جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تمرین رژه روز پیروزی بر آلمان نازی در مسکو

این گالری عکس اسپوتنیک به تمرین رژه روز پیروزی ارتش شوروی بر آلمان نازی در مسکو. این رژه در میدان سرخ مسکو در 9 ماه مه به مناسبت جشن 79 سالگی پیروزی در جنگ جهانی دوم برگزار می شود.

تمرین رژه روز پیروزی بر آلمان نازی در مسکو

این گالری عکس اسپوتنیک به تمرین رژه روز پیروزی ارتش شوروی بر آلمان نازی در مسکو. این رژه در میدان سرخ مسکو در 9 ماه مه به مناسبت جشن 79 سالگی پیروزی در جنگ جهانی دوم برگزار می شود.

کرملین: روابط مسکو و پکن ادامه می‌یابد

تهران- ایرنا- کرملین سفر وزیر امور خارجه آمریکا به چین را کم اهمیت دانست و گفت به رغم لابی واشنگتن، مسکو و پکن به گسترش روابط خود ادامه خواهند داد.

حزب‌الله: توقف نبرد جبهه مقاومت در گرو پایان جنگ غزه است

تهران-ایرنا- عضو شورای مرکزی حزب‌الله لبنان با بیان اینکه تجاوز به غیرنظامیان در لبنان معادلات را تغییر نخواهد داد، تاکید کرد که جبهه‌های پشتیبانی در لبنان، عراق و یمن تنها با توقف تجاوزها به نوار غزه، متوقف خواهند شد.

Loading

ابهامات برنامه خوداتکایی هند برای مقابله با بحران اقتصادی

شورای راهبردی آنلاین – رصد: 12 مه 2020 نارندرا مودی، نخست وزیر هند، یک سخنرانی شبانگاهی سراسری در مورد کرونا ویروس داشت. با توجه به قرنطینه این کشور از 25 مارس، بسیاری منتظر سخنان وی در مورد گام‌های بعدی هند بودند. مودی از بسته کمکی ثانویه به میزان 266 میلیارد دلار خبر داد که به گفته وی، به همراه سایر اقدامات حمایتی بانک مرکزی و بسته قبلی ماه مارس، کل بسته حمایتی دولت را به حدود 10 درصد تولید ناخالص داخلی می‌رساند.

وب سایت شورای روابط خارجی آمریکا در یادداشتی نوشت: این بسته حمایتی بیانگر افزایش چشمگیر نسبت به بسته حمایتی اولیه در 26 مارس است که حدود 23 میلیارد دلار، یا 0.8 درصد تولید ناخالص داخلی، به صورت پرداخت نقدی و سهم غذایی برای فقرا اختصاص یافته بود. البته در هفته‌های مداخله [اقتصادی دولت]، مشخص شد که شبکه ایمنی هند (حتی با وجود پیشرفت‌های فناورانه نظیر برخورداری از کارت شناسایی ملی بیومتریک مرتبط با حساب‌های بانکی) دارای نقص‌های بزرگی است.

به عنوان مثال، داستان کارگران مهاجر بیکار و ناتوان از پرداخت اجاره در شهرهای بزرگ که برای بازگشت به روستاهای خود صدها کیلومتر خسته و کوفته راه پیمودند، توجهات را به مسائلی نظیر کارت‌های سهمیه حمل و نقل بین ایالتی جلب کرد. همچنین، با بسته یارانه اولیه، فقرا و کسب و کارها (که برای بقای خود در شرایط اقتصاد راکد، نهایت تلاش خود را انجام می‌دادند) احساس کردند که به حال خود رها شده‌اند. در نتیجه، دولت هند طی هفته‌ها مشغول آماده سازی بسته ثانویه‌ای بود تا مالکان کسب و کارها را یاری کند.

مودی در سخنرانی 12 مه‌ عنوان کرد که این بسته جدید نیازهای کسب‌و‌کارها و کارگران را رفع خواهد کرد و به توانایی خوداتکایی هند خواهد افزود. بر اساس سخنرانی مودی، این برنامه جدید (موسوم به برنامه خوداتکایی هند) پنج محور ازجمله «اقتصاد، زیرساخت ها، سیستم‌های فن آوری محور، تحرک جمعیت و تقاضا» را پوشش خواهد داد و «زمین، کار، نقدینگی و قانون» را دربرخواهد گرفت. وی با ذکر نمونه‌ای اظهار کرد که تولید تجهیزات حفاظت فردی در هند قبل از همه‌گیری محدود بود، اما اکنون روزانه بیش از 200 هزار کیت تجهیزات حفاظت فردی و ماسک N95 در هند تولید می‌شود.

در نبود جزئیات بیش‌تر پرداختن به تاثیر این برنامه دشوار است. آیا این برنامه حمایت هرچه بیش‌تر از «طرح ساخت هند» خواهد بود؟ طرح «ساخت هند» برنامه این کشور برای افزایش سهم بخش تولید در اقتصاد هند محسوب می‌شود. متاسفانه، این هدف تحسین برانگیز (که مورد حمایت دولت‌های متوالی هند بوده است) تحولات چشمگیری ایجاد نکرده و در واقع، سهم بخش تولید کمتر شده است.

مودی از هماهنگی هرچه بهتر در زنجیره عرضه جهانی خبر داده است. این هم هدفی قابل تحسین است، اما بدون جزئیات بیشتر، ارزیابی آن نیز مشکل است. در سال‌های اخیر، رویکرد دولت هند در تجارت رویکردی بیش‌تر (و نه کمتر) محافظتی بوده است؛ به‌طوری‌که دولت هند تعرفه واردات کالاهایی با قدرت رقابتی بیش‌تر از صنایع داخلی را افزایش داده است. آیا خود اتکایی جدید موانع [گمرکی] را افزایش خواهد داد؟ سخنرانی مودی ظاهرا دنبال چنین هدفی نبود، اما تجربه شش سال گذشته حاکی از آن است که فلسفه اقتصادی مودی بر منطق تجارت آزاد استوار نیست.

کرونا ویروس و تعطیلات قابل درک اعمال شده توسط دولت هند، به اقتصاد این کشور ضربه شدیدی وارد کرده است – تعطیلات در سراسر جهان نیز چنین تاثیری داشته است. با توجه به نرخ بیکاری 23 درصد (ارائه شده در مرکز ارزیابی اقتصاد هند) و با در نظر گرفتن بازبینی در پیش بینی موسسات و بانک‌ها و پیش بینی درجه‌ای از رکود در اقتصاد هند، باید مشتاقانه منتظر جزئیات برنامه خود اتکایی جدید هند برای نجات اقتصاد این کشور از رکود ناشی از دوران بحران کرونا بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *