جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

Loading

بحران کرونا و تهدید وحدت سیاسی اتحادیه اروپا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اگرچه سران اروپایی سرانجام توانستند در مورد بسته نجات عظیم برای کمک به اقتصاد اروپا براي مصون ماندن از ویروس همه‌گیر کرونا (COVID-19) توافق کنند، اما عدم وجود وحدت در طول مذاکرات طولانی‌مدت، نگرانی‌های عمیقی را درباره توانایی اروپا در پیمودن این مسیر دشوار برای بهبود شرایط به وجود می‌آورد.

دیوید ومر در یادداشتی که وب سایت شورای آتلانتیک آن را منتشر کرد؛ نوشت: جاش لیپسکی، مدیر شورای جهانی تجارت آتلانتیک گفته است: «وقتی شرایط سیاسی برای مذاکرات فراهم است تلاش رهبران برخی کشورها برای عدم تعهد بلندمدت به بدهی مشترک، ریسک بزرگی برای منطقه یورو ایجاد می‌کند».

وزرای دارایی اتحادیه اروپا (نمایندگان نوزده کشوری که از یورو استفاده می‌کنند) در اواخر روز نهم آوریل پس از چندین روز مذاکرات فشرده درباره بسته 540 میلیارد یورویی توافق کردند. این بسته مالی شامل 250 میلیارد یورو برای اجرای طرح مکانیسم ثبات اروپا (ESM)، کمک به تأمین بودجه اضطراری برای دولت‌های اروپایی، تأمین نقدینگی جهت کمک به شرکت‌ها برای حفظ کارگران در لیست حقوق و دستمزد و همچنین واریز پول به بانک سرمایه‌گذاری اروپا به‌منظور دادن وام به کسب‌وکارها است.

به گفته بنیامین حداد، مدیر ابتکار عمل آینده شورای آتلانتیک، این توافق هزینه‌های مشترک هنگفتی را بدون شرط مشخص در اصلاح ساختاری به همراه خواهد داشت که برخی از آن‌ها اثرات فوری قابل‌مشاهده‌ای مانند تأمین بودجه برای حفظ کارمندان در لیست حقوق و دستمزد با الهام از برنامه بیکاری جزئی فرانسه خواهد داشت.

اما لیپسکی درباره این توافق گفت، موفقیت این قرارداد جدید باعث می‌شود تا همه احساس ‌کنند که از فاجعه جلوگیری شده است، اما هشدار داد اگرچه تصویب این توافقنامه خبر خوبی برای امروز است اما می‌تواند خبری نگران‌کننده برای فردا باشد.

رقم این توافقنامه درواقع کمتر ازآنچه بانک مرکزی اروپا (ECB) توصیه کرده بود (1.5 تریلیون یورو) تصویب شد و مهم‌تر اینکه این توافق‌نامه اوراق قرضه را شامل نمی‌شود – اوراق قرضه دولتی که به‌طور مشترک در سراسر منطقه ارزی یورو برای پیشگیری از آسیب بیشتر به دولت‌هایی که با ویروس کرونا درگیر هستند (ایتالیا و اسپانیا) عرضه‌شده‌اند. ایده اوراق قرضه مشترک توسط برخی از کشورهای اروپایی مانند هلند و آلمان مورد مخالفت قرار گرفته است، چراکه آن‌ها نگران هستند که هزینه‌های این اقدام به آن‌ها تحمیل خواهد شد؛ اما لیپسکی معتقد است که بدون اخذ برخی وام‌های اجباری مخصوصاً در کشورهایی مانند اسپانیا و ایتالیا که بحران بیماری شدت بیشتری دارد، مقابله با ویروس کرونا دشوار خواهد بود.

شکاف شمال – جنوب همچنین در اختلافات میان رهبران اروپایی در خصوص شروط استفاده از صندوق مکانیسم ثبات اروپایی (ESM) نیز جریان داشت. طبق قوانین مکانیسم ثبات اروپایی کشورهای اروپایی می‌توانند به میزان 2 درصد درآمد تولید ناخالص ملی خود تحت شرایط خاصی اعتبار دریافت کنند. مذاکرات قبلی سران اروپایی در 8 آوریل به بن‌بست رسید، زیرا کشورهای جنوب اتحادیه اروپا به دنبال محدود کردن یا حذف همه محدودیت‌ها از دسترسی مکانیسم ثبات اروپایی بودند، درحالی‌که هلند، اتریش و فنلاند معتقد بودند که این وجوه فقط باید برای حمایت از سیستم مراقبت‌های بهداشتی یک کشور و هزینه‌های اقتصادی که مستقیماً با آن‌ها مرتبط هستند، مورداستفاده قرار گیرد. سرانجام رهبران کشورها توافق کردند که به هر کشور اجازه استفاده کامل از 2 درصد تولید ناخالص ملی برای مقابله با ویروس کرونا داده شود.

حداد اگرچه این توافق را یک مصالحه سیاسی سازنده توصیف کرد اما او هشدار داد که این نبرد به پایان نرسیده است. وی تصریح کرد: احتمالاً این مبلغ در درازمدت کافی نخواهد بود و مسئله کاستی‌های ساختاری اروپا حل‌نشده باقی خواهد ماند.

لیپسکی نیز اظهار داشت، عدم توانایی رهبران اروپایی برای کاهش اختلافات، یک چالش اساسی برای پیشبرد روند مقابله با کرونا خواهد بود. وی گفت: بی‌اعتمادی عمیقی بین شمال و جنوب وجود دارد و گویا هیچ‌چیزی آن را درمان نمی‌کند. او همچنین گفت بحران کرونا یا چیزهایی شبیه آن برای ایجاد وحدت سیاسی همانند فراهم آوردن رفاه اقتصادی است اما این حلقه مفقوده‌ای است که در این معامله دیده نشده است.

ازآنجاکه کرونا ویروس و بحران اقتصادی ناشی از آن همچنان در حال گسترش است، رهبران اروپایی فرصت‌ کافی برای نمایش یک جبهه متحد جهت نجات از این وضعیت اضطراری خواهند داشت اما ابتدا باید تصمیم بگیرند که چگونه می‌توانند اختلاف نظرات موجود را برطرف کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *