جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

اوکراین تانک‌های آبرامرز آمریکا را از میدان جنگ خارج می‌کند

مقامات ارشد ارتش آمریکا در گفتگویی ناشناس با یک خبرگزاری از تصمیم اوکراین برای خارج کردن تانک‌های آمریکایی آبرامرز از خط مقدم نبرد با روسیه به دلیل آسیب پذیری بالای آنها در برابر پهپادهای روسی خبر دادند.

Loading

شکست ترامپ در انتخابات با شیوع کرونا در آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: شیوع ویروس کرونا در چند روز اخیر بازارهای آمریکا را لرزانده، زنجیره جهانی عرضه را مختل ساخته و در سرمایه‌گذاران هراس ایجاد کرده است. بعلاوه، ترامپ با نرخ محبوبیت کمتر از 50 درصد، شرایط دشواری در ایالت‌های مختلف آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر 2020 خواهد داشت.

مایکل جی. بوسکین در مطلبی که سایت پروژکت سیندیکیت آن را منتشر ساخت، نوشت: با آغاز مقدمات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در این کشور، همه می‌خواهند بدانند که آیا ترامپ مجدداً انتخاب خواهد شد یا خیر. نظرسنجی‌ها حاکی از آن است که توانایی رأی‌دهندگان دمکرات برای شکست دادن ترامپ زیاد است.

نرخ محبوبیت ترامپ 49 درصد است، اما وی باید نگران انتخابات باشد. حوادث مرتبط با استیضاح موانعی هرچند گذرا برای وی ایجاد خواهد کرد.

سوابق مربوط به بوش پدر را در نظر بگیرید که در جنگ اول خلیج‌فارس مجوز کنگره را داشت و موفق شد نیروهای صدام را از خاک کویت به عقب براند و هزینه‌های جنگ تا حدودی توسط متحدان واشنگتن همچون عربستان سعودی، امارات، آلمان و ژاپن پرداخت شد، در نتیجه میزان محبوبیت وی تا 91 درصد افزایش پیدا کرد.

در نشستی در دفتر کار رئیس‌جمهور در آن زمان، من تلاش کردم تا گروه سیاسی رئیس‌جمهور را متقاعد سازم که علیرغم موفقیت‌های بوش پدر، وی به راهبرد بهتری برای واکنش به رکود متوسط احتیاج دارد که از اواخر سال 1990 آغاز شد. من به آن‌ها یادآوری کردم که پیروزی انگلیس در جنگ جهانی دوم نتوانست وینستون چرچیل را از شکست در انتخابات نجات دهد که دقیقاً سه ماه پس از پایان جنگ جهانی دوم برگزار شد.

بوش پدر پیش‌بینی کرده بود که اکثریت قاطع دمکرات‌ها در مجلس نمایندگان و سنا با هرگونه قانون پیشنهادی دولت وی مخالفت می‌کنند، ازاین‌رو دستور کار اقتصادی جسورانه را به بعد از انتخابات موکول کرد. وی امیدوار بود که جمهوری‌خواهان احیا شوند و فرصت‌های خود را در کنگره بهبود بخشند؛ اما به‌واسطه کُندی بهبود اقتصادی و نامزدی رأس پرو از حزب ثالث، وی نتیجه انتخابات ریاست جمهوری را به بیل کلینتون واگذار کرد.

ترامپ از بخش عمده‌ای از تقصیر مربوط به کسری زیاد بودجه خلاصی پیدا کرده است، چراکه پیشنهاد دمکرات‌ها کسری بودجه را بیشتر خواهد کرد. هم‌زمان ترامپ می‌تواند نرخ پایین بیکاری، ازجمله در میان اقلیت‌ها را جار بزند.

ترامپ می‌تواند به توافق‌های تجاری همچون توافق تجاری آمریکا با مکزیک – کانادا اشاره کند که این توافق می‌تواند برخی خسارات ناشی از تعرفه‌ها را جبران کند. وی منابع مالی برای بازسازی ارتش را گرفته است. ترامپ همچنین قانون اصلاح دادرسی کیفری را امضا کرده است که حمایت هر دو حزب را دارد و برخی از قوانین دوره اوباما را کم کرد.

الگوهای پیش‌بینی سیاسی عمدتاً مبتنی بر شرایط اقتصادی حاکی از آن است که ترامپ باید به‌آسانی در انتخابات نوامبر 2020 پیروز شود و شرط‌بندی‌های بازار شانس 60 درصدی به وی می‌دهند؛ اما مشکل ترامپ این است که وی به‌طور مستمر خبرهای خوب خود را عجولانه با توییت‌های روزانه خراب می‌کند و این امر برخی از رای‌دهندگان را از وی دور ساخته است.

ضمناً نامزدهای اصلی دمکرات‌ها که تاکنون ظاهر شده‌اند، برنی سندرز، سناتور ورمونت و مایکل بلومبرگ، شهردار سابق نیویورک می‌باشند. نظرسنجی ملی نشان می‌دهد که هر یک از نامزدهای فعلی از حزب دمکرات ترامپ را شکست خواهند داد.

بزرگ‌ترین تهدید علیه ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر 2020، نزول و رکود اقتصادی است که می‌تواند دستاوردها در بخش اشتغال و دستمزد را معکوس نماید. مسئله دیگر مربوط به وضعیت رأی‌دهندگان 8 تا 10 ایالت تأثیرگذار است.

برخی از ایالت‌ها که در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016، به ترامپ رأی دادند در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره در سال 2018، به نامزدهای دمکرات رأی دادند.

ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016، در ایالت‌های پنسیلوانیا، میشیگان، ویسکانسن و آریزونا پیروزی حداقلی داشت و در ایالت‌های مینی‌سوتا و نیوهمشایر شکست حداقلی داشت. ایالت‌های فلوریدا و اوهایو از ترامپ حمایت می‌کنند که معمولاً ایالت‌های تأثیرگذار و تعیین‌کننده هستند. برخی ایالت‌های دیگر که وی در انتخابات ریاست جمهوری 2016 شکست خورد یا پیروز شد در انتخابات نوامبر 2020 نقش تأثیرگذاری ایفا خواهند کرد.

ضمناً مایکل بلومبرگ، یکی از نامزدهای حزب دمکرات صدها میلیون دلار در بخش تبلیغات هزینه کرده است که از مجموع هزینه‌های تبلیغاتی دیگر نامزدها بیشتر است. وی مایل است تا 1 میلیارد دلار برای شکست ترامپ هزینه کند. اگر دمکرات‌ها متحد شوند و مشارکت قوی در انتخابات ریاست جمهوری را تشویق کنند، به‌ویژه اقلیت‌ها و رأی‌دهندگان جوان را ترغیب نمایند می‌توانند در انتخابات نوامبر 2020 پیروز شوند.

به دنبال اعتراض‌های برنی سندرز که حزب دمکرات در انتخابات سال 2016 طرف هیلاری کلینتون را برای نامزدی نهایی حزب گرفت، مقامات این حزب اعلام داشته‌اند که در انتخابات پیش‌رو به‌طور مساوی از همه نامزدهایی حمایت می‌کنند که حائز 15 درصد آرای هر ایالت باشند. این امر بدین معنا است که وی احتمال دارد به کنوانسیون تابستان امسال حزب دمکرات راه یابد.

از سوی دیگر، اَلن لیچمن، استاد یکی از دانشگاه‌های آمریکا که 9 انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را از سال 1984 صحیح پیش‌بینی کرده است و الگوی پیش‌بینی وی به کلید ورود به کاخ سفید لقب گرفته است می‌گوید شیوع ویروس کرونا می‌تواند ضربه نهایی و برگ کمرشکنی باشد که پایان‌بخش ریاست جمهوری ترامپ در نوامبر 2020 خواهد بود.

وی همچنین اعتقاد دارد که اقتصاد آسیب‌دیده از ناحیه شیوع ویروس کرونا می‌تواند آخرین مؤلفه برای از بین بردن چشم‌انداز انتخاب مجدد ترامپ باشد.

اُلن لیچمن همچنین باور دارد که یکی از مسائل جدی، سیاست تأخیری ترامپ نسبت به آنچه بر سر اقتصاد آمریکا در سایه بحران ویروس کرونا خواهد آمد است. ما چیزی در خصوص ویروس کرونا نمی‌دانیم و این همه‌گیری می‌تواند اقتصاد آمریکا را در بحران کسادی فرو ببرد که در آن صورت شکست می‌تواند سرنوشت محتوم ترامپ باشد.

اَلن لیچمن همچنین می‌گوید:«هیچ‌کس نمی‌داند ویروس کرونا به چه سمتی می‌رود، اما نهادهای بزرگ پیش‌بینی‌های خود را برای سال جاری پایین آورده‌اند».

این استاد دانشگاه آمریکا نشانه‌های دشوار برای ترامپ را چنین برشمرد:«شکست حزبش در انتخابات میان‌دوره‌ای سال 2018، فقدان موفقیت عمده در سیاست خارجی و این حقیقت که وی رئیس‌جمهور محبوب در سطح ملی نیست».

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *