جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

سایه دمکراسی غربی روی سر متحدین

ایالات متحده و کشورهای اروپایی سالها است که مدعی تبعیت از فلسفه یونانی ای که کلئیستِنِس پنج قرن قبل از میلاد مسیح بنا نهاد می باشند و در مواردی حتی برای تحمیل ایدئولوژی فلسفی خود اقدام به اشغال و یا اعمال فشار به کشورهای مختلف جهان نموده اند.

Loading

مسئولیت آمریکا در تشدید پاندمی کرونا با تحریم‌های ضدایرانی

شورای راهبردی آنلاین – رصد: علاوه بر شرایط سخت اقتصادی، کمبود دارو و تجهیزات پزشکی شامل ونتیلاتورها، کیت‌های آزمایشگاهی و تجهیزات تنفسی برای مقابله با کرونا، کار ایران را برای مقابله با این بیماری دشوار کرده است.

مهسا روحی، تحلیلگر اندیشکده بین‌المللی مطالعات راهبردی آمریکا نوشت: درصورتی‌که ایران نتواند شیوع این بیماری را مهار کند، این بیماری نه‌فقط بر ایرانی‌ها بلکه بر همسایگانش و همین‌طور جهان، اثرگذار خواهد بود. همسایگان ایران به‌خوبی وخامت این خطر را درک کرده‌اند و حتی به ارسال کمک برای ایران روی آورده‌اند.

انگلیس، چین و روسیه ازجمله کشورهایی هستند که از آمریکا خواسته‌اند تحریم‌های ضد ایرانی را کاهش دهد تا این کشور بتواند به شکل مؤثرتری به این بیماری واکنش نشان دهد، اما دولت ترامپ هیچ نشانه‌ای دال بر تن دادن به این خواسته نشان نداده است. حتی آمریکا به‌تازگی دور جدیدی از تحریم‌ها را علیه ایران وضع کرده است.

دولت ترامپ مدعی است که تحریم‌هایش مانع از تجارت دارو و اقلام انسان‌دوستانه نمی‌شود، اما ازآنجاکه تحریم‌ها مانع از تراکنش‌های مالی و کشتیرانی بین‌المللی می‌شود، هرگونه تجارت، شامل اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی تقریباً ناممکن است. شرکت‌های متعددی که کارشان تأمین تجهیزات پزشکی موردنیاز برای مقابله با ویروس کروناست، ارسال محموله‌های‌شان به ایران را به دلیل سر باز زدن بانک‌ها از انجام تراکنش‌های‌شان، متوقف کرده‌اند.

عدم تمایل دولت ترامپ به کاهش محدودیت‌ها در زمانی که ایران با این بحران پزشکی مواجه است، شهرت ایالات متحده را به‌عنوان رهبری جهانی لکه‌دار می‌کند.

با توجه به اینکه جان میلیون‌ها ایرانی درخطر است، ترامپ باید تحریم‌ها را به حال تعلیق درآورد و به دیگر کشورها اجازه عرضه کمک‌های انسان‌دوستانه را بدون هراس از مجازات آمریکایی بدهد.

ازجمله موضوعات موحش دوران جنگ عراق علیه ایران، استفاده از سلاح شیمیایی و گاز اعصاب علیه ایران توسط رژیم صدام حسین بود که در آن زمان تحت حمایت ایالات‌متحده و کشورهای اروپایی قرار داشت. حدود 100 هزار ایرانی که همچنان رنج آن دوران را با خود دارند، دچار مشکلات تنفسی و نیازمند دستگاه‌های تنفسی و ماسک‌های اکسیژن هستند. این افراد بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند.

پس از شیوع کرونا، درست برخلاف آمریکا، چین گروهی پزشکی را به ایران اعزام کرد و در پی آن محموله‌های کیت آزمایشی و ونتیلاتور را برای این کشور فرستاد و علناً از آمریکا خواست تحریم‌ها را لغو کند. ایران احتمالاً به چین بیشتر تمایل پیدا خواهد کرد و این امر توازن قدرت را در خاورمیانه به ضرر غرب تغییر خواهد داد.

درصورتی‌که دولت ترامپ به جلوگیری از تبادلات اقتصادی بین‌المللی با ایران ادامه دهد، جهان باید پیامدهای اشاعه این بیماری کشنده را تحمل نماید. ایرانی‌ها گزینه‌ای را که ایالات‌متحده امروز انتخاب کنند، در خاطر خواهد داشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *