جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

Loading

نگاهی به حاکمیت و شخصیت‌های ذی‌نفوذ در روسیه

شورای راهبردی آنلاین – رصد: ولادیمیر پوتین به طور فزاینده دست از امور عادی حکمرانی کشیده و مایل است اغلب موضوعات را به دیگران تفویض کند. رئیس‌جمهور درصدد برقراری تشکیلات سیاسی جدیدی است که محافظه‌کارتر، ایدئولوژی‌محورتر و ضدغرب خواهد بود.

تاتیانا استانوایا در مطلبی که بنیاد کارنگی مسکو آن را منتشر کرد، نوشت: مانور ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه برای افزودن مفادی به قانون اساسی روسیه در ارتباط با محدودیت‌های دوره ریاست جمهوری از منظر تئوریک به وی اجازه می‌دهد تا سال 2036 در قدرت باقی بماند.

اولین مرحله از دوره ریاست جمهوری پوتین در دهه 2000 متاثر از کشمکش قدرت بین نخبگان نزدیک به محفل یلتسین و خانواده و قبیله سن‌پترزبورگ پوتین بود. این کشمکش قدرت آشکارا گروه جدید رئیس‌جمهور را در معرض شکافی فزاینده قرار داده است. اولین شکاف بین گروه‌های مقامات سابق کاگ‌ب و شخصیت‌های لیبرال‌تر ایجاد شد. شخصیت‌های لیبرال‌تر اهل زادگاه پوتین یعنی سن‌پترزبورگ هستند که پلکان قدرت را در مسکو به سرعت بالا رفتند.

اخیراً گمانه‌زنی درباره تنش‌ها بین مقامات عالیرتبه نزدیک به رئیس‌جمهور موسوم به قدرت افقی وجود داشته است. از برچسب‌هایی برای توصیف نبرد کنونی بین لیبرال‌ها و تکنوکرات‌ها در داخل سیستم یا همان سیاستمداران امنیتی و دوستان رئیس‌جمهور استفاده می‌شود. حضور سیلویکی یا همان مردان قدرتمند و سیاستمداران امنیتی در تمامی تحولات روسیه مشاهده می‌شود.

در ارتباط با روسیه دو سوءبرداشت عمومی وجود دارد. یک سوءبرداشت این است که همه تصمیمات مهم توسط شخص پوتین اتخاذ می‌شود و هیچ امر مهمی بدون نظر وی حل‌وفصل نمی‌شود. سوءبرداشت دوم این است که دوستان قدرتمند پوتین به‌طور معمول بر وی فشار وارد می‌کنند و بسیاری از تصمیمات مهم را هماهنگ می‌کنند.

هیچیک از دو سوءبرداشت فوق‌الذکر درست نیست. نخبگان سیاسی اطراف پوتین به پنج دسته تقسیم می‌شوند. رقابت بین این نخبگان به فهم برخی تصمیمات کمک می‌کند. به‌عنوان مثال شهردار مسکو به‌طور غیرمنتظره واکنش دولت به همه‌گیری ویروس کرونا را به چالش کشید، در حالی که پوتین مایل به تفویض اختیارات و دادن قدرت به نیروهای امنیتی با سطح مشابه مسئولیت برای تضمین پایبندی مردم به قرنطینه نیست.

همراهان پوتین

همراهان پوتین تیمی است که به‌طور روزانه با وی در تماس هستند. دوستان قدیمی و نزدیکان که همراه با پوتین از دهه 2000 خدمت کرده‌اند، به تدریج توسط نیروهای جوان‌تر و کنشگران تکنوکرات‌تر جایگزین شده‌اند. بسیاری از آن‌ها کل دوره کاری خود را در کرملین سپری کرده‌اند و هرگز جای دیگر شاغل نبوده‌اند.

کارکرد همراهان رئیس‌جمهور اندک است. آن‌ها تقویم کاری رئیس‌جمهور را تنظیم ‌می‌کنند و امور تشریفات را پی می‌گیرند. همچنین نشست‌ها و دیدارهایش را تنظیم می‌کنند و خدمات امنیتی فراهم می‌نمایند.

دوستان و نزدیکان پوتین

نزدیکان و دوستان پوتین قبل از ریاست جمهوری‌اش، اغلب به‌عنوان حلقه درونی نظام قلمداد می‌شوند. باور عموم بر این است که در حقیقت این شخصیت‌ها کشور را اداره می‌کنند. این برداشت انحرافی و گول‌زننده است.

اعضای گروه دوستان و نزدیکان پوتین شامل هم‌خدمتی‌ها در ارتش و در کاگ‌ب، دوستان ورزشی (جودو)، شرکای تجاری و افرادی است که وی با آن‌ها در شهرداری سن‌پترزبورگ همکاری می‌کرد. امروزه، این دوستان و نزدیکان را می‌توان به سه طبقه تقسیم کرد: الیگارش‌های دولتی، مدیران دولتی و شخصیت‌های تجاری بخش خصوصی.

الیگارش‌های دولتی

این شخصیت‌های سیاسی از دهه 2000 و با تحکیم قدرت پوتین کنترل بخش بزرگی از دارایی‌های دولتی را در اختیار دارند. این گروه به پوتین برای ایجاد قدرت افقی و مقابله با الیگارش‌های عصر یلتسین کمک کردند.

اگرچه این افراد به‌شدت به دولت متکی هستند، ولی لزوماً محافظه‌کار نیستند. به‌واسطه منافع تجاری، چشم‌انداز بین‌المللی دارند و به دنبال مناسبات آسان‌تر با غرب و کاهش تحریم هستند. الیگارش‌های فعلی به‌طور فزاینده نقش لیبرال‌ها را در درون سیستم ایفا می‌کنند و مایل نیستند روسیه نگاه محافظه‌کارانه یا انزواگرایانه داشته باشد.

بسیاری از دوستان قدیمی و نزدیکان پوتین اکنون وزن سیاسی کمتری دارند، چراکه برای رئیس‌جمهور کار با مجریان و صاحبان صنایع که جاه‌طلبی‌های شخصی کمتری دارند، آسان‌تر است.

پوتین خدمت‌رسانی و فداکاری را بر درخواست‌ها برای کمک ترجیح می‌دهد. به علاوه، وی به این باور رسیده است که ماموریت تاریخی و ژئوپلیتیکی‌اش بر روابط شخصی ارحجیت دارد.

مدیران دولتی

گروه دیگر از دوستان پوتین افرادی هستند که به مدت طولانی به‌عنوان مقامات ارشد خدمت کرده‌اند. چهار تن از شخصیت‌های نزدیک به پوتین که قبل از ریاست جمهوری با وی کار می‌کردند، شایسته توجه ویژه هستند: دیمیتری مدودف، دیمیتری کوزاک، سرگئی ایوانوف و الکسی کوردین. این افراد مناصب مختلفی را پشت سر گذاشته‌اند و از این طریق دسترسی نزدیکی به رئیس‌جمهور داشتند.

در سال‌های اخیر با توجه به گرایش پوتین به نیروهای جوان و چهره‌های جدید، نفوذ تمامی این چهار نفر کاهش پیدا کرده است. تقلیل جایگاه مدودف حاکی از آن است که نفوذش کاهش پیدا کرده است. الکسی کوردین فردی بسیار لیبرال است و نمی‌تواند منصبی در دولت فعلی با فضای محافظه‌کارانه به دست آورد. به نظر می‌رسد ایوانوف علاقه‌ای به کسب منصب بالای دولتی ندارد. البته وی جایگاهش را در شورای امنیت ملی حفظ کرده است. این چهار نفر ممکن است مجدداً فراخوانده شوند.

شخصیت‌های تجاری خصوصی

سومین گروه از دوستان قدیمی و نزدیکان پوتین متشکل از افرادی هستند که از روابط شخصی طولانی‌مدت با رهبری روسیه نفع برده‌اند. این گروه از افراد عمدتاً از منطقه سن‌پترزبورگ هستند و برخی از آن‌ها همکار ورزشی پوتین در رشته جودو بودند.

برخی از این افراد در دهه 2010، ارتقا پیدا کردند. بسیاری از آن‌ها بسیار محافظه‌کار و به تشکیلات امنیتی روسیه وصل هستند.

تکنوکرات‌های سیاسی

نخبگان روسیه را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد: سیاستمداران و تکنوکرات‌ها. دوستان قدیمی و نزدیکان پوتین عمدتاً در دسته سیاسی قرار می‌گیرند. تکنوکرات‌ها نقش محدودی دارند، اما هسته بروکراتیک دولت پوتین را تشکیل می‌دهند که به آن‌ها قدرت متفاوتی می‌دهد.

مجریان

بزرگترین بخش از نخبگان را مجریان تشکیل می‌دهند که بخش قابل گسترش، اما از حیث سیاسی ضعیف است. اغلب معاونان نخست‌وزیر در دولت قبلی و چهار معاون نخست‌وزیر فعلی در این طبقه قرار می‌گیرند. همین امر در مورد تقریباً تمامی وزرای کابینه صدق می‌کند.

حافظان نظام

در سال‌های اخیر به‌موازات محافظه‌کارتر شدن کرملین، یک گروه مهم از نخبگان که در سال‌های اخیر قدرت گرفته‌اند به دنبال حفاظت از نظام در برابر دشمنان داخلی و خارجی هستند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *