جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

بلینکن وارد عربستان سعودی شد

وزارت امور خارجه آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که بلینکن در روزهای 29 و 30 آوریل به عربستان سعودی سفر خواهد کرد.

نمایش زره‌پوش‌های غربی غنیمتی در روسیه/عکس

روسیه، تانک‌ها و تسلیحات غرب را که از نیروهای اوکراینی به غنیمت گرفته است، در «پارک پیروزی» واقع در مسکو به نمایش گذاشته و قرار است این نمایشگاه از تاریخ اول ماه مه (۱۲ اردیبهشت) برای عموم افتتاح شود.

دلیل مخالفت کارتر برای تشکیل کشور فلسطین/ طرح پیشنهادی ایالات متحده چه بود؟

من هرگز با یک کشور مستقل فلسطینی موافق نبوده‌ام و قصد ندارم این موضع را تغییر بدهم… مصالحه‌ای دائمی در خاورمیانه در مورد مسئله‌ی فلسطین می‌تواند بر اساس دادن خودمختاری محدود به اعراب ساکن سرزمین‌های اشغال‌شده غرب رود اردن، آن‌طور که مناخیم بگین [نخست‌وزیر وقت اسرائیل] پیشنهاد کرده، حاصل شود.

Loading

شکست سیاست ترامپ و بحران جدید در شبه‌جزیره کره

شورای راهبردی آنلاین – رصد: خطر بحران جدید ناشی از توسعه تسلیحات هسته‌ای و سامانه‌های دوربرد کره شمالی ظاهراً با آغاز سال 2020 تشدید شده است. درحالی‌که تنش در شبه‌جزیره کره به‌واسطه همه‌گیری کرونا ویروس کاهش یافته است، احتمال بروز بحرانی دیگر در این منطقه نگرانی‌ها را دوچندان کرده است. بااین‌حال، غیبت غیرموجه کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، از رسانه‌های دولتی یادآور آن است که هرگز نباید روی دوره طولانی ثبات و آرامش در این شبه‌جزیره حساب باز کرد.

اسکات اسنایدر در یادداشتی که وب‌سایت شورای روابط خارجی آمریکا آن را منتشر کرد؛ نوشت: تا حل‌وفصل یا کاهش تهدید موشک‌های دوربرد و سلاح هسته‌ای کره شمالی، پتانسیل بحرانی دیگر همچنان پابرجا خواهد بود؛ بنابراین، تداوم برنامه‌ریزی و دوراندیشی ضروری است. چنین تفاهمی مستلزم برنامه‌ریزی اضطراری و ارزیابی قبلی در مورد خطر درگیری نظامی در کره شمالی و بررسی طیفی از سناریوهای بحران است که بروز آن طی دوازده ماه آتی محتمل است. آمریکا باید با احیای دیپلماسی چندجانبه و لغو تحریم‌های سازمان ملل به ایجاد انسجام بین‌المللی برای مقابله با توسعه هسته‌ای کره شمالی بپردازد.

 

نگرانی‌های جدید

بروز بحرانی جدید در کره شمالی به چند طریق محتمل است. نخست آنکه، توسعه قابل‌توجه توانمندی هسته‌ای و موشکی کره شمالی ممکن است به بحران منجر شود. از آغاز سال 2020، کره شمالی در تلاش برای تقویت بازدارندگی هسته‌ای خود حداقل در پنج نوبت به آزمایش موشکی‌های بالستیک کوتاه برد مبادرت کرده است. آزمایش سامانه‌های موجود نظیر راکت‌های سوخت جامد، شاید برای سرزمین‌های فراتر از شبه‌جزیره کره تهدید محسوب نشود، اما این راکت‌ها ممکن است در توسعه موشک‌های دوربرد یا موشک‌های بالستیک پرتاب از زیردریایی مورداستفاده قرار گیرد.

دوم آنکه، تأثیر اقتصادی تحریم‌ها و قرنطینه‌ها به رکود اقتصادی فزاینده دامن زده و ممکن است به یک بحران بینجامد. کاهش چشمگیر واردات کره شمالی در سه‌ماهه اول سال 2020 بیانگر آن است که این کشور با بحران ارز مواجه است. به نظر می‌رسد که تأثیر و فشار قرنطینه خودخواسته کره شمالی در واکنش به کووید-19 بیش از تحریم‌های آمریکا بوده و زنجیره عرضه کره شمالی را موقتاً قطع کرده است. همچنین، کره شمالی در تلاش برای غلبه بر تحریم‌های آمریکا، به‌جای پذیرش درخواست آمریکا برای ازسرگیری گفتگوها، اقدامات اقتصادی خود-اتکایی را دوچندان کرده است. تأثیر تحریم‌های خارجی به همراه محدودیت‌های داخلی، می‌تواند به افزایش شدید قیمت‌ها و کمبود عرضه منجر شده و مزید بر علت شرایط وخیم انسانی در بسیاری از بخش‌های کره شمالی شود. اگر شرایط اقتصادی بیش‌ازپیش وخیم‌تر شود، کیم جونگ اون ممکن است به خاطر بیم از ناآرامی‌های مدنی به اقدامات مخاطره‌آمیزی برای تقویت مکانیسم‌های کنترل داخلی مبادرت کرده و افکار عمومی را علیه تهدیدهای خارجی بشوراند. این اقدامات احتمالاً شامل اقدامات تحریک‌کننده نظامی برای نمایش قدرت ملی و پوشش ضعف‌های رژیم و فشار بر آمریکا برای کاهش تحریم‌ها علیه رژیم کره شمالی شود.

سوم آنکه، احتمال دارد که کیم جونگ اون تا پس از انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا صبر کرده و به مجموعه جدیدی از تحریک‌های نظامی دست بزند. اگر ترامپ دوباره انتخاب شود، کره شمالی بازهم می‌تواند از آن تحریک‌ها برای دست‌یابی به برتری و کسب امتیازات استفاده کند. اگر یک دموکرات در آمریکا به قدرت برسد، کره شمالی با اقدام به فشارهای زودهنگام، موضوع را تا صدر اولویت‌های امنیتی دولت جدید آمریکا ارتقاء خواهد داد. ازاین‌رو، صرف‌نظر از نتیجه انتخابات آمریکا، تنش‌ها در شبه‌جزیره کره احتمالاً بار دیگر بروز خواهد کرد و خطر درگیری نظامی ناخواسته را افزایش خواهد داد.

این سناریوها شکست دیپلماسی در سطح بالا برای خلع سلاح هسته‌ای یا رفع شکاف عظیم بی‌اعتمادی بین آمریکا و کره شمالی را نشان می‌دهد. دیدار ترامپ -کیم به‌جای اینکه مکانیسمی برای کاهش اختلافات در اختیار بگذارد، اختلافات عمیق در اهداف و چشم‌اندازهای متناقض راهبردی آن‌ها را به نمایش گذاشت. دیپلماسی کیم در این دیدار به‌جای خلع سلاح هسته‌ای بر بده بستان با آمریکا استوار بود درحالی‌که هدف آمریکا در این بده ستان، خلع سلاح هسته‌ای بوده است.

ازاین‌رو، آمریکا باید با پیشنهاد گفتگوی عاجل بین اعضای دائمی شورای امنیت، به‌اضافه ژاپن و کره جنوبی، نقش سازمان ملل را در این موضوع احیاء کند. منافع چین و روسیه نیز مستلزم پیشگیری از بحران در شبه‌جزیره کره و نیز کاهش آسیبی است که دست‌یابی کره شمالی به سلاح هسته‌ای بر اقدامات منع گسترش هسته‌ای جهانی خواهد داشت.

آمریکا باید اثربخشی تحریم‌ها علیه کره شمالی را بهبود بخشد تا توانایی دور زدن تحریم‌ها را از کره شمالی سلب کرده و این کشور را به سمت گفتگو سوق دهد. رزمایش نظامی آمریکا و متحدان آن باید طبق برنامه ماقبل دیدار 2018 سنگاپور برگزار شود و آمادگی‌ها برای بی‌ثباتی در کره شمالی باید به‌روزرسانی شود.

کره شمالی ادعا می‌کند که سیاست‌های خصمانه دیرینه آمریکا دلیل توسعه تسلیحات هسته‌ای کره شمالی است، اما چنین توجیهی خطر امنیت جهانی ناشی از احتمال استفاده از این تسلیحات را نادیده می‌گیرد. احیای مذاکرات چندجانبه مؤید آن خواهد بود که مسئله هسته‌ای کره شمالی یک دغدغه امنیت جهانی است و موضع دوجانبه بین آمریکا و کره شمالی نیست. این مذاکرات به برقراری فشار اقتصادی چندجانبه بر کره شمالی کمک کرده و راه گریزی جز مذاکرات دیپلماتیک برای این کشور باقی نخواهد گذاشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *