جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

ناکامی ترامپ در داخل و انزوا در خارج

شورای راهبردی آنلاین – رصد: ترامپ نزدیک به چهار سال ریاست جمهوری، هیچ دستاوردی ندارد. فهرستی از ناکامی‌ها در پرونده کاری‌اش وجود دارد که می‌توان به ناکامی در قضیه کره‌شمالی، خاورمیانه، وخامت روابط با چین و عدم‌بهبودی در مناسبات با روسیه اشاره کرد.

استیون ارلانگر در مطلبی که نیویورک تایمز آن را منتشر ساخت، به نقل از توماس گومار مدیر موسسه فرانسوی روابط بین‌الملل نوشت: در حالی که شهرهای آمریکا در آتش می‌سوزد و ویروس کرونا همچنان می‌تازد و افراد بیشتری از آمریکایی‌ها را بیش از هر کشور دیگری به کام مرگ فرو می‌برد، ترامپ مشکلات را در خارج از کشور بیشتر کرده است. وی هرگز به این اندازه منزوی نبوده و به تمسخر گرفته نشده است.

بعد از سال‌ها بی‌توجهی و یکجانبه‌گرایی آمریکا، متحدان سنتی واشنگتن در اروپا به ترامپ به چشم رهبر نمی‌نگرند و دیگر اعتماد ندارند که این رئیس جمهور برای آن‌ها چیز بیشتری فراهم می‌کند و به وی پشت کرده‌اند.

این بی‌توجهی اروپا به ترامپ در تصمیم آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان به رد دعوت ترامپ برای شرکت در نشست گروه 7 نمایان شد. ترامپ با این دعوت و برگزاری نشست گروه 7 می‌خواهد نشان دهد که ویروس کرونا را پشت سر گذاشته و رهبران جهان به وی روی آورده‌اند.

صدراعظم آلمان علت رد دعوت ترامپ را ماندگاری ویروس کرونا برشمرد، اما یکی از مقامات ارشد آلمان روشن ساخت که علت مخالفت مرکل با سفر به آمریکا به دلایل دیگری برمی‌گردد که ازجمله:

الف) مرکل اعتقاد دارد که آماده‌سازی مناسبی از حیث دیپلماتیک برای نشست یادشده انجام نگرفته است.

ب) صدراعظم آلمان نمی‌خواست بخشی از نمایش ضدچین باشد.

ج) وی مخالف ایده ترامپ برای دعوت از پوتین برای شرکت در نشست مذکور است.

د) مرکل نمی‌خواست در سیاست داخلی آمریکا دخالتی داشته باشد.

ه) صدراعظم آلمان نسبت به تصمیم یکجانبه و ناگهانی ترامپ برای خروج از سازمان جهانی بهداشت متعجب شد.

شکاف و اختلاف بین ترامپ و متحدان اروپایی آمریکا قبل از اعتراضات اخیر در شهرهای مختلف آمریکا بیشتر شده بود. در خارج اعتراضات مردمی آمریکا اینگونه تفسیر می‌شود که بذر اعتراضاتی که ترامپ قصد داشت در جاهای دیگر بپاشد، وی را گرفتار کرده است.

در حالی که ترامپ تهدید به استفاده از ارتش علیه شهروندان خودش می‌کند، به رئیس جمهوری تبدیل شده است که برخی از نزدیک‌ترین متحدان آمریکا ترجیح می‌دهند از ترامپ دوری کرده، نسبت به اقدام بعدی وی نامطمئن بوده و مایل نیستند به کمپین ترامپ برای انتخاب مجدد کشیده شوند.

در حال حاضر با توجه به حمایت بسیاری از شهرهای اروپا از اعتراضات مردم آمریکا، رهبران کشورهای متحد واشنگتن اینگونه فکر می‌کنند که انتقاد از ترامپ به نفع آن‌ها است.

حتی جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اروپا گفت: «اروپا نسبت به قتل جورج فلوید توسط پلیس آمریکا متحیر و هراسناک شده است. سوءاستفاده از قدرت و استفاده افراطی از قوه قهریه را محکوم می‌کنیم و از آمریکا می‌خواهیم به حقوق بشر و قانون احترام بگذارد».

جولیان اسمیت از مقامات سابق دولت اوباما در خصوص تماس ترامپ با رئیس جمهور راستگرای برزیل گفت: «تمامی تحرکات ترامپ نشان می‌دهد که وی هیچ درکی از متحدان ندارد. وی در داخل و خارج منزوی شده و تلاش می‌کند دوستانی در جاهای دیگر پیدا کند».

ترامپ همچنان باور دارد که می‌تواند از متحدان سوءاستفاده، با آن‌ها بدرفتاری کند و به آن‌ها دستور دهد و هم‌زمان روی آن‌ها حساب باز کند. امتناع مرکل برای سفر به واشنگتن حاکی از آن است که بسیاری از رهبران جهان از دست ترامپ خسته شده‌اند و از سرمایه‌گذاری روی روابط با وی نفع اندکی برده‌اند. اینک با همه‌گیری ویروس کرونا و اعتراضات مردمی، ضعف آمریکا آشکار شده است.

در مسائلی همچون خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای یا موافقتنامه تغییرات اقلیمی پاریس یا معاهده آسمان‌های باز یا منع ناگهانی سفر هوایی از اروپا، ترامپ نقطه نظرات متحدان را نادیده گرفت یا اصلاً با آن‌ها مشورت نکرد. تصمیم ترامپ به قطع همکاری با سازمان جهانی بهداشت متحدان را متعجب ساخت.

الریش اسپک، تحلیلگر آلمانی گفت:«مرکل از هرگونه تظاهر به اینکه صدراعظم آلمان است و باید با رئیس جمهور آمریکا صرفنظر از اینکه چه کسی است کار کند دست کشیده است. مرکل شخصتی چندجانبه‌گرا است و از ترامپ ناراضی است و آن‌ها در بسیاری از سیاست‌ها، ازجمله تقابل آشکار با چین اختلاف نظر دارند».

مرکل متعهد به تعامل اروپا با چین است. آلمان ماه آینده ریاست اتحادیه اروپا را به دست خواهد گرفت و مرکل تلاش خواهد کرد موافقتنامه سرمایه‌گذاری با چین را منعقد کرده و نشست سران چین – اتحادیه اروپا را حفظ کند که برای پاییز سال جاری درلایپزیک برنامه‌ریزی شده است.

تحلیلگر آلمانی در خصوص گروه 7 گفت: نشست سران گروه 7، نمایش ترامپ است بدون هرگونه مذاکره و گروه 7 قدیمی از بین رفته است. چندجانبه‌گرایی برای ترامپ اهمیت ندارد و اندیشه وی یکجانبه‌گرایی است. هدف وی از برگزاری نشست گروه 7 یک چیز است و آن انتخاب مجدد است.

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه دیدگاه سنتی کشورش، به‌ویژه در قبال روسیه علیرغم الحاق شبه‌جزیره کریمه را دنبال می‌کند، چراکه از دید پاریس، روسیه در مجاورت اروپا قرار دارد.

نگاه فرانسه در قبال ترامپ ترکیبی از ناراحتی و خشم است. متحد اصلی ما از پذیرش نقش رهبری برای مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا امتناع کرده است و هر روز نسبت به متحدانش تحریک‌آمیز رفتار می‌کند و سیاست اختلاف‌افکنی را دنبال می‌کند. مکرون اعتقاد دارد ترامپ با خروج یکجانبه از توافق هسته‌ای و موافقتنامه کنترل تسلیحات به امنیت اروپا آسیب زده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *