جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

شکست ترامپ در انتخابات با شیوع کرونا در آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: شیوع ویروس کرونا در چند روز اخیر بازارهای آمریکا را لرزانده، زنجیره جهانی عرضه را مختل ساخته و در سرمایه‌گذاران هراس ایجاد کرده است. بعلاوه، ترامپ با نرخ محبوبیت کمتر از 50 درصد، شرایط دشواری در ایالت‌های مختلف آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر 2020 خواهد داشت.

مایکل جی. بوسکین در مطلبی که سایت پروژکت سیندیکیت آن را منتشر ساخت، نوشت: با آغاز مقدمات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در این کشور، همه می‌خواهند بدانند که آیا ترامپ مجدداً انتخاب خواهد شد یا خیر. نظرسنجی‌ها حاکی از آن است که توانایی رأی‌دهندگان دمکرات برای شکست دادن ترامپ زیاد است.

نرخ محبوبیت ترامپ 49 درصد است، اما وی باید نگران انتخابات باشد. حوادث مرتبط با استیضاح موانعی هرچند گذرا برای وی ایجاد خواهد کرد.

سوابق مربوط به بوش پدر را در نظر بگیرید که در جنگ اول خلیج‌فارس مجوز کنگره را داشت و موفق شد نیروهای صدام را از خاک کویت به عقب براند و هزینه‌های جنگ تا حدودی توسط متحدان واشنگتن همچون عربستان سعودی، امارات، آلمان و ژاپن پرداخت شد، در نتیجه میزان محبوبیت وی تا 91 درصد افزایش پیدا کرد.

در نشستی در دفتر کار رئیس‌جمهور در آن زمان، من تلاش کردم تا گروه سیاسی رئیس‌جمهور را متقاعد سازم که علیرغم موفقیت‌های بوش پدر، وی به راهبرد بهتری برای واکنش به رکود متوسط احتیاج دارد که از اواخر سال 1990 آغاز شد. من به آن‌ها یادآوری کردم که پیروزی انگلیس در جنگ جهانی دوم نتوانست وینستون چرچیل را از شکست در انتخابات نجات دهد که دقیقاً سه ماه پس از پایان جنگ جهانی دوم برگزار شد.

بوش پدر پیش‌بینی کرده بود که اکثریت قاطع دمکرات‌ها در مجلس نمایندگان و سنا با هرگونه قانون پیشنهادی دولت وی مخالفت می‌کنند، ازاین‌رو دستور کار اقتصادی جسورانه را به بعد از انتخابات موکول کرد. وی امیدوار بود که جمهوری‌خواهان احیا شوند و فرصت‌های خود را در کنگره بهبود بخشند؛ اما به‌واسطه کُندی بهبود اقتصادی و نامزدی رأس پرو از حزب ثالث، وی نتیجه انتخابات ریاست جمهوری را به بیل کلینتون واگذار کرد.

ترامپ از بخش عمده‌ای از تقصیر مربوط به کسری زیاد بودجه خلاصی پیدا کرده است، چراکه پیشنهاد دمکرات‌ها کسری بودجه را بیشتر خواهد کرد. هم‌زمان ترامپ می‌تواند نرخ پایین بیکاری، ازجمله در میان اقلیت‌ها را جار بزند.

ترامپ می‌تواند به توافق‌های تجاری همچون توافق تجاری آمریکا با مکزیک – کانادا اشاره کند که این توافق می‌تواند برخی خسارات ناشی از تعرفه‌ها را جبران کند. وی منابع مالی برای بازسازی ارتش را گرفته است. ترامپ همچنین قانون اصلاح دادرسی کیفری را امضا کرده است که حمایت هر دو حزب را دارد و برخی از قوانین دوره اوباما را کم کرد.

الگوهای پیش‌بینی سیاسی عمدتاً مبتنی بر شرایط اقتصادی حاکی از آن است که ترامپ باید به‌آسانی در انتخابات نوامبر 2020 پیروز شود و شرط‌بندی‌های بازار شانس 60 درصدی به وی می‌دهند؛ اما مشکل ترامپ این است که وی به‌طور مستمر خبرهای خوب خود را عجولانه با توییت‌های روزانه خراب می‌کند و این امر برخی از رای‌دهندگان را از وی دور ساخته است.

ضمناً نامزدهای اصلی دمکرات‌ها که تاکنون ظاهر شده‌اند، برنی سندرز، سناتور ورمونت و مایکل بلومبرگ، شهردار سابق نیویورک می‌باشند. نظرسنجی ملی نشان می‌دهد که هر یک از نامزدهای فعلی از حزب دمکرات ترامپ را شکست خواهند داد.

بزرگ‌ترین تهدید علیه ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر 2020، نزول و رکود اقتصادی است که می‌تواند دستاوردها در بخش اشتغال و دستمزد را معکوس نماید. مسئله دیگر مربوط به وضعیت رأی‌دهندگان 8 تا 10 ایالت تأثیرگذار است.

برخی از ایالت‌ها که در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016، به ترامپ رأی دادند در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره در سال 2018، به نامزدهای دمکرات رأی دادند.

ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016، در ایالت‌های پنسیلوانیا، میشیگان، ویسکانسن و آریزونا پیروزی حداقلی داشت و در ایالت‌های مینی‌سوتا و نیوهمشایر شکست حداقلی داشت. ایالت‌های فلوریدا و اوهایو از ترامپ حمایت می‌کنند که معمولاً ایالت‌های تأثیرگذار و تعیین‌کننده هستند. برخی ایالت‌های دیگر که وی در انتخابات ریاست جمهوری 2016 شکست خورد یا پیروز شد در انتخابات نوامبر 2020 نقش تأثیرگذاری ایفا خواهند کرد.

ضمناً مایکل بلومبرگ، یکی از نامزدهای حزب دمکرات صدها میلیون دلار در بخش تبلیغات هزینه کرده است که از مجموع هزینه‌های تبلیغاتی دیگر نامزدها بیشتر است. وی مایل است تا 1 میلیارد دلار برای شکست ترامپ هزینه کند. اگر دمکرات‌ها متحد شوند و مشارکت قوی در انتخابات ریاست جمهوری را تشویق کنند، به‌ویژه اقلیت‌ها و رأی‌دهندگان جوان را ترغیب نمایند می‌توانند در انتخابات نوامبر 2020 پیروز شوند.

به دنبال اعتراض‌های برنی سندرز که حزب دمکرات در انتخابات سال 2016 طرف هیلاری کلینتون را برای نامزدی نهایی حزب گرفت، مقامات این حزب اعلام داشته‌اند که در انتخابات پیش‌رو به‌طور مساوی از همه نامزدهایی حمایت می‌کنند که حائز 15 درصد آرای هر ایالت باشند. این امر بدین معنا است که وی احتمال دارد به کنوانسیون تابستان امسال حزب دمکرات راه یابد.

از سوی دیگر، اَلن لیچمن، استاد یکی از دانشگاه‌های آمریکا که 9 انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را از سال 1984 صحیح پیش‌بینی کرده است و الگوی پیش‌بینی وی به کلید ورود به کاخ سفید لقب گرفته است می‌گوید شیوع ویروس کرونا می‌تواند ضربه نهایی و برگ کمرشکنی باشد که پایان‌بخش ریاست جمهوری ترامپ در نوامبر 2020 خواهد بود.

وی همچنین اعتقاد دارد که اقتصاد آسیب‌دیده از ناحیه شیوع ویروس کرونا می‌تواند آخرین مؤلفه برای از بین بردن چشم‌انداز انتخاب مجدد ترامپ باشد.

اُلن لیچمن همچنین باور دارد که یکی از مسائل جدی، سیاست تأخیری ترامپ نسبت به آنچه بر سر اقتصاد آمریکا در سایه بحران ویروس کرونا خواهد آمد است. ما چیزی در خصوص ویروس کرونا نمی‌دانیم و این همه‌گیری می‌تواند اقتصاد آمریکا را در بحران کسادی فرو ببرد که در آن صورت شکست می‌تواند سرنوشت محتوم ترامپ باشد.

اَلن لیچمن همچنین می‌گوید:«هیچ‌کس نمی‌داند ویروس کرونا به چه سمتی می‌رود، اما نهادهای بزرگ پیش‌بینی‌های خود را برای سال جاری پایین آورده‌اند».

این استاد دانشگاه آمریکا نشانه‌های دشوار برای ترامپ را چنین برشمرد:«شکست حزبش در انتخابات میان‌دوره‌ای سال 2018، فقدان موفقیت عمده در سیاست خارجی و این حقیقت که وی رئیس‌جمهور محبوب در سطح ملی نیست».

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *