جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

وزیر صمت در پاسخ به اسپوتنیک: هیچ محدودیتی برای همکاری با کشور های آزاده نداریم

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (IRAN EXPO ۲۰۲۴)، به عنوان بزرگ‌ترین رویداد صادراتی این کشور با پیش‌بینی بازدید بیش از ۲۰۰۰ تاجر و بازرگان خارجی از ۱۱۹ کشور جهان، از ۸ تا ۱۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

سازمان ملل: آواربرداری در غزه احتمالاً 14 سال طول می‌کشد

یک مسئول ارشد سازمان ملل متحد با ابراز “هنوز تعداد زیادی مهمات منفجرنشده ارتش اسرائیل در خیابان‌ها و ساختمان‌های ویران‌شده غزه وجود دارد که جان غیرنظامیان را تهدید می‌کند.” گزارش داد: آواربرداری در غزه ممکن است 14 سال طول بکشد.

سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان

وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد نخست‌وزیر این کشور به دعوت ولیعهد سعودی برای حضور در نشست مجمع جهانی اقتصاد عازم ریاض شده است.

Loading

چرایی دوری جستن کره شمالی از کره جنوبی و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی فشارها بر کره جنوبی را افزایش داده است. تصمیم پیونگ‌یانگ به قطع کلیه خطوط ارتباطی با سئول متأثر از مؤلفه‌های داخلی و خارجی است.

مارک فیتزپاتریک در مطلبی که موسسه بین‌المللی مطالعات راهبردی آن را منتشر ساخت، نوشت: کره شمالی مدت‌های طولانی به پادشاهی هرمیت شهره بوده است. اخیراً این کشور تصمیم گرفت که بیشتر خود را منزوی سازد. رهبر کره شمالی در 9 ژوئن 2020، خط تلفن قرمز موسوم به هات لاین را قطع کرد و گفت به‌تمامی ارتباطات پایان داده و کره جنوبی را دشمن خطاب نمود.

در 12 ژوئن 2020، در دومین سالگرد برگزاری نشست بین کیم جونگ اون و ترامپ، کره شمالی ضرورت دیدار و نشست با آمریکا را زیر سؤال برد. چرا کج‌خلقی ناگهانی؟

 

تاکتیک‌های فشار

مهم‌ترین مؤلفه‌های دخیل در این امر، خارجی هستند. از زمان شکست نشست ترامپ – کیم در هانوی در فوریه 2019، کره شمالی شدیداً خشمگین شده، چراکه بر امیدهای واهی تکیه زده است.

رهبر کره شمالی فکر می‌کرد با تعطیلی مجتمع هسته‌ای یونگبیون که بیشتر مواد شکافت‌پذیر سلاح هسته‌ای این کشور در آنجا تولید می‌شود، می‌تواند ترامپ را راضی کند تا تحریم‌های سازمان ملل متحد را لغو کند.

وقتی لغو تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه کره شمالی محقق نشد، هر دو طرف بر درخواست‌های غیرواقعی تأکید کردند. بااین‌حال تاکنون کیم روابط شخصی با ترامپ را زنده نگه داشته‌است. وی دیگر قادر به تفسیر و تحلیل افکار عمومی آمریکا نیست و منتظر است تا نتایج انتخابات ریاست جمهوری نوامبر 2020، وضعیت را تغییر دهد.

کره شمالی عصبانیت و نومیدی کیم را بر سر کره جنوبی خالی کرد و چندین آزمایش موشک‌های کوتاه برد و سامانه‌های راکتی انجام داد که به‌طور خاص کره جنوبی را هدف گرفته است. اقدامات نظامی بلندپروازانه اعتمادساز و کانال‌های ارتباطاتی توافق شده در نشست رهبران کره شمالی و کره جنوبی در سال 2018 هیچ اعتماد واقعی ایجاد نکرد. کیم از مون خواست تا گردشگری و پروژه‌های تجاری بین دو کره را از سر بگیرد.

مون، رئیس‌جمهور کره جنوبی می‌خواهد پروژه‌ها را به‌عنوان وعده انتخاباتی‌اش در سال 2017 برای عادی‌سازی مناسبات با کره شمالی از سر بگیرد. بعد از نشست رهبران دو کره در تابستان 2018، مون تا به امروز تلاش اندکی نشان داده و فقط دو سال از دوره ریاست جمهوری پنج‌ساله‌اش باقی مانده‌است. پیروزی وی در انتخابات مجمع ملی آوریل به حزب حاکم اکثریت فوق‌العاده‌ای جهت پیشبرد پیشنهاد صلح داد، اما به دلیل ممنوعیت شورای امنیت سازمان ملل متحد برای انجام هرگونه تجارت با کره شمالی، مون بدون تائید آمریکا کار چندانی نمی‌تواند انجام دهد. موضع واشنگتن این است که مناسبات بین دو کره باید هم‌زمان با پیشرفت در مسائل هسته‌ای بهبود یابد.

کره شمالی با آخرین تاکتیکش برای اعمال فشار به دنبال کشاندن کره جنوبی به معادلاتی صرف‌نظر از مخالفت آمریکا است. بعلاوه، کره شمالی ممکن است به دوستی‌اش با ترامپ پایان دهد و کره جنوبی را به فاصله گرفتن از واشنگتن ترغیب نماید. معمولاً سیاست کره شمالی برای ایجاد جدایی بین سئول و واشنگتن نتیجه مطلوب ندارد؛ اما این بار زمینه برای موفقیت سیاست پیونگ‌یانگ جهت فاصله‌اندازی بین کره جنوبی و آمریکا مناسب است، چراکه هم سیاسیون ترقی‌خواه در سئول به قدرت رسیده و هم کره جنوبی نسبت به درخواست آمریکا برای پول بیشتر بابت حضور نیروهایش در کره خشمگین است.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *