جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

Loading

بحران کرونا در آسیا-اقیانوسیه؛ پیامدهای اقتصادی و راهکارها

شورای راهبردی آنلاین – رصد: صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده است که رشد اقتصادی آسیا در سال 2020 صفر خواهد بود که بدترین عملکرد طی 60 سال گذشته محسوب می شود. رشد اقتصادی چین نیز از 6.1 درصد در سال 2019 به 1.2 درصد سقوط خواهد کرد. هیچ بحرانی این چنین نبوده است. در واقع، بحران کوید-19 از بحران مالی جهانی بدتر بوده و آسیا نیز مصون از آن نیست.

وب سایت مجمع جهانی اقتصاد در گزارشی نوشت؛ در عین حال که چشم انداز رشد اقتصادی 2020 (و بدتر از آن، چشم انداز 2021) با بلاتکلیفی های زیادی همراه است، تاثیر کرونا ویروس بر این منطقه (در همه طبقات) شدید و بی سابقه خواهد بود. این یک شوک اقتصادی واقعی است که مستلزم حفاظت مستقیم از افراد، شغل ها و صنایع است.

پیش بینی می شود که رشد اقتصادی آسیا در سال 2020 در صفر درصد متوقف شود که بدتر از بحران مالی جهانی (4.7 درصد) و بحران مالی آسیا (1.3 درصد) می باشد. گفته می شود که آسیا از لحاظ فعالیت اقتصادی بهتر از مناطق دیگر خواهد بود.

سیر نزولی رشد اقتصادها قابل توجه است که از 3.5 درصد در کره جنوبی (که ظاهرا توانسته است شیوع کرونا ویروس را کند سازد و همزمان تعطیلات را به حداقل برساند) گرفته تا بیش از 9 درصد در استرالیا و نیوزیلند را دربرمی گیرد که همه از رکود گردشگری جهانی ضربه دیده اند. در این منطقه، کشورهای جزیره ای اقیانوس آرام با توجه به فضای محدود مالی و زیرساخت های بهداشتی نسبتا توسعه نیافته، جزو آسیب پذیرترین ها هستند.

رکود مضاعف

علاوه بر تاثیر ناشی از اقدامات کنترلی داخلی و فاصله گذاری اجتماعی، چشم انداز اقتصادی آسیا متاثر از دو عامل کلیدی است:

  • رکود جهانی: پیش بینی می شود که در سال 2020 اقتصاد جهان 3 درصد کاهش یابد که بدترین رکود از زمان رکود بزرگ محسوب می شود. این رکود، سراسری و جهانی ناگهانی است. پیش بینی می شود که شرکای تجاری اصلی آسیا، از جمله آمریکا به میزان 6.0 درصد و اروپا 6.6 درصد، کاهش رشد اقتصادی شدیدی را تجربه کنند.
  • کاهش رشد اقتصادی چین: پیش بینی می شود که رشد اقتصادی چین از 6.1 درصد در سال 2019 به 1.2 درصد در سال 2020 کاهش یابد. این کاهش رشد چین در تناقض با عملکرد اقتصادی این کشور طی بحران مالی جهانی است که به لطف مشوق های مالی به میزان تقریبا 8 درصد تولید ناخالص داخلی، سال 2009 چندان از 9.4 درصد تغییر نکرد. این بار نمی توان چنین حجم از مشوق ها را انتظار داشت و چین به اندازه سال 2009 به رشد اقتصادی آسیا کمک نخواهد کرد.

پیش بینی ها برای سال 2021 از رشد حکایت می کند، هرچند که هنوز هیچ چیزی مشخص نیست. اگر اقدامات کنترلی موثر واقع شود و برای التیام زخم ها اقدامات اساسی صورت گیرد، رشد اقتصادی آسیا با قدرت بازخواهد گشت. اقتصاد چین بازگشایی را آغاز کرده است. اقتصادهای دیگر تعطیلات سختی اعمال کرده و برخی نیز موج دوم ابتلا به ویروس را تجربه می کنند. خیلی چیزها به شیوع ویروس و چگونگی واکنش به آن بستگی دارد.

 

اولویت های سیاستگذاری

هیچ بحرانی مثل بحران کنونی نبوده و مقابله با آن مستلزم سیاستگذاری هماهنگ و جامعی است. حمایت و حفاظت از بخش بهداشت برای مهار ویروس و انجام اقداماتی برای جلوگیری از سرایت آن، اولین اولویت بشمار می رود. اقدامات کنترلی، اقتصادها را به شدت تحت تاثیر قرار داده است و حمایت هدفمند از شرکت های آسیب دیده ضروری است.

همچنین، این همه گیری بازارهای مالی و نحوه عملکرد آنها را نیز تحت تاثیر قرار داده است. برای تامین نقدینگی کافی، کاهش فشار مالی صنایع و شرکت های کوچک و متوسط، باید سیاست پولی عاقلانه ای بکار گرفته شود و در صورت لزوم، مقررات کلان اقتصادی موقتا کاهش یابد.

فشارهای خارجی نیز باید کاهش یابد. در صورت لزوم، خطوط سواپ دوجانبه و چندجانبه و حمایت مالی از موسسات چندجانبه دنبال شود. در نبود خطوط سواپ، می توان کنترل سرمایه و بازار مبادلات ارز خارجی را جایگزین کرد.

حمایت هدفمند به همراه تحریک تقاضای داخلی در دوره ریکاوری، به کاهش آسیب ها کمک خواهد کرد، اما این حمایت ها باید شامل حال افراد و شرکت های کوچک شود. بانک های مرکزی سراسر منطقه برای تامین نقدینگی کافی اقدام کرده، نرخ بهره را کاهش داده و برخی تخفیف ها را ارائه کرده اند. با این حال، بازارهای نوظهور اقتصادی های آسیا که بودجه آنها ظرفیت محدودی دارد، نیازمند اقدامات مضاعف است. به عنوان مثال، بانک های مرکزی به فکر خرید اوراق قرضه دولتی در بازار اولیه هستند تا برای جلوگیری از تعدیل نیرو و اخراج گسترده نیرو، خط اعتباری مالی در اختیار شرکت های کوچک قرار دهند. همچنین، به جای پرداخت مستقیم پول می توان در ترازنامه بانک ها انعطاف ایجاد کرده و از پرداخت وام بانکی به شرکت های کوچک و متوسط حمایت کرد.

 

حمایت صندوق بین المللی پول

از زمان شیوع کوید-19، صندوق بین المللی پول برای ارائه کمک و راهنمایی همواره با مقامات منطقه در ارتباط بوده است. این صندوق برای حمایت از اعضای خود در عبور از این بحران و کاهش تلفات انسانی و هزینه اقتصادی، ابزار متعددی در اختیار دارد و بیش از 15 کشور از سراسر منطقه تمایل خود را به ابزار مالی اضطراری این صندوق (تسهیلات اعتباری سریع و ابزار تامین مالی سریع) ابراز کرده اند. همچنین یک خط نقدینگی کوتاه مدت به عنوان بخشی از شبکه ایمنی مالی جهانی این صندوق راه اندازی شده است که خط مشی های اساسی در اختیار کشورهای عضو نیازمند قرار می دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *