جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

رژیم صهیونیستی پاسخ پیشنهاد حماس را با اصلاحات به مصر داد

تهران-ایرنا-منابع مصری بامداد چهارشنبه فاش کردند که هیأت رژیم صهیونیستی پاسخ پیشنهاد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را با اصلاحات به دولت قاهره به عنوان عضو میانجیگر مذاکرات برای تبادل اسرا تحویل داده است.

رژیم صهیونیستی پاسخ پیشنهاد حماس را با اصلاحات به مصر داد

تهران-ایرنا-منابع مصری بامداد چهارشنبه فاش کردند که هیأت رژیم صهیونیستی پاسخ پیشنهاد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را با اصلاحات به دولت قاهره به عنوان عضو میانجیگر مذاکرات برای تبادل اسرا تحویل داده است.

پلیس و معترضان گرجستانی در تلفیس درگیر شدند

تهران- ایرنا- پلیس گرجستان و معترضان به قانون «شفافیت نفوذ خارجی» سه‌شنبه شب در تفلیس درگیر شدند و نیروهای امنیتی برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک‌آور، گلوله‌های پلاستیکی و خودروهای آبپاش استفاده کردند.

Loading

کرونا و خطر پسرفت شاخص‌های توسعه در جنوب و شرق آسیا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: در چند دهه گذشته آسیای در حال توسعه با وجود بحران مالی، بلایای طبیعی بی‌شمار و بیماری‌های همه گیر، در مبارزه با فقر پیشرفت کرد. در سال 2011 در آسیای جنوبی فقر شدید با درآمد زیر 1.90 دلار در روز تعریف شد و از رقم 47 درصد در سال 1990 به زیر 10 درصد در سال 2018 رسید و احتمالا تا 2039 به زیر پنج درصد خواهد رسید.

ایجی چیبر، متخصص اقتصاد، سیاست و دیپلماسی در یادداشتی که اندیشکده شورای آتلانتیک منتشر کرد، نوشت: تردیدی نیست که این یک دستاورد قابل توجه است، اما این نبرد هنوز به پایان نرسیده است، زیرا دیگر معیارهای فقر- خط فقر ملی- نشان می‌دهد که حدود 25 درصد مردم در فقر به سر می‌برند. شاخص فقر چند بعدی که دانشگاه آکسفورد با همکاری برنامه توسعه سازمان ملل تهیه کرده است و دسترسی مردم به مسکن، بهداشت، آب و سلامت و آموزش آنها و نه فقط درآمدشان را در نظر می‌گیرد، نشان می‌دهد که یک سوم جمعیت آسیای جنوبی همچنان از این موارد ابتدایی محروم هستند.

اما چیزی که نمی‌توان منکرش شد، این است که در سی سال گذشته، جنوب آسیا با وجود قدرت داشتن نهادهایی دولتی که طبق شاخص‌های حکمرانی بانک جهانی عموما نهادهایی ناکارآمد بوده‌اند، در زمینه درآمد ناخالص ملی، کاهش فقر و افزایش امید به زندگی و آموزش، پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است.

این پیشرفت در شاخص توسعه انسانیِ برنامه توسعه سازمان ملل درج شده است.

چین و هند، دو اقتصاد بزرگ آسیا نیز شاهد بهبود در شاخص توسعه انسانی بوده‌اند، هر دو کشور بالای 50 درصد بهبود داشته‌اند. نپال که میان این دو غول آسیایی تحت فشار قرار دارد، با وجود رشد آهسته در تولید ناخالص داخلی، دولت ضعیف و تحمل دوره‌هایی از جنگ داخلی، حتی بهتر عمل کرده و از سال 1990 تا سال 2018 رشد 52.4 درصدی را نشان داده است. سریلانکا کمترین افزایش را در شاخص توسعه انسانی در جنوب آسیا داشته است. جنگ داخلی و حضور دولتی ناکارآمد مانع پیشرفت این کشور شده، اما سریلانکا با احیای صلح و سطوح بالای آموزشی و بهداشتی می‌تواند رشدی سریع‌تر داشته باشد و شاخص توسعه انسانی را در جهت رسیدن به سطوحی که در جهان توسعه یافته دیده شده است، بهبود بخشد.

هند در شاخص توسعه انسانی پیشرفتی مستمر داشته است. 10 ایالت این کشور با جمعیتی بالغ بر 320 میلیون شاخص بالای توسعه انسانی دارند؛ یعنی اگر این ایالت‌‌ها کشورهایی مستقل بودند، در رتبه‌بندی جهانی بسیار بالاتر از باقی کشورها جای می‌گرفتند.

در حالی که امتیازات شاخص توسعه انسانی در کل افزایش داشته، اما در دهه گذشته به ویژه در کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان و نپال، آهستگی نگران‌کننده‌ای وجود داشته است، با این حال بنگلادش نه تنها رشد درآمدش را افزایش داده، بلکه به دلیل بهبود مراقبت‌های بهداشتی و تمرکز بر آموزش دختران پیشرفتی عظیم در زمینه امید به زندگی داشته است. پیشرفت بنگلادش با وجود داشتن دولتی ناکارآمد، مرهون جامعه و سازمان‌های مردم نهاد در این کشور بوده است.

پاکستان و تا حدودی هند باید توجه بیشتری به سلامت و آموزش نشان دهند. شاخص توسعه انسانی این کشورها پایین تر از رتبه درآمد ناخالص ملی آنها است. بنگلادش، نپال و سریلانکا، برعکس، شاخص توسعه انسانی‌شان بالاتر از رتبه درآمد ناخالص ملی آنها بوده است. در کل کشورهای شرق آسیا به استثنای ویتنام، در شاخص توسعه انسانی رتبه‌های بالاتری در مقایسه با درآمد ناخالص ملی دارند و پیشرفت‌های اساسی در خصوص شاخص‌های کارآمدی دولت داشته‌اند.

 

افزایش نابرابری مانعی اساسی در پیشرفت توسعه انسانی و ریشه کنی فقر در جنوب آسیا است.

در حال حاضر شیوع بیماری کووید-19 ممکن است تمامی پیشرفت‌هایی را که تا کنون در این مناطق حاصل شده، متوقف کند و میلیون‌ها تن را دوباره به فقر بازگرداند. در نوامبر 2019 شاخص امنیت سلامت جهانی نشان داد که هیچ کشوری به قدر کافی برای رویارویی با بیماری‌های همه گیر آمادگی ندارد و هر کشوری شکاف‌های مهمی دارد که باید به آنها رسیدگی کند. حتی کشورهایی مانند آمریکا و انگلیس و اسپانیا و ایتالیا که شاخص امنیت سلامت جهانی بالایی دارند، قادر نیستند از عهده بحران ویروس کرونا برآیند. چین که منشاء این بیماری بود، رتبه شاخص امنیت جهانی 48.2 را دارد. تمامی کشورهای جنوب آسیا امتیازات پایین‌تری دارند و این امر نشان می‌دهد که در صورت شیوع ویروس کرونا در این منطقه ، تاثیراتش بسیار مخرب خواهد بود. به نظر می‌رسد که فقط تایلند و تا حدودی مالزی در این خصوص قابلیت‌های بهتری دارند، اگرچه هنوز هم این قابلیت‌ها برای غلبه بر این بیماری ناکافی است.

آنفولانزای اسپانیایی در سال 1918 ظاهرا حدود 20 میلیون نفر را در جنوب آسیا کشت که حدود 40 درصد از حدود 50 میلیون مرگ گزارش شده در سراسر جهان را شامل می‌شد. هنوز تعداد مبتلایان به کرونا در جنوب آسیا بسیار پایین است اما این رقم به سرعت در حال افزایش است. شانس شیوع گسترده با توجه به نظام‌های بهداشتی ضعیف و ازدحام جمعیت در آنها بسیار بالا است. اگر کووید -19 به سرعت تحت کنترل قرار نگیرد، با وجود همه پیشرفت‌هایی که در حوزه پزشکی و مراقبت‌های بهداشتی از سال 1918 تا کنون حاصل شده، ممکن است تعداد مرگ ‌و میر به سرعت افزایش یابد. دولت‌ها با اعمال قرنطینه، اختصاص بودجه بیش‌تر برای امر سلامت و بسته‌های مالی و پولی برای حمایت از زندگی اقتصادی به این بیماری پاسخ می‌دهند اما با وجود شبکه‌های ضعیف ایمنی اجتماعی، میلیون‌ها تن دوباره به فقر باز خواهند گشت. ممکن است چنین روندی شروع شده باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *