جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

نقش جمهوری آذربایجان در پشتیبانی اقتصادی از رژیم صهیونیستی

تهران- ایرنا- پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و شکل‌گیری جمهوری آذربایجان، رژیم صهیونیستی از نخستین کشورهایی بود که آن را به رسمیت شناخت. در حال حاضر، روابط جمهوری آذربایجان و رژیم صهیونیستی به سطح استراتژیک رسیده است.

جنبش حماس: تسلیم فشارهای آمریکا نخواهیم شد/ در رسیدن به توافق جدی هستیم

تهران-ایرنا- یکی از اعضای ارشد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با بیان اینکه هر توافقی با صهیونیست‌ها باید توقف تجاوزها به نوار غزه را شامل شود، تاکید کرد که این جنبش تسلیم فشارهای آمریکا نخواهد شد.

بلینکن وارد عربستان شد

وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه در اولین ایستگاه از سفر منطقه‌ای خود وارد عربستان سعودی شد.

Loading

چشم‌انداز حل و فصل اختلافات ریاست جمهوری افغانستان

شورای راهبردی آنلاین- رصد: نتایج انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در سپتامبر 2019 به چندین ماه مشاجره میان دو جبهه رقیب منجر شد. «توافق سیاسی» امضا شده در 17 ماه مه میان اشرف غنی و عبدالله عبدالله، راهی رو به جلو را فراهم کرد؛ اما جای تردید است که این توافق بتواند از اختلافات شخصی و قومی و اختلافات بر سر قدرت که به رهبران افغان صدمه زده، جان سالم به در ببرد یا این که بتواند به سرعت ثبات سیاسی، امنیت و حکمرانی مطلوب را برای افغانستان به بار آورد.

امین سیکل در تحلیلی که موسسه امور بین‌الملل استرالیا در وب سایتش منتشر کرد، نوشت: این توافق نامتقارن است؛ در حالی که تأکید می‌کند که عبدالله غنی رئیس جمهور است و بیشترین کنترل را بر قدرت دارد، یک سمت خارج از ساختار قوه مجریه برای هدایت شورای عالی تازه تاسیس آشتی ملی را به عبدالله عبدالله می‌دهد. اگرچه سمت‌های کابینه به تعداد مساوی میان آن‌ها تقسیم می‌شود، اما وزارت‌های کلیدی تحت کنترل غنی است. بن بست میان غنی و عبدالله اجرای توافق صلح اخیر میان آمریکا و طالبان را به عنوان یک راه برای حل سیاسی مناقشه افغانستان از طریق گفت‌و‌گوی جامع افغان‌ها به تاخیر انداخته است. بنابراین در مسیر اراده دونالد ترامپ برای خروج نظامی از افغانستان با بازگرداندن بخش عمده نیروها تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر مانع ایجاد می‌کند.

زلمای خلیل زاد، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان در شکل دادن به سیاست افغانستان به شکلی که با منافع آمریکا مطابق باشد، نقشی مهم داشته است. در هر صورت بی‌طرفی خلیل‌زاد در این روند مورد تردید بوده است. او یک آمریکایی نومحافظه کار خودخوانده است که اصالتا از قبیله نورزای پشتون است که بزرگ‌ترین اقلیت افغان محسوب می‌شود. عقبه غنی و طالبان نیز به همین قبیله باز می‌گردد. بسیاری از افغان‌های مطلع، رویکرد خلیل زاد در قبال گذار در افغانستان را ترکیبی از نومحافظه کاری و وفاداری قومی می‌دانند. او حتی بعد از قدرت گرفتن طالبان در کابل یادداشتی در واشنگتن پست نوشت و به رسمیت شناختن طالبان توسط آمریکا را خواستار شد.

در عین حال غنی ثابت کرد که در جستجوی رسیدن به قدرت ماهر و راهبرد شناس است. در حالی که تجربه تحصیل و کار در آمریکا را دارد، توانایی تکنوکراتیک و مهارت سیاسی از خود نشان داده است. او به سرعت از تاریخ افغانستان آموخت که چطور با شخصی‌سازی و قومی‌سازی سیاست و از طریق اتحاد با یک قدرت خارجی جایگاهش را تحکیم کند. با وجودی که سکولار است خودش را مسلمانی دیندار نشان می‌دهد و در عین حال وفاداران زیادی را برای همکاری به محفل حکمرانی خود کشانده است.

برعکس، عبدالله یک شخصیت سیاسی بزرگ شده در وطن است. چشم پزشک است و پیشینه‌ای اسلامی دارد و اصالت تاجیک- پشتون‌ دارد که بالقوه می‌تواند جایگاه خوبی را برایش فراهم می‌کند، اما او فاقد دستور کار سیاسی و راهبرد است. در شراکتش با غنی در دولت وحدت ملی در پنج سال گذشته مهارت کافی برای قدرت سازی نداشت و این امر غنی را قادر ساخت تا جایگاهش را تقویت کند.

بعید است ترتیبات تقسیم قدرت میان غنی و عبدالله بتواند درجه‌ای از ثبات سیاسی و امنیتی را که افغان‌های فقیر، جنگ زده و آسیب‌دیده از کرونا به آن نیاز دارند، به بار آورد. این توافق از اقدامات خشن، از جمله حملات وحشتناک به یک بیمارستان در کابل و یک مراسم خاکسپاری در ننگرهار، آسیب دیده است. اعلام آتش‌بس سه روزه توسط طالبان در دقایق آخر برای عید فطر بیشتر اقدامی تاکتیکی بود.

طالبان و حامیانش در حال حاضر بهترین موقعیت را از بعد از سرنگونی حکومت طالبان توسط آمریکا که در دو دهه انجام شد، قبل دارند. آن‌ها در صلح با آمریکا شریک شدند. در عین حال دولت افغان همچنان بسیار آسیب‌پذیر است. اوضاع کنونی یادآور مسیر پایانی جنگ ویتنام است: یک پیمان صلح میان آمریکا- ویتنام شمالی و بعد از آن خروج آمریکا از این جنگ و پیروزی کامل برای ویتنام شمالی و ویت کنگ.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *