جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

تمرکز آمریکا بر کنترل تسلیحات هسته‌ای چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: آمریکایی‌ها معتقدند که چین باید مشمول معاهده کنترل تسلیحات هسته‌ای شود و هدف اصلی باید کنترل و محدود ساختن گسترش نیروی هسته‌ای این کشور باشد.

تیم موریسون در مطلبی که موسسه هودسون آن را منتشر ساخت، نوشت: ترامپ اعلام کرد که قصد دارد چین را مشمول معاهده کنترل تسلیحات نماید، امری که مطابق با استراتژی امنیت ملی آمریکا و استراتژی دفاع ملی پنتاگون است.

وقتی‌که آمریکا استراتژی امنیت ملی خود را در دسامبر 2017 منتشر کرد، واشنگتن برای اولین بار از زمان جنگ سرد پذیرفت که عصر رقابت استراتژیک با رقبای همتا بازگشته است.

استراتژی امنیت ملی ترامپ بیان می‌دارد که برای دهه‌ها سیاست واشنگتن ریشه در این باور داشت که حمایت از ظهور چین و همگرایی این کشور در نظم بین‌المللی پساجنگ، حزب کمونیست (چین) را لیبرال خواهد ساخت؛ اما برخلاف امیدواری‌های ما، چین قدرت خود را به هزینه حاکمیت دیگران توسعه داده است.

جنگ سرد جدید؟ نه کاملاً. بازگشت به رقابت بین قدرت‌های بزرگ؟ بله و رقابتی که برای مدتی در جریان است.

استراتژی دفاع ملی پنتاگون که مدتی کوتاه پس از استراتژی امنیت ملی ترامپ در ژانویه 2018 منتشر شد یک سند انقلابی بود. در این سند اعلام شد که عصر پساجنگ سرد موسوم به سود ناشی از صلح و اینکه در این دوره آمریکا و غرب فقط باید نگران گروه‌های تروریستی کوچک باشند به سر آمده است.

در این سند همچنین آمده است: چالش اصلی امنیت و رفاه آمریکا، ظهور مجدد رقابت استراتژیک بلندمدتی است که استراتژی امنیت ملی آن را به قدرت‌های تجدیدنظرطلب، ازجمله چین دسته‌بندی کرده است.

انتقادی از استراتژی‌های یادشده صورت نگرفته و کمیته‌ای متشکل از اعضای جمهوری‌خواه و دمکرات کنگره در ارزیابی استراتژی‌های یادشده، آن‌ها را مثبت ارزیابی نموده و فرضیه اصلی اسناد مذکور مبنی‌بر رقابت امنیتی بلندمدت شامل چین را مورد تمجید قرار دادند.

استراتژی امنیت ملی دولت ترامپ به این نکته اشاره دارد که بسیاری از ابزارهای در اختیار آمریکا، ازجمله معاهده کنترل تسلیحات برای تضمین امنیت مردم این کشور است. هم‌زمان، دولت آمریکا روشن ساخته است که معاهده کنترل تسلیحات امری مقدس و غیرقابل تغییر نیست. ازاین‌رو، ترامپ به دنبال گزینه‌هایی جهت کشاندن چین به معاهده کنترل تسلیحات است، چراکه این کشور را رقیب استراتژیک بلندمدت خود قلمداد می‌کند و نمی‌تواند اجازه دهد که سلاح هسته‌ای چین بدون هیچ‌گونه محدودیتی گسترش یابد.

یکی از حامیان آمریکایی خلع سلاح هسته‌ای در هفته‌نامه نیو ریپابلیک نوشت: درحالی‌که پیشرفت فزاینده ظرفیت‌های هسته‌ای چین مایه نگرانی است، پیشنهاد‌ها برای سه‌گانه ساختن معاهده کنترل تسلیحات (شامل آمریکا، روسیه و چین) تلاشی بیهوده خواهد بود.

سپهبد رابرت اشلی، رئیس آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا طی اظهاراتی در می‌2019، در موسسه هودسون فعالیت‌های بازیگران مهم در عرصه تسلیحات هسته‌ای، ازجمله چین و روسیه را تشریح کرد. معمولاً مرسوم نیست که یک فرمانده ارشد نظامی از جامعه اطلاعاتی آمریکا چنین اظهارات علنی درباره برنامه‌های هسته‌ای دشمنان مطرح نماید؛ اما اظهارات وی بخشی از فعالیت‌های آگاه‌سازی مردم آمریکا به نیابت از کل جامعه اطلاعاتی این کشور بود، مبنی بر اینکه چرا مهم است دولت آمریکا بر تسلیحات هسته‌ای چین متمرکز شود.

سپهبد رابرت اشلی در موسسه یادشده بیان داشت: «در دهه آتی، چین احتمالاً ظرفیت‌ها و توانایی‌های هسته‌ای خود را در مسیر اجرای سریع توسعه و متنوع‌سازی زرادخانه هسته‌ای دو برابر خواهد ساخت. چین به‌زودی سه‌گانه هسته‌ای خود را عملیاتی خواهد ساخت و ارتش این کشور تا سال 2050 به‌طور کامل به نیروی درجه‌یک در جهان تبدیل خواهد شد».

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *