جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

عکس | تصویری از وزیر جنگ اسرائیل در بیمارستان؛ چه بر سر «بنی‌گانتس» آمده است؟

اسرائیل هیوم عکسی را به عنوان تصویر بنی گانتس، وزیر جنگ اسرائیل در بیمارستان منتشر کرد و بعد از دقایقی بدون توضیح حذف کرد. تاکنون جزئیات بیشتری از مصدومیت گانتس منتشر نشده است. پیش از وی «بن گویر» وزیر امنیت داخلی و «حاییم بیتون» وزیر آموزش و پرورش این رژیم در دو حادثه جداگانه رانندگی مصدوم شده بودند./آخرین خبر

Loading
رصد اندیشکده‌های خارجی

از خروج بی‌ارزش ترامپ از برجام تا لزوم جهانی‌شدن مراقبت‌های بهداشتی در عصر کرونا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: دیپلماسی روسیه در خاورمیانه در دوران کرونا، اغراق درباره قابلیت‌های چین، نبرد روایت‌ها درباره کرونا، جایگزینی بازدارندگی هسته‌ای انگلیس، لزوم جهانی بودن مراقبت‌های بهداشتی در دوران کرونا، تداوم سرمایه گذاری و نفوذ چین، خروج بی‌ارزش ترامپ از برجام، تجدید حیات سیاسی مرکل با شیوع کرونا و تلاش اتحادیه اروپا برای ازسرگیری مذاکرات کوزوو و صربستان از برجسته‌ترین موضوعات موردتوجه اندیشکده‌های خارجی در هفته گذشته بودند.

گزیده‌ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی ازنظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

بگین-سادات

نبرد روایت‌ها درباره ویروس کرونا: چین و آمریکا دیدگاه‌های متفاوتی درباره منشأ ویروس کرونا، چگونگی شیوع این بیماری و چگونگی مبارزه با آن دارند. این روایت‌های متضاد برخاسته از بستر اختلافی ایدئولوژیک است که با بروز این بحران فقط عمیق‌تر شده است. دولت‌های کوچک‌تر باید تصمیم بگیرند که کدام روایت را بپذیرند و این روندی است که می‌تواند باعث تعمیق شکاف‌های موجود میان قدرت‌های بزرگ و متحدان آن‌ها شود.

بلفر

موثر واقع شدن دیپلماسی روسیه در خاورمیانه: درحالی‌که بخش عمده جهان با شیوع ویروس کرونا در قرنطینه بوده، جنگ‌ها و توطئه‌چینی‌های سیاسی در خاورمیانه ادامه داشته است. در بحبوحه این ناآرامی، روسیه پیشرفت مستمری را در آنچه مورگان اورتاگوس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا «تعاملی بدخواهانه» توصیف کرد، کسب کرده است.

شاید درباره قابلیت‌های چین اغراق کرده باشیم: درحالی‌که رویارویی آمریکا با چین تشدید می‌شود، ممکن است دولت ترامپ دچار یک اشتباه کلاسیک آمریکایی شود: مبالغه درباره توانایی فنی دشمن و توانایی کنترل حوادث توسط دشمن.

چتم هاوس

جایگزینی بازدارندگی هسته‌ای انگلیس: خرید پرستیژ: به نظر می‌رسد که انگلیس گران‌ترین تسلیحات تاریخ این کشور را بدون بحث و یا رأی مجلس خریداری کند. آیا جایگزین کردن زیردریایی هسته‌ای تریدنت مسئله غرور ملی و رقابت بین‌المللی است؟ یا ممکن است یک جایگزین ارزان‌تر وجود داشته باشد که اجازه دهد پول بیشتری برای نیروهای متعارف مصرف شود؟

در دوران کرونا، مراقبت‌های بهداشتی باید جهانی و آزاد باشد: ویروس کرونا بهترین مثال برای این است که چرا به یک پوشش بهداشتی جهانی نیاز داریم و اگر در این میان کسی پشت سر گذاشته شود، امنیت سلامت همه را تهدید خواهد کرد.

مرکز کنترل تسلیحات

خروجی بی‌ارزش: دو سال بعد از خروج ترامپ از برجام: هشتم ماه مه دومین سالروز خروج رسمی ترامپ از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است که از آن به‌عنوان توافق هسته‌ای با ایران یاد می‌شود. دولت ترامپ از آن زمان تاکنون به‌صورت یک‌جانبه تحریم‌های شدیدی را به ایران تحمیل کرد و متحدان ما را با واداشتن به پیروی از او یا مواجه‌شدن با انزوای مالی به مخالفان ما بدل کرد.

آن‌ها همچنین با تلاش برای برچیدن توافق هسته‌ای ایران به‌جای دنبال کردن مذاکرات برای پرداختن به نگرانی‌ها، زمان ارزشمند را هدر دادند. حالا آمریکا در تلاش است به خاتمه قریب‌الوقوع تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران که مرتبط با توافق هسته‌ای است پایان دهد.

کارنگی

کرونا چطور به آنگلا مرکل جان تازه بخشید: مبارزه با ویروس کرونا به احیای سیاسی آنگلا مرکل منجر شده است. حالا صدراعظم آلمان باید یک راهبرد منسجم سیاست خارجی را برای چگونگی برخورد با چین تصویب کند.

چین چطور حکمرانی جهانی را شکل می‌دهد؟: سیاست‌های چین نشانگر تعهد به حکمرانی جهانی نیست و فقط تلاشی برای پیشبرد اهداف چین از طریق سازمان‌های چندجانبه است.

اقدام متوازن کننده چین در لیبی: چین اغلب در میان قدرت‌های بزرگ و متوسطی که در لیبی درگیر هستند، نادیده گرفته می‌شود. این کشور برای مزدوران یا انجام حملات هوایی پولی خرج نمی‌کند اما به‌طور پیوسته به سرمایه‌گذاری و اعمال‌نفوذ به شیوه‌هایی می‌پردازد که ادغام نهایی لیبی در بلندپروازی‌های جهانی چین را ممکن سازد.

شورای روابط خارجی اروپا

زمانی برای تنظیم دوباره: نخست‌وزیر جدید عراق و دشمنی آمریکا-ایران: عراق باید روابطش با تهران و واشنگتن را به شیوه‌ای تنظیم کند که از استقلال حاکمیت عراق حفاظت کند.

چطور مذاکرات میان صربستان و کوزوو از سر گرفته شود: این مسئولیت اتحادیه اروپا است که روابط میان کوزوو و صربستان را در بلندمدت عادی‌سازی کند؛ بنابراین این اتحادیه باید اصولی را برای گفتگو میان این دو کشور تعیین کند.

رند

آینده جنگ در 2030: آمریکا در برابر چه کسی و همراه با چه کسانی خواهد جنگید؟ مناقشات آینده در کجا رخ خواهد دارد؟ مناقشات آینده چطور خواهد بود؟ جنگ چطور صورت خواهد گرفت و چرا آمریکا وارد جنگ خواهد شد؟ این گزارش مروری دارد بر مجموعه‌ای از گزارش‌ها با داده‌های متنوع، منابع ثانویه و مصاحبه‌های گسترده در هشت کشور از سراسر جهان برای پاسخ به سؤالاتی که مطرح شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *