جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

مکرون: گزینه اعزام نیرو به اوکراین در صورت پیشروی روسیه و درخواست‌ کی‌یف منتفی نیست

رئیس‌جمهوری فرانسه در مصاحبه با نشریه «اکونومیست» تاکید کرد که اعزام نیرو‌های نظامی کشورش به اوکراین را منتفی نمی‌داند. سخنان امانوئل مکرون با توجه به عضویت فرانسه در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) حائز اهمیت است. او چند ماه پیش برای اولین بار از گزینه احتمالی اعزام نیرو به اوکراین سخن گفته بود. اظهاراتی که با واکنش تند مسکو روبرو شد.  

آمریکا از چین و روسیه خواست کنترل سلاح‌های هسته‌ای را به «هوش مصنوعی» نسپارند

یک مقام ارشد آمریکایی از چین و روسیه خواست تا مانند ایالات متحده تعهد کنند که تنها انسان‌ها کنترل سلاح‌های هسته‌ای را در اختیار داشته باشند د و هوش مصنوعی از فرآیندهای تصمیم گیری در این مورد حذف شود.

Loading

تحولات هنگ‌کنگ و رویکرد متقابل چین و اروپا

شورای راهبردی آنلاین -رصد: رابطه تجاری در طولانی‌مدت بر روابط اروپا-چین غالب بوده است؛ اما آیا تحولات اخیر در هنگ‌کنگ و سیاست‌های تهاجمی رو به افزایش پکن، تجدیدنظر اروپا در روابطش با پکن را موجب خواهد شد؟

جانکا اورتل در یادداشتی که وب‌سایت شورای روابط خارجی اروپا منتشر کرد، نوشت: پکن در اعلام برنامه‌ برای منع شورای قانون‌گذاری هنگ‌کنگ و تحمیل قانون امنیت ملی بر این منطقه ویژه اداری نه‌تنها موضع قاطعی را علیه روندهای دموکراتیک و آزادی‌های مدنی اتخاذ کرد، بلکه به جهان گفت که معتقد است تعهدات حقوقی بین‌المللی باید گزینشی باشد.

این اقدام تصادفی نیست؛ بلکه اقدامی عمدی و زمان‌بندی آن‌هم هدفمند بود. ظاهراً پکن این‌طور قضاوت می‌کند که پیامدهای کوتاه‌مدت ارزش دستاوردهای بلندمدت را دارد.

اوضاع هنگ‌کنگ از سال‌ها قبل برای حزب کمونیست آزاردهنده بود. اعتراضات مداوم میلیون‌ها ساکن این منطقه ویژه اداری علیه نقض آزادی‌های تضمین‌شده، چالشی برای مقامات مرکزی بود و توجهات بین‌المللی را به خود جلب کرده است. حزب کمونیست نمی‌تواند اجازه دهد در برابر فشار مردمی ضعیف به نظر برسد؛ پس تصمیم گرفت واکنش نشان دهد.

به‌تازگی، پیش‌نویس قانونی به کنگره ملی خلق ارائه شد که هدفش «پیشگیری، توقف و مجازات هرگونه اقدامی است که در منطقه ویژه اداری در راستای ایجاد شکاف در کشور، تضعیف قدرت دولت، سازمان‌دهی و انجام فعالیت‌های تروریستی و دیگر رفتارهایی که امنیت ملی را به‌طورجدی به خطر می‌اندازد و نیز فعالیت‌های نیروهای خارجی و بیرونی برای مداخله در امور» هنگ‌کنگ صورت گیرد.

مقامات با شتاب‌زدگی اشاره کردند که مقررات جدید فقط برای گروه کوچکی از مردم اعمال می‌شود که محرک خشونت و خواستار استقلال هنگ‌کنگ از چین باشند و هیچ تأثیری بر جذابیت هنگ‌کنگ به‌عنوان یک مکان تجاری نخواهد داشت؛ اما واقعیت احتمالاً بسیار متفاوت خواهد بود.

اعمال این قانون به معنای ایجاد مبنایی ساختاری برای مقامات ملی است تا به کنترل و نظارتی بی‌سابقه در هنگ‌کنگ بپردازند. این قانون حقوق و آزادی‌های تضمین‌شده هنگ‌کنگ با بیش از هفت میلیون جمعیت را نابود می‌کند.

این واقعیت که دولت مرکزی قانونی را تحمیل می‌کند که باید از طریق روندهای قانونی هنگ‌کنگ به تصویب می‌رسید، باعث می‌شود تغییر و عقب‌نشینی از آن غیرممکن شود. در سال 2019 قانون استرداد به سرزمین اصلی باعث شد میلیون‌ها تن در اعتراض به خیابان‌ها بیایند و درنهایت مقامات از آن قانون عقب‌نشینی کردند؛ اما در حال حاضر حتی با حمایت گسترده بین‌المللی از معترضان هم روندی مشابه بعید به نظر می‌رسد.

شرکت‌های بین‌المللی و چینی مدت‌های طولانی از چارچوب «یک کشور، دو نظام» سود برده‌اند. این قانون اجازه داده است کسب‌وکار به‌دوراز کنترل شدید مردم و سرمایه توسط پکن انجام گیرد. هنگ‌کنگ چندین دهه است از مزایایی ویژه در تجارت بین‌المللی بهره برده و بنابراین یکی از کانون‌های اقتصادی و مالی آسیا بوده است. تغییر وضع موجود توسط پکن احتمالاً منجر به پاسخ آمریکا در قالب تحریم چین یا لغو مزایای اقتصادی ویژه هنگ‌کنگ خواهد شد. تلاش برای تبدیل هنگ‌کنگ به یک شهر دیگر چین، بدون تردید به تجارت چین و نخبگانش صدمه می‌زند، اما احتمالاً به شرکت‌های غربی صدمه بیشتری خواهد زد، زیرا آن‌ها بر شرایط عالی کسب‌وکار در هنگ‌کنگ به‌عنوان دروازه‌ای ارزشمند رو به بازار چین تکیه داشته‌اند.

در بحبوحه پاندمی جهانی کرونا و افزایش تنش‌ها میان آمریکا و چین، اعمال فشار بر هنگ‌کنگ قابل پیش‌بینی بود، اما هنوز هم تا حدودی غیرمنتظره است. دولت چین احتمالاً این‌طور قضاوت می‌کند که اکنون زمانی عالی برای تکمیل برخی کارهای ناتمام است. چین گشت زنی‌هایش را تشدید می‌کند و ساختارهای اداری جدیدی را در دریای چین جنوبی ایجاد می‌کند. این کشور قدرت‌نمایی در قبال تایوان را افزایش داده است. نیروهای نظامی چین ظاهراً وارد قلمروی هند در طول مرز چین و هند شده‌اند. درحالی‌که کرونا به شکل مؤثری دکمه وقفه‌ی اقتصاد جهانی را فشرده است، سیاست‌گذاران چین به فکر احیای «تمامیت ارضی» و استیلا در آسیا بوده‌اند.

پاسخ اروپا تاکنون کمرنگ بوده است. در سال‌های اخیر دولت‌های عضو اتحادیه اروپا به‌طورکلی از ترسیم خطوط قرمز در برخورد با چین خودداری کرده‌اند: یک‌میلیون نفر در اردوگاه‌های «بازآموزش» در شین‌جیانگ، ادعاها در دریای چین جنوبی؛ گسترش نیروی نظامی؛ کمپین‌های اطلاعات گمراه‌کننده و نفوذ در تایوان و فراتر از آن- هیچ‌یک از این موارد به‌طور اساسی روابط تجاری اروپا-چین را تغییر نداده است. گام اخیر دولت مرکزی می‌تواند حکم تغییردهنده بازی را داشته باشد، اما اگر دولت‌های عضو نخواهند رابطه خود با چین را به خطر بیندازند، جعبه‌ابزار اروپا همچنان نسبتاً خالی خواهد ماند.

آشفتگی اقتصادی کنونی جهان ممکن است زمان خوبی برای آن باشد که اروپایی‌ها به دامنه کامل تغییراتی بیندیشند که چشم‌انداز ژئوپلیتیک متحمل شده است. این سؤال مطرح است که آیا چین در آینده به قواعد تعیین‌شده پایبند خواهد بود یا خیر؟

بیش از 200 عضو پارلمان در آمریکای شمالی، انگلیس، آسیا- اقیانوسیه و اروپا در نامه‌ای مشترک از نقض تعهدات بین‌المللی حقوقی توسط چین در هنگ‌کنگ انتقاد کرده‌اند. این نمایش بی‌سابقه اتحاد دموکراتیک نمونه‌ای مثبت از مخالفت با گسترش استبداد است. پکن می‌داند که رویکرد کنونی‌اش هزینه دارد، اما اروپا می‌تواند به‌طور مشترک با شرکای هم فکرش کار کند تا دست‌کم این هزینه را بالا ببرد و برخی پیامدها را برای مردم هنگ‌کنگ کاهش دهد و از تجاوزات آتی جلوگیری کند. در کل تعیین خطوط قرمز می‌تواند کمک‌کننده باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *