جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ادعای جدید کاخ سفید درباره رفح

«جان کربی» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید امروز (یکشنبه) مدعی شد که رژیم صهیونیستی پذیرفته است که قبل از تهاجم به شهر مرزی رفح در جنوب غزه، به نگرانی‌ها و نظرات ایالات متحده گوش دهد.

سیل در افغانستان هشت کشته برجای گذاشت

تهران – ایرنا – وزارت رسیدگی به بلایای طبیعی حکومت سرپرست طالبان می‌گوید که در سه روز اخیر، هشت تن بر اثر جاری شدن سیلاب در افغانستان جان‌باخته و سه تن دیگر مجروح شده‌اند.

کاظمی قمی: ایران از هر ابتکار سازنده‌ای درباره افغانستان حمایت می‌کند

تهران- ایرنا- سفیر و نماینده‌ ویژه رئیس‌جمهوری ایران در افغانستان امروز (یکشنبه) گفت که ایران از هر ابتکاری مانند تعیین نماینده ویژه سازمان ملل برای افغانستان که سبب حل مشکلات این کشور شود، حمایت می‌کند.

Loading

پیامد خروج شرم‌آور دولت ترامپ از سازمان جهانی بهداشت

شورای راهبردی آنلاین – رصد: دولت ترامپ به طور خودخواسته آمریکا را از هرگونه نقش رهبری در پاسخ بین‌المللی به همه‌گیری ویروس کرونا خارج کرده است. اقدام آمریکا برای قطع همکاری با سازمان جهانی بهداشت نوعی خودزنی و پس‌رفتی عمدی بوده که اکنون واشنگتن را در گوشه‌ای منزوی ساخته است.

جی. استفان موریسن در مطلبی که موسسه مطالعات راهبردی و بین‌المللی آمریکا منتشر کرد، نوشت: به مناسبت هفتاد و سومین نشست مجمع جهانی بهداشت، دولت ترامپ آگاهانه تصمیم به تشدید برخورد و مقابله با سازمان جهانی بهداشت و چین گرفته است. مجمع جهانی بهداشت بالاترین مرجع سیاست‌گذاری بهداشت در سطح جهانی است که متشکل از وزیران بهداشت کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت است.

همکاری سازنده در مواجهه با همه‌گیری ویروس کرونا به عنوان تمرکز اصلی مجمع جهانی بهداشت و حضور اکثریت قریب به اتفاق 194 کشور در نشست مجازی بود. تفکر دولت ترامپ برای دنبال کردن هدف مشترک در مبارزه با همه‌گیری ویروس کرونا جای خود را به قطع همکاری آمریکا با سازمان بهداشت جهانی داده است.

تمامی ابعاد (فناوری، امنیتی، مالکیت معنوی و تجارت) روابط آمریکا و چین به سرعت در حال حرکت به سمت خصومت و اتهام‌زنی متقابل است. واکنش به همه‌گیری ویروس کرونا از این قاعده مستثناست. از این‌رو، روابط مسموم و کنترل‌نشده آمریکا و چین با اضطراب ترامپ برای انتخاب مجدد ترکیب شده است. البته انتخاب مجدد ترامپ با توجه به 5/35 میلیون نفر بیکار در سایه همه‌گیری ویروس کرونا، 5/1 میلیون نفر آلوده به ویروس یادشده و بیش از 100 هزار قربانی بحران بهداشت عمومی نامعلوم است.

فرافکنی ترامپ در ارتباط با همه‌گیری ویروس کرونا، مقصر دانستن چین در این زمینه و همدست و اسیر پکن برشمردن سازمان بهداشت جهانی برای تهییج پایگاه رئیس جمهور است که محافظه‌کاران چین را خرسند نموده و ضربه‌ای سنگین به چندجانبه‌گرایی است.

خروج شرم‌آور دولت ترامپ از سازمان بهداشت جهانی و عقب‌نشینی آمریکا از پویش جهانی مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا، تشدید دو مرحله‌ای بود.

اَلکس آزار، وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا در اظهارات ویدئویی در 18 مه‌2020 گفت: «ناکامی سازمان بهداشت جهانی برای هشدار به جهان درباره همه‌گیری ویروس کرونا جان انسان‌های زیادی را گرفته است. سازمان بهداشت جهانی در انجام وظیفه اصلی خود (تبادل اطلاعات و شفافیت) ناکام بود. وضع موجود غیرقابل تحمل بوده و شفافیت و مسئولیت‌پذیری سازمان جهانی بهداشت باید تقویت شود».

متعاقب اظهارات ویدئویی وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا، ترامپ نامه خود در خطاب به تدروس ادهانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت را توییت کرد. نامه رئیس جمهور آمریکا به دبیرکل سازمان مذکور عجولانه تهیه شده و دارای اشتباهات فاحش همراه با اکاذیب آشکار بود. این نامه با تهدید به قطع همکاری و کمک‌های واشنگتن به سازمان جهانی بهداشت و خروج آمریکا از این سازمان در صورت عدم بهبودی طی 30 روز آینده خاتمه یافت.

در کانون حملات دوگانه ترامپ به سازمان جهانی بهداشت، سرخوردگی و خشم قرار دارد که به زعم آمریکایی‌ها سازمان مذکور در موقع حساس شیوع کرونا در اوایل ژانویه 2020، نسبت به چین به شدت مطیع بود.

البته زمان یادشده ضعف ساختاری سازمان جهانی بهداشت، فقدان نهاد بازرسی یا عدم وجود منبع مستقل اطلاعات یا اطاعت بی‌قید و شرط دبیرخانه سازمان از اعضای قدرتمند همچون آمریکا را به تصویر کشید.

اقدامات ترامپ و اَلکس آزار، وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا بحران وجودی برای سازمان جهانی بهداشت ایجاد کرده و سایه تاریکی بر مجمع عمومی بهداشت جهانی انداخت. به عبارت دیگر سازمان مذکور در بازی بین قدرت‌های بزرگ گرفتار شده است.

اگرچه اقدام آمریکا موجب آسیب به مجمع جهانی بهداشت می‌شود، اما آن را از مسیر اصلی‌اش منحرف نخواهد ساخت. ‌تایوان درخواست خود را برای حق رﺃی در مجمع یادشده به‌عنوان عضو ناظر سازمان جهانی بهداشت پس گرفت. تایوان می‌دانست که از 194 عضو سازمان یادشده کمتر از 30 عضو از درخواستش حمایت خواهند کرد. از اینرو، درخواست خود را برای حق رﺃی در مجمع یادشده پس گرفت. به علاوه، چالش‌های لجستیکی رأی‌گیری مجازی و غیرحضوری در نشست مجازی قابل رفع نیست.

اتحادیه اروپا نقش رهبری خود را در پاسخ به همه‌گیری ویروس کرونا در نشست مجمع جهانی بهداشت با اختصاص 2/8 میلیارد دلار برای تولید واکسن و داروهای لازم در نشست ماه مه‌2020 با حضور 40 کشور، بنیادها و صنایع خصوصی بدون حضور آمریکا تحکیم بخشید. اتحادیه اروپا حمایت 100 کشور را برای پیش‌نویس قطعنامه‌ای به دست آورد که سرانجام تصویب شد و به مجمع جهانی بهداشت اجازه می‌دهد اجماع را برای بررسی مستقل آتی در باره واکنش بین‌المللی به همه‌گیری ویروس کرونا به دست آورد.

چین از نشست مجازی مجمع جهانی بهداشت بهره برد و رئیس جمهوری این کشور ضمن پاسخ به اظهارات ترامپ و وزیر بهداشت آمریکا گفت کشور متبوعش آمادگی دارد دو میلیارد دلار به کشورهایی که آسیب بیشتری دیده‌اند، کمک کند.

دکتر تدروس ادهانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در دو روز نشست مجازی مجمع جهانی بهداشت و در این دوره آزاردهنده و تیره ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا خونسرد بود و خواستار عمل‌گرایی، همبستگی و تعهد همگان شد. وی همچنین افزود: جهان به برنامه‌ایی دیگر، سیستمی دیگر، سازوکاری دیگر، کمیته‌ای دیگر یا سازمانی دیگر نیاز ندارد. جهان باید سیستم و سازمان موجود، ازجمله سازمان جهانی بهداشت را تقویت و اجرایی کند و از آن پشتیبانی مالی نماید.

در نشست مجازی مجمع جهانی بهداشت آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه قویاً از سازمان جهانی بهداشت حمایت کردند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *