جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

Loading

جانسون و پیچیدگی مذاکرات برگزیت

شورای راهبردی آنلاین – رصد: بحران بعدی برگزیت به سرعت نزدیک می‌شود – دولت انگلیس باید تا 30 ژوئن در مورد درخواست تمدید دوره «گذار» فعلی تصمیم‌گیری کند. می‌توان از این موقعیت برای ممانعت از جدایی اقتصادی فاجعه‌آمیز بین اتحادیه اروپا و انگلیس در پایان سال استفاده کرد، اما اگر بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس کاری نکند، هیچ اتفاق جدی رخ نخواهد داد. آیا وی چنین اقدامی خواهد کرد؟

وب سایت شورای روابط خارجی اروپا در یادداشتی نوشت: اگرچه دیدگاه جانسون در مورد برگزیت فرصت‌طلبانه و انعطاف‌پذیر است – همان‌طور که متحدان اتحادیه‌ای وی در شمال ایرلند پاییز گذشته از این موضوع پرده برداشتند- اما در درون حزب، جانسون به واسطه طرد میانه‌روها قبل از انتخابات عمومی دسامبر و به دلیل پر کردن کابینه از مخالفات سرسخت اتحاد با اروپا، خودش را تا حدی در تنگنا قرار داده است. در حال حاضر، طرفداران «برگزیت با بازار آزاد» بر حزب محافظه‌کار پارلمان حاکمیت دارند؛ برتری آن‌ها هنگامی آشکار شد که دولت در ژانویه نفی هر نوع تمدید دوره گذار را به تصویب رساند.

البته احتمال دارد که همه‌گیری کرونا ویروس انگیزه و پوشش سیاسی لازم برای خروج از این تنگنا را برای نخست‌وزیر فراهم کند و برای ایجاد گشایش در بن‌بست جاری در مذاکرات، روش‌هایی را در اختیار بگذارد. آخرین نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که تمایل عمومی در بریتانیا تغییر کرده و اکنون به‌طور قابل توجهی طرفدار تمدید است. با این وجود، کووید-19 مشکلات جانسون را عملا پیچیده‌تر می‌سازد، زیرا طرفداران برگزیت «بدون توافق» اصرار دارند که هر نوع تاثیر مخرب برگزیت مد نظر آن‌ها، در رگبار پیامدهای این ویروس گم خواهد شد. بدتر از آن، جانسون اکنون در مقابل طرفداران برگزیت با بازار آزاد قرار گرفته و در برابر خواست آن‌ها برای بازگشایی اقتصاد مقاومت می‌کند. استیو بیکر، عضو پارلمان و رهبر جناح «گروه پژوهشی اروپا» (که اعضای آن به درستی ادعا می‌کنند که برگزیت عمدتا کار آن‌هاست) از جانسون خواسته است تا «به این تعطیلات احمقانه، ظالمانه و استبدادی پایان دهد».

در چنین شرایطی، تعجبی ندارد که دولت تا به حال در مذاکرات برگزیت از لحاظ سیاست داخلی به دنبال کمترین مقاومت بوده است به‌طوری‌که بدون هیچ دلیلی وقت تلف کرده و امیدوار است که اگر بریتانیا خونسردی خود را حفظ کند، اتحادیه اروپا در در دقیقه نود «عاقلانه عمل خواهد کرد». البته این «راهبرد» بسیار خوشبینانه و ساده‌لوحانه و چشم پوشی از حقایق ناخوشایندی است که همواره ابزار کار سیاسی جانسون بوده است.

با این حال، جانسون احمق نیست. اگر وی درست بیندیشد به این نتیجه خواهد رسید که همه‌گیری کرونا ویروس سوراخی در زیر کشتی دیدگاه بلندپروازانه وی ایجاد کرده است که «بریتانیای جهانی» با انعقاد موافقت‌نامه‌های سودمند جدید از چین تا آمریکا پیشتاز تجارت آزاد خواهد بود؛ اما از همین الان در مورد آمادگی این کشتی برای دریا شک و تردید وجود دارد. از آنجائیکه عقب نشینی از جهانی شدن، همکاری‌های اقتصادی با شرکای منطقه‌ای را ایجاب می‌کند، انگلیس بدون دسترسی مطلوب به بازارهای جهانی، نمی‌تواند امیدوار باشد که تجارت خود را از ورشکستگی ناشی از کرونا ویروس نجات خواهد داد. این واقعیتی است که جانسون سال بعد در نبود توافق [با اتحادیه اروپا] با آن دست به گریبان خواهد شد. اگرچه تحریف آمار امکانپذیر است، اما نمی‌توان روی این اتفاقات سرپوش گذاشت که آغاز سال 2021 حتی اگر با فروپاشی کلی اقتصاد همراه نباشد، اختلال آشکار در جریان کالا در تنگه‌های باریک کانال [انگلیس] وجود خواهد داشت و یا ماهیگیران فرانسوی بندر کاله را محاصره خواهند کرد.

بنابراین، قبل از مواجهه با فقدان احتمال تمدید [دوره گذار]، اکنون باید به این مشکل پرداخت. یکی از مشاوران تجاری ترزا می، روش هوشمندانه و ترفند قدیمی پنهان‌سازی زمان اجرا زیر لوای تمدید زمان مذاکرات را ارائه کرده بود. اگر این روش مناسب نباشد نابغه‌ها روش‌های دیگری اختراع می‌کنند، اما در نهایت مواجهه با این مشکل اجتناب ناپذیر است. اکنون جانسون باید دست به کار شود و سرمایه سیاسی خود را صرف حل مشکلی کند که هنوز شش ماه تا رسیدن به آن مانده است.

هیچ چیزی در سابقه جانسون بیانگر تمایل و اراده وی به حل مشکلی نیست که هنوز در نیمه راه قرار دارد آن هم در حالی که این مشکل ممکن است با خوش‌شناسی ناپدید شود. با این حال، در اینجا نیز کروناویروس احتمالا باعث تغییر چشم انداز شده است. جانسون باید بداند (حتی اگر وی طبعا این را انکار کند) که اگر دولت انگلیس در واکنش اولیه خود جدیت داشت، اکنون آمار مرگ و میر ناشی از کرونا ویروس در انگلیس در صدر اتحادیه اروپا نبود. به همین ترتیب، وی باید بداند که بی‌اعتنایی وی به لزوم فاصله‌گذاری اجتماعی، نزدیک بود به قیمت جانش تمام شود. آیا می‌توان امیدوار بود که جانسون درس گرفته و این آموزه را در مذاکرات برگزیت به کار خواهد گرفت؟

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *