جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

جمعی از اساتید روزنامه نگار آمریکایی خواستار بررسی ادعاهای نیویورک تایمز درباره حماس شدند

تهران- ایرنا- بیش از ۵۰ استاد روزنامه‌نگاری از دانشگاه‌های برتر آمریکا با امضای نامه‌ای، صحت گزارش ادعایی روزنامه نیویورک تایمز درباره خشونت جنسی حماس در جریان عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر (۱۵ مهر) در سرزمین‌های اشغالی را زیر سوال برده و از مقام‌های این روزنامه خواستند تا به پرسش‌هایی که به گزارش آنها وارد است، پاسخ دهند.

Loading

اروپای پساکرونا؛ ایجاد شکاف‌های شمالی – جنوبی و شرقی – غربی در اتحادیه اروپا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: به نظر می‌رسد بحران کرونا ویروس عامل ترغیب به اعتقاد به تغییر بنیادین شده است. بر اساس نظرسنجی عمومی یک گروه پژوهشی در دانشگاه آکسفورد، حدود 71 درصد از اروپایی‌ها اکنون طرفدار طرح «درآمد پایه همگانی» هستند. این میزان در بریتانیا 68 درصد بوده است. دیگر نتیجه تکان‌دهنده تاسف آور این نظرسنجی، حداقل برای کسانی که به لیبرال دموکراسی معتقد هستند، این است که بالغ بر 53 درصد از جوانان اروپایی، اعتبار کشورهای دیکتاتوری در مقابله با تغییرات اقلیمی را بیش‌تر از دموکراسی‌ها می‌دانند.

تیموتی گارتن اش در یادداشتی که شورای روابط خارجی اروپا آن را منتشر کرد، نوشت: با توجه به اینکه آمریکا، بزرگ‌ترین دموکراسی جهان و چین، به عنوان بزرگ‌ترین دولت اقتدارگرای جهان، یکدیگر را در شیوع ویروس کرونا متهم می‌کنند، پرسیدن این سوال از اروپایی‌ها جالب خواهد بود که از نظر آنها کدام نظام در مبارزه با همه‌گیری بهتر عمل می‌کند.

این دو یافته متناقض، اما تکان‌دهنده نشان می‌دهد که خروج از یک وضعیت فوق‌العاده پزشکی و مواجه شدن با پیامدهای اقتصادی و سیاسی متعاقب این همه‌گیری چقدر خطرناک است. این لحظه تاریخی چه تاثیری برای اروپا و جهان در پی خواهد داشت؟ این لحظه تاریخی ممکن است ما را به بهترین یا بدترین دوره سوق دهد. تا این اواخر، پیشنهاد «درآمد پایه همگانی» غالبا دست نیافتنی و آرمان‌گرایانه به نظر می‌رسید. با این حال، در طول قرنطینه مقابله با همه‌گیری، بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته، برای بخش بزرگی از جمعیت (مسلما نه برای همه) چیزی شبیه به آن را اجرا کردند. وزیر اقتصاد اسپانیا اظهار کرد که «حداقل درآمد ضروری» ممکن است در نظام این کشور به یک ابزار دائمی تبدیل شود. بنابراین به نظر می‌رسد که زمان درآمد پایه همگانی یا نسخه‌ای از آن فرا رسیده است.

یکی از مولفه‌های احتمالی این است که در آینده، بشر یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های پس از جنگ جهانی دوم را به بزرگ‌ترین فرصت تبدیل کند. ما باید به حل و فصل نابرابری فزاینده (هم اقتصادی و هم فرهنگی) بپردازیم که شالوده‌های لیبرال دموکراسی‌های تثبیت شده نظیر آمریکا و انگلیس را به تحلیل می‌برد. ما در طول تعطیلات، راهی متفاوت آموخته و یاد گرفتیم که از خانه و بدون مسافرت‌های غیرضروری کار کنیم. آسمان صاف و هوای پاک را ارج نهادیم و برای حل تغییرات اقلیمی و کیفیت زندگی جدی‌تر شدیم. ما پس از رفع خطر پزشکی، زحمات بخش سلامت را فراموش نمی‌کنیم و همزمان می‌دانیم که تهدیدات جهانی نظیر این ویروس و تغییرات اقلیمی مستلزم همکاری بین‌المللی بیشتری است.

رویای فوق ممکن است یک کابوس نیز باشد. احتمال دارد که دوره پساکرونا به دوره بازسازی دموکراتیک اجتماعی و لیبرال پس از 1945 شبیه نباشد و مثل دوره پس از جنگ جهانی اول باشد. احساسات ملی‌گرایانه که در دونالد ترامپ و شی جین پینگ مشهود است، ممکن است تشدید شود. این سیاست «به گدایی انداختن همسایه»، رکود پساکروناویروس را به رکودی بزرگ تبدیل خواهد کرد و نابرابری به جای اینکه کاهش یابد، هم بین جوامع و هم بین کشورها، افزایش خواهد یافت.

در اروپا، کشورهای شمالی ثروتمند نظیر آلمان و هلند لزومی به همبستگی با اقتصاد آسیب دیده اعضای جنوبی منطقه یورو احساس نمی‌کنند. به جای آن، این کشورها محدودیت کمک‌ها را با بحران اتحادیه اروپا توجیه می‌کنند تا منابع دولتی را به صنایع کلیدی خود تزریق کنند. از این رو، شکاف بین کشورهای شمالی و جنوبی منطقه یورو تشدید می‌شود. در عرض چند سال، پوپولیستی نظیر ماتئو سالوینی، یا کسی بدتر از آن (چنین احتمالی هست) در ایتالیا به قدرت می‌رسد و همه بدبختی‌های این کشور را به فقدان همبستگی در اروپای شمالی نسبت می‌دهد – بدهی دولتی این کشور اکنون به 160 درصد تولید ناخالص داخلی آن بالغ می‌شود.

از سوی دیگر، در نیمه شرقی این قاره، مجارستان همچنان یک کشور دیکتاتوری است که در آن، قدرت اضطراری موقت ویکتور اوربان به‌طور مشکوکی دائمی می‌شود. لهستان نیز دنباله‌رو مجارستان شده است. اتحادیه اروپا دیگر جامعه دموکراسی‌ها نیست و در راستای دو محور شمال-جنوب و شرق-غرب شکاف برداشته و به تدریج تضعیف و تجزیه می‌شود. این کشورهای عضو اتحادیه اروپا (اگر به عهده خودشان گذاشته شود) قادر به تامین شغل کافی، امنیت اجتماعی و آینده پایدار برای جوانان خود نخواهند بود و این جوانان، همان طور که ذکر شد، راه حل را در دیکتاتوری دنبال می‌کنند. گرایش اروپا به آمریکا کمتر و به چین بیش‌تر شده است.

با فرا رسیدن سال 2030، احتمالا ما دارای این جهنم یا آن بهشت نخواهیم بود، بلکه نسخه‌ای از برزخ انسانی معمولی خواهیم داشت. با این حال، نزدیکی ما به بهشت یا جهنم کاملا به خودمان، یعنی به آمریکایی‌ها، چینی‌ها، روسی‌ها، هندی‌ها و… بستگی دارد؛ اما این امر در اروپا به اروپایی‌ها وابسته است. در نظرسنجی مذکور، سقوط دیوار برلین سازنده‌ترین و برگزیت بدترین لحظه تاریخی اروپا ذکر شده است، اما شاید لحظه تاریخی کرونا ویروس حاضر هر دوی آن‌ها را تحت الشعاع قرار دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *