جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

Loading

تمرکز آمریکا بر کنترل تسلیحات هسته‌ای چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: آمریکایی‌ها معتقدند که چین باید مشمول معاهده کنترل تسلیحات هسته‌ای شود و هدف اصلی باید کنترل و محدود ساختن گسترش نیروی هسته‌ای این کشور باشد.

تیم موریسون در مطلبی که موسسه هودسون آن را منتشر ساخت، نوشت: ترامپ اعلام کرد که قصد دارد چین را مشمول معاهده کنترل تسلیحات نماید، امری که مطابق با استراتژی امنیت ملی آمریکا و استراتژی دفاع ملی پنتاگون است.

وقتی‌که آمریکا استراتژی امنیت ملی خود را در دسامبر 2017 منتشر کرد، واشنگتن برای اولین بار از زمان جنگ سرد پذیرفت که عصر رقابت استراتژیک با رقبای همتا بازگشته است.

استراتژی امنیت ملی ترامپ بیان می‌دارد که برای دهه‌ها سیاست واشنگتن ریشه در این باور داشت که حمایت از ظهور چین و همگرایی این کشور در نظم بین‌المللی پساجنگ، حزب کمونیست (چین) را لیبرال خواهد ساخت؛ اما برخلاف امیدواری‌های ما، چین قدرت خود را به هزینه حاکمیت دیگران توسعه داده است.

جنگ سرد جدید؟ نه کاملاً. بازگشت به رقابت بین قدرت‌های بزرگ؟ بله و رقابتی که برای مدتی در جریان است.

استراتژی دفاع ملی پنتاگون که مدتی کوتاه پس از استراتژی امنیت ملی ترامپ در ژانویه 2018 منتشر شد یک سند انقلابی بود. در این سند اعلام شد که عصر پساجنگ سرد موسوم به سود ناشی از صلح و اینکه در این دوره آمریکا و غرب فقط باید نگران گروه‌های تروریستی کوچک باشند به سر آمده است.

در این سند همچنین آمده است: چالش اصلی امنیت و رفاه آمریکا، ظهور مجدد رقابت استراتژیک بلندمدتی است که استراتژی امنیت ملی آن را به قدرت‌های تجدیدنظرطلب، ازجمله چین دسته‌بندی کرده است.

انتقادی از استراتژی‌های یادشده صورت نگرفته و کمیته‌ای متشکل از اعضای جمهوری‌خواه و دمکرات کنگره در ارزیابی استراتژی‌های یادشده، آن‌ها را مثبت ارزیابی نموده و فرضیه اصلی اسناد مذکور مبنی‌بر رقابت امنیتی بلندمدت شامل چین را مورد تمجید قرار دادند.

استراتژی امنیت ملی دولت ترامپ به این نکته اشاره دارد که بسیاری از ابزارهای در اختیار آمریکا، ازجمله معاهده کنترل تسلیحات برای تضمین امنیت مردم این کشور است. هم‌زمان، دولت آمریکا روشن ساخته است که معاهده کنترل تسلیحات امری مقدس و غیرقابل تغییر نیست. ازاین‌رو، ترامپ به دنبال گزینه‌هایی جهت کشاندن چین به معاهده کنترل تسلیحات است، چراکه این کشور را رقیب استراتژیک بلندمدت خود قلمداد می‌کند و نمی‌تواند اجازه دهد که سلاح هسته‌ای چین بدون هیچ‌گونه محدودیتی گسترش یابد.

یکی از حامیان آمریکایی خلع سلاح هسته‌ای در هفته‌نامه نیو ریپابلیک نوشت: درحالی‌که پیشرفت فزاینده ظرفیت‌های هسته‌ای چین مایه نگرانی است، پیشنهاد‌ها برای سه‌گانه ساختن معاهده کنترل تسلیحات (شامل آمریکا، روسیه و چین) تلاشی بیهوده خواهد بود.

سپهبد رابرت اشلی، رئیس آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا طی اظهاراتی در می‌2019، در موسسه هودسون فعالیت‌های بازیگران مهم در عرصه تسلیحات هسته‌ای، ازجمله چین و روسیه را تشریح کرد. معمولاً مرسوم نیست که یک فرمانده ارشد نظامی از جامعه اطلاعاتی آمریکا چنین اظهارات علنی درباره برنامه‌های هسته‌ای دشمنان مطرح نماید؛ اما اظهارات وی بخشی از فعالیت‌های آگاه‌سازی مردم آمریکا به نیابت از کل جامعه اطلاعاتی این کشور بود، مبنی بر اینکه چرا مهم است دولت آمریکا بر تسلیحات هسته‌ای چین متمرکز شود.

سپهبد رابرت اشلی در موسسه یادشده بیان داشت: «در دهه آتی، چین احتمالاً ظرفیت‌ها و توانایی‌های هسته‌ای خود را در مسیر اجرای سریع توسعه و متنوع‌سازی زرادخانه هسته‌ای دو برابر خواهد ساخت. چین به‌زودی سه‌گانه هسته‌ای خود را عملیاتی خواهد ساخت و ارتش این کشور تا سال 2050 به‌طور کامل به نیروی درجه‌یک در جهان تبدیل خواهد شد».

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *