جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها

«استعفای رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل و همچنین فرمانده منطقه مرکزی ارتش رژیم اشغالگر قدس به همراه تنی چند از دیگر فرماندهان میدانی صهیونیست ها، نشان می دهد که رجزخوانی های مقام های ارشد اسرائیلی در بحبوحه جنگ غزه، نه از موضع قدرت بلکه برای لاپوشانی ضعف های این رژیم است.»

پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها

«استعفای رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل و همچنین فرمانده منطقه مرکزی ارتش رژیم اشغالگر قدس به همراه تنی چند از دیگر فرماندهان میدانی صهیونیست ها، نشان می دهد که رجزخوانی های مقام های ارشد اسرائیلی در بحبوحه جنگ غزه، نه از موضع قدرت بلکه برای لاپوشانی ضعف های این رژیم است.»

Loading

بحران در شبه‌جزیره کره و بی‌اعتمادی کره جنوبی به حمایت آمریکا

شورای راهبردی آنلاین- رصد: موفقیت و شایستگی کره جنوبی برای مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا در دولت ترامپ دیده نشد و ترامپ هرگز صحبت از موفقیت کره جنوبی در امر مقابله با شیوع ویروس کرونا نکرد و ظاهراً این کشور را رقیبی تصور کرد نه الگویی برای مبارزه با ویروس کرونا.

کریستوفر هیل در مطلبی که بنیاد کارنگی آن را منتشر ساخت، نوشت: کره شمالی اعلام داشته است که تمامی ارتباطات با همسایه جنوبی خود را در دومین سالگرد نشست سران پیونگ یانگ – واشنگتن در سنگاپور قطع کرده است. اقدام اخیر کره شمالی برای قطع کلیه ارتباطات با کره جنوبی بخشی از یک قوس طولانی‌تر است که هدف تعیین‌شده آن قابل پیش‌بینی است: مشروعیت‌زدایی از دولت کره جنوبی صرف‌نظر از اینکه چه حزبی حاکم است و اطمینان‌بخشی به مردم کره شمالی که پرچم‌دار شبه‌جزیره کره هستند.

البته فرازوفرودهای دولت آمریکا موجب شده رهبران کره شمالی سیاست ترامپ مبنی بر اینکه با دوست و دشمن مثل هم رفتار می‌کند را بیازمایند. ازاین‌رو کره شمالی با اقدامات اخیر در تلاش است تا میزان استحکام مناسبات سئول – واشنگتن را بسنجد. نکته مهم این بار این‌که آزمایش مشابه ممکن است نتایج متفاوتی به همراه داشته باشد.

به‌واسطه برگزاری نشست سران واشنگتن – پیونگ‌یانگ در سنگاپور و ویتنام و نیز نشست سران دو کره در منطقه غیرنظامی میان دو کشور در تابستان گذشته، مردم کره شمالی حق دارند خوشحال باشند، چراکه امتیاز اندکی دادند. امتیازهایی همچون توقف برخی آزمایش‌های موشکی و تعلیق آزمایش‌های هسته‌ای، اما در عوض موقعیت بین‌المللی کسب کرده، مناسباتشان را با چین و روسیه بازسازی نموده و رژیم تحریم‌ها ضعیف‌تر شده است.

بعلاوه، از حیث درک ترامپ، معدن طلا به دست آوردند و پی بردند که ترامپ رئیس‌جمهوری تابع اصول نیست و به دنبال نمایش نشست خود با سران دیگر کشورها است. آن‌ها به‌خوبی پی بردند که ترامپ فردی نیست که سوابق و روند تاریخی مذاکرات را مطالعه نماید.

کره شمالی همچنین پی برده است که علاوه بر بی‌توجهی ترامپ به جزئیات و سوابق امر، علاقه کمتری دارد که به کارکنانش گوش فرا دهد. نحوه برخورد وی با مایک پمپئو در قضیه کره شمالی نمونه‌ای از این قبیل عملکرد است. پمپئو برخلاف هر مقام و مشاور دیگر بر ترامپ نفوذ دارد؛ اما کره شمالی وظیفه خود را چنین تعریف کرد که وی را بی‌اعتبار سازد و این نکته را وارد ذهن ترامپ نماید که وی (ترامپ) به‌تنهایی می‌تواند مشکل را حل کند. به نظر می‌رسد کره شمالی در این قضیه موفق عمل کرده است.

نشست سنگاپور هرگز تحرکی برای صلح ایجاد نکرد، چراکه بعد از نشست سران دو کشور در سنگاپور و پیگیری‌های بعدی صرفاً تلاش نمایشی بود، بدین مفهوم که نشان دهند ترامپ سیاستمداری شجاع و خلاق بوده و مایل است در آب‌های خروشان برای دست‌یابی به اهدافی دشوار دریانوردی کند که رؤسای جمهور قبلی این کار را نکرده بودند.

موفقیت و شایستگی کره جنوبی برای مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا در دولت ترامپ دیده نشد و ترامپ هرگز صحبت از موفقیت کره جنوبی در امر مقابله با شیوع ویروس کرونا نکرد و ظاهراً این کشور را رقیبی تصور کرد نه الگویی برای مبارزه با ویروس کرونا. آغاز مرگ‌ومیر ناشی از همه‌گیری کرونا در دو کشور آمریکا و کره جنوبی هم‌زمان در اواخر فوریه 2020 رخ داد. این در حالی است که تا زمان یادشده در کره جنوبی تعداد ابتلا و مرگ‌ومیر به ترتیب 232 و 5 نفر به ازای هر یک‌میلیون نفر بوده، اما در آمریکا تعداد ابتلا و مرگ‌ومیر به ترتیب 6183 و 345 نفر به ازای هر یک‌میلیون نفر به ثبت رسید.

ترامپ به‌جای اینکه موفقیت کره جنوبی را تحسین کند و از آن درس بگیرد، به سئول برای پرداخت پول بیشتر (از 1 میلیارد دلار به 8/4 میلیارد دلار) به‌واسطه حضور نیروهای آمریکایی در این کشور فشار وارد ساخت. تهدید ضمنی دیگر دولت ترامپ این بود که 4000 کارگر کره‌ای شاغل در پایگاه آمریکا در سئول را اخراج کرد، امری که توجه افکار عمومی کره جنوبی نه افکار عمومی آمریکا را به خود جلب کرد.

وقتی کره شمالی همسایه جنوبی خود را تهدید می‌کند، واکنش سنتی آمریکا باید حمایت از سئول باشد، اما این بار وزارت امور خارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای ضمن ابراز ناخرسندی از اقدامات کره شمالی از طرفین خواست به مذاکرات بازگردند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *