خواهد انداخت؟

در نگاه اول، این تاکتیک کرملین تعجب‌آور نیست. برای مدتی معلوم بود که مسکو طالبان را مسلح کرده و مشکل‌آفرینی برای آمریکا را به خطر تروریسم ترجیح می‌دهد؛ اما این سیاست اخیر مسکو شوک‌آور است. کمک به کشتن آمریکایی‌ها یک تحریک عمدی است و تصمیم گیران کرملین هم می‌دانند که بعید است چنین سیاستی پنهان بماند.

مسلماً کمک اطلاعات ارتش روسیه به کشتن سربازان آمریکا در افغانستان، پاسخ متقابل آمریکا را ضروری می‌سازد. نکته مهم این است که آمریکا و متحدان آن باید به‌جای پاسخ جداگانه به اقدامات تهاجمی خاص روسیه (علیه اوکراین، انتخابات آمریکا و سربازان آمریکا در افغانستان)، راهبرد پایداری برای «تشدید تقابل» با پوتین اتخاذ کنند.

بسیاری از ناظران در پاسخ به این اقدام روسیه، احتمال اعمال تحریم‌های بیشتر علیه روسیه را مطرح کرده‌اند. آمریکا باید این گزینه را حفظ کرده و همه ابزارهای تحریم خود را حتی در برابر این تهاجم گستاخانه پوتین یک‌باره به کار نگیرد. اقدام تلافی‌جویانه در این خصوص می‌تواند شامل موارد زیر باشد؛ تشدید محدودیت‌های فن‌آوری نظامی و فن‌آوری با کاربرد دومنظوره، بازبرقراری مکانیسم همکاری مشترک برای مدیریت محدودیت‌ها در میان متحدان، تحریم مضاعف افراد نزدیک به پوتین و ارتش روسیه، تشدید مقررات پول‌شویی و افزایش شفافیت معاملات ملکی و همکاری با آلمان که خواستار اعمال تحریم علیه هکرهای روسی شده بود. همچنین، برای تکمیل این اقدامات باید شبکه فساد مالی پوتین را افشا کرد.

از سال 2013، گزارش‌ها از تماس بین روسیه و طالبان حکایت می‌کرد که احتمالاً فراتر از گفتگوی صرف بوده است. از منظر افغانستان، فرایند صلح این کشور دشوار بوده و بازی پایانی آن با دشواری مضاعف همراه است؛ اما اکنون این فرایند به‌واسطه عوامل چندگانه خارجی نیز پیچیده‌تر شده است. اکنون پرسش این است که آیا روسیه به دنبال مانع‌تراشی در این فرایند صلح است یا به آن کمک می‌کند؟

روسیه در افغانستان به بازی خطرناکی دست‌زده و برای تضعیف ائتلاف به رهبری آمریکا از سال 2001 نهایت تلاش خود را انجام داده است. بااین‌حال، چیزی که پوتین به آن پی نبرده این است که صرف‌نظر از ترامپ، هر دو حزب کنگره برای مقابله با روسیه اتفاق‌نظر داشته و اگر ترامپ به اقدامات روسیه پاسخ ندهد، کنگره برای چنین پاسخی اقدام خواهد کرد. ناتوانی دولت ترامپ برای پاسخ ناراحت‌کننده است اما خودداری ظاهری ترامپ در پذیرش این اطلاعات و طرفداری از بازگشت روسیه به جی 8 ناراحتی مضاعف می‌آورد.

اگر گزارش نیویورک‌تایمز درست باشد، پیامدهای آن برای افغانستان و آمریکا کاملاً مشکل‌ساز شده و مسکو با گرفتاری آمریکا در جنگ افغانستان خوشحال خواهد شد. بااین‌حال، فقدان پاسخ به این اقدام مسکو بیانگر شکست رهبری آمریکا در انجام‌وظیفه خویش خواهد بود. واکنش کاخ سفید به این ماجرا شرم‌آور بوده و ترمیم این امر مستلزم آن است که ترامپ خط قرمزی برای پوتین تعیین کند مبنی بر اینکه؛ از کمک به طالبان برای کشتن سربازان آمریکا و ائتلاف دست‌بردارید وگرنه با پیامدهای شدید و واقعی مواجه خواهید شد. متأسفانه، شرایط سه سال گذشته حاکی از آن است که ترامپ در تعیین چنین خط قرمزی برای پوتین از توانایی لازم برخوردار نیست.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *