جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

استولتنبرگ: ارائه تسلیحات به اوکراین افزایش خواهد یافت

تهران- ایرنا- «ینس استولتنبرگ» دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) امروز (دوشنبه) به اوکراینی‌ها گفت در حالی که اعضای این ائتلاف نظامی در ماه‌های اخیر به وعده‌های خود مبنی بر تامین کمک نظامی عمل نکرده‌اند، اما اکنون جریان ارائه تسلیحات و مهمات به کی‌یف افزایش خواهد یافت.

Loading

افزایش تنش بین آمریکا و چین پس از شیوع کرونا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: هیچ رویدادی در قرن گذشته به اندازه شیوع کووید-19 اهمیت رهبری منطقه ای و جهانی را نشان نداده است. کووید-19 از همه موانع ملی، فرهنگی، ایدئولوژیکی و فردی عبور می‌کند. این ویروس بر غنی و فقیر، ضعیف و قوی حمله می‌کند. این ویروس عملا همه افراد را آسیب پذیر ساخته است.

رایان هاس و کوین دانگ  در یادداشتی که وب سایت اندیشکده بروکینگز آن را منتشر کرد، نوشت: بطور سنتی در چنین شرایطی، آمریکا برای رهبری بین المللی با استفاده از قدرت منحصربفرد و عظمت اقتصادی، سیاسی و نظامی خود در بسیج منابع و ترغیب تلاش های بین المللی در مسیری مشترک، پیشقدم می‌شد. این امر در سونامی جنوب شرق آسیا، بحران مالی جهانی و شیوع ابولا در شرق آسیا مشهود بود. آمریکا عبور از این چالش های جهانی با همراهی چین را بازی با حاصل جمع مثبت تلقی می‌کرد. اما دیگر اینگونه نیست.

اکنون، بسیاری از سیاستمداران آمریکا همکاری با چین در واکنش به کووید-19 را حرکتی به ضرر خویش در «رقابت با حاصل جمع صفر» برای رهبری جهان قلمداد می‌کنند. از نظر آنها، چنین اقدامی مشروعیت بخشی به رهبری چین علیرغم عدم شایستگی آن است.

مقامات ارشد چین در این کوته نظری از همتایان آمریکایی خود عقب نمانده و به تئوری های توطئه در مورد ناشی شدن این ویروس از خارج از چین پرداخته و پاسخ پکن به شیوع ویروس را نشانه برتری سیستم حکومتی چین توصیف کرده اند.

در نتیجه، دو کشور قدرتمند جهان بر سر دلایل این همه گیری درگیرجنگ لفظی شدند تا تقصیر خسارت جهانی ناشی از این همه گیری را بر گردن دیگری بیندازند. این بحث ها احتمالا برای چین و آمریکا پیامدهای منفی خواهد داشت. هرقدر که این همه گیری شیوع بیشتری پیدا کند و اقتصادها را نابود سازد، آسیب هر دو کشور بیشتر خواهد بود.

نشانه چندانی از کاهش سرعت این گرداب سقوط به چشم نمی خورد. مقامات آمریکا معتقدند که آنها برای نشان دادن ارتباط بین غفلت اولیه چین در ووهان و شیوع جهانی این ویروس، تعهد اخلاقی دارند. هر قدر که ویرانی های کووید-19 بیشتر شود، عزم این مقامات برای به چالش کشیدن سیستم حکومتی اقتدارگرای چین راسخ تر خواهد شد.

این عقاید اخلاقی ممکن است با الزامات سیاسی داخلی ادغام شود. آمریکا در نوامبر امسال انتخابات ریاست جمهوری خواهد داشت. پس از چهار سال، رئیس جمهور ترامپ دیگر دارای اقتصاد قدرتمند نبوده و در مواجهه با بیکاری فزاینده، احتمالا تلاش خواهد کرد تا خشم مردم آمریکا را متوجه «ویروس چین» سازد.

این تلاش ها هم اکنون نیز در تاکید ناموفق مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، بر ارجاع کووید-19 به عنوان «ویروس ووهان» در بیانیه رسمی وزرای امور خارجه گروه7 و همچنین، در دستور العمل دیپلمات های آمریکا برای فشار بر دولت های میزبان به انتقاد از واکنش چین به شیوع این ویروس، مشهود است. اگر روند فعلی ادامه یابد، راهبرد دیپلماتیک آمریکا طی سال های آتی در آسیا احتمالا صرف تلاش برای مقصر دانستن پکن، شی جین پینگ و بطور کلی، حزب کمونیست چین خواهد شد.

علاوه براین، برای پیشبرد طرح هایی نظیر «شبکه نقطه آبی» وزارت خارجه آمریکا، اقداماتی در جریان خواهد بود که رویکردی جدید و چندجانبه برای ارتقای کیفیت، شفافیت و پایداری طرح های زیرساختی است. همچنین برای تحکیم گروه چهارگانه آمریکا-ژاپن-هند- استرالیا و تقویت موضع نظامی آمریکا در آسیا تلاش‌هایی صورت خواهد گرفت. شتاب دیدار مقامات ارشد آمریکا نظیر پمپئو، وزیر امور خارجه و مارک اسپر، وزیر دفاع، از این منطقه تداوم خواهد داشت. با این حال، این طرح ها احتمالا تحت الشعاع تمرکز دولت ترامپ بر پاسخگو ساختن رهبران چین بخاطر واکنش اولیه آنها به شیوع ویروس، قرار خواهد گرفت.

این تمرکز، عملا باعث ناهماهنگی آمریکا با همه کشورهای منطقه خواهد شد. اگرچه بسیاری از متحدان آمریکا در پنهان حامی انتقاد از رفتار چین خواهند بود اما بسیاری از آنها عضویت آشکار در این جنگ لفظی را منافی با منافع ملی خویش قلمداد خواهند کرد. مخصوصا پس از احیای اقتصاد چین، قبل از آمریکا و اروپا، نفوذ اقتصادی چین بزرگتر از آن خواهد بود که کشورهای همسایه آن بتوانند آن را نادیده بگیرند.

این امر باعث تشدید تنش در سراسر این منطقه خواهد شد و ظاهرا مسائل حاشیه ای نظیر نامگذاری کرونا ویروس، تصمیم گیری در مورد پروژه های طرح جاده و کمربند، استانداردهای تکنیکی برای تجهیزات 5- جی یا رای به نامزدهای ریاست آژانس های تخصصی سازمان ملل، به رقابت هایی برای سنجش طرفداران واشنگتن و پکن تبدیل خواهد شد.

هنوز معلوم نیست که واشنگتن به تشدید رقابت خود با پکن ادامه دهد. دولت های آینده آمریکا ممکن است به جای رویارویی متقابل با چین به توسعه یک راهبرد در آسیا اولویت دهند. همچنین معلوم نیست که چین هم این موضع خارجی گزنده خود را ادامه دهد. اما فعلاً واقعیت همین هست. آماده باش! زیرا اوضاع قبل از اینکه بهتر شود بدتر خواهد شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *