جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

بلینکن: پیشنهاد آتش بس فعلی در غزه ثابت می‌کند که اسرائیل آماده است برای دستیابی به یک معامله امتیازاتی بدهد / راه‌های دیگری به جای حمله به رفح وجود دارد

در پی تهدیدهای مداوم مقامات اسرائیل به انجام حمله زمینی به «رفح» در جنوب نوار غزه، وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد که این دولت می‌تواند از طریق دیگری با تیپ‌های جنبش حماس در این منطقه مقابله کند.بلینکن درباره اظهارات «بنیامین نتانیاهو» درباره حمله به رفح نیز افزود: مردم حرف‌هایی را به زبان می‌آورند، اما بیایید روی عمل تمرکز کنیم.

طنین انداز یک محاکمه تاریخی

طنین انداز یک محاکمه تاریخی

به گزارش نیویورک تایمز روز دوشنبه، دادستان ها به طور رسمی این پرونده را به ۱۲ عضو هیئت منصفه ارائه و برای اولین بار خواستار محاکمه یک رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا هستند. محاکمه ای که می تواند نام ترامپ را در سراسر کشور آمریکا به عنوان مجرم طنین انداز کند.
Loading
رصد اندیشکده‌های خارجی

آثار مختلف شیوع جهانی کرونا از نگاه اندیشکده‌ها

شورای راهبردی آنلاین – رصد: در هفته گذشته اندیشکده‌های خارجی هم تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا در جهان قرار داشتند و تعداد زیادی از این اندیشکده‌ها به تحلیل آثار مختلف شیوع جهانی این ویروس ازجمله آثار اقتصادی ناشی از آن پرداختند. درعین‌حال خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، مرزهای حاکمیت در اینترنت، خروج آمریکا از افغانستان و رویارویی تجاری آمریکا و چین از برجسته‌ترین موضوعاتی بودند که در رصد این هفته اندیشکده‌های خارجی جلب‌توجه می‌کرد.

گزیده‌‎ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی ازنظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

 

چتم هاوس

چگونگی مبارزه با فروپاشی اقتصادی ناشی از کرونا: وزیران دارایی و بانک‌های مرکزی در کاهش تهدیدات کووید-19 برای اقتصاد جهانی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

آیا انگلیس می‌تواند میان شفافیت و کنترل توازن برقرار کند؟: انگلیس باید به‌جای تعهد به تجارت آزاد در پی این باشد که به مدلی برای تغییر جهانی‌سازی پایدار تبدیل شود.

حاکمیت در اینترنت و آثارش: دولت‌های مختلف در جهت تعریف جدی‌تری از حاکمیت در زمینه اینترنت حرکت کرده‌اند و برخی تلاش می‌کنند مرزهایی را در فضای سایبر قرار دهند و نیز مرزهای فیزیکی خود را در فضای سایبر افزایش دهند.

امنیت سایبری و تسلیحات هسته‌ای: امنیت سایبری بخش مهم زیرساخت راهبردی بین‌المللی و سیستم‌های تسلیحاتی است.

بگین سادات

یک اتحاد ضد آمریکایی شکننده: روسیه چین را به سرقت فن‌آوری متهم می‌کند: رابطه میان روسیه و چین مبتنی بر منافع راهبردی مشترک کوتاه‌مدت است اما اختلافات آن‌ها زیر این سطح قرار دارد. این اختلافات گاهی در برابر چشم‌ها ظاهر می‌شود، مانند زمانی که روسیه چین را به سرقت فن‌آوری متهم کرد.

بروکینگز

پاسخ مالی به شیوع کرونا چطور باید باشد؟: آیا در مراحل اولیه یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی در آمریکا قرار داریم که پای آن به اقتصاد کشیده می‌شود و باعث رکود خواهد شد یا شاهد یک اورژانس پزشکی محدود برای بخشی از جمعیت هستیم که تأثیری محدود بر کل جمعیت و اقتصاد دارد؟

شورای روابط خارجی آمریکا

آیا چین در تجارت عادلانه رفتار می‌کند؟: «ساخت چین»، احتمالاً این عبارت را روی لباس، اسباب‌بازی یا دیگر محصولاتی که هر روز استفاده می‌کنید، دیده‌اید. دسترسی محصولات چین به همه کشورها در دهه‌های اخیر نظام تجارت جهانی را مختل کرده است.

چطور افغانستان را ترک نکنیم؟: توافق میان آمریکا و طالبان به‌احتمال خیلی زیاد با شکست روبرو خواهد شد. آمریکا به یک برنامه دوم نیاز دارد.

پترسون

طراحی پاسخ سیاسی آمریکا به کرونا: بیماری ناشی از ابتلا ویروس کرونا (کووید-19) به‌احتمال بسیار زیاد رکود اقتصادی در آمریکا و جهان را رقم خواهد زد.

بروگل

آیا اتحادیه اروپا یک ابرقدرت است؟: درحالی‌که چین و آمریکا برای برتری در جهان با هم مبارزه می‌کنند، به نظر می‌رسد که اتحادیه اروپا در سایه باقی‌مانده است. اما اگر اتحادیه اروپا بدون اینکه کسی متوجه شود، اقتصاد جهانی را شکل دهد، چطور می‌شود؟ آیا قدرت نرم می‌تواند برای شکل دادن به مقررات در سراسر جهان کافی باشد؟

بلفر

ورای تجارت: رویارویی میان آمریکا و چین: آیا چین و آمریکا در مسیری گام برمی‌دارند که آلمان و انگلیس در آغاز قرن گذشته در آن قدم گذاشتند؟ این احتمال ازنظر بسیاری غیرقابل‌تصور است اما باید در خاطر داشته باشیم که وقتی می‌گوییم چیزی غیرقابل‌تصور است، ادعایی است که به ممکن بودن چیزی در جهان ربطی ندارد بلکه به دلیل تصورات ذهنی محدود ما است.

کارنگی

فن‌آوری چطور به آمادگی جهان برای اپیدمی بعدی کمک می‌کند: پاسخ جهانی به ویروس کرونا یک بستر آزمایشی مهم را برای فن‌آوری‌های جدید به‌منظور شناسایی، تشخیص و درمان بیماری‌های عفونی فراهم می‌کند؛ اما برای رسیدن به این پیشرفت‌ها، سرمایه‌گذاری جامع‌تر در بهداشت عمومی ضرورت دارد.

شرم اروپا و ناتو برای سوریه و ترکیه: درحالی‌که مصائب در ادلب ادامه دارد، به‌جای آن‌که اروپا به یک بازیگر جدی در عرصه سیاست خارجی تبدیل شود، ترکیه و جنگ در سوریه در حال تضعیف اعتبار ناتو و اتحادیه اروپا هستند.

نسخه ایتالیا برای نجات اقتصادش در برابر کرونا: درحالی‌که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا افزایش یافت نگرانی‌ها درباره اثرات اقتصادی آن برای ایتالیا نیز بالا گرفت؛ اما این امر تا حد زیادی به این بستگی خواهد داشت که وضعیت فعلی تا چه مدت ادامه یابد، عاملی که هیچ‌کسی نمی‌تواند آن را پیش‌بینی کند. پس چه چیزی در معرض خطر است؟ و چه دولت ایتالیا چه نوع راهبردی را در مواجهه با این وضعیت اتخاذ کرده است؟

شورای روابط خارجی اروپا

اقدام متوازن کننده اروپا در مصر: ایتالیا و اتحادیه اروپا نباید فرض کنند که پویشی هماهنگ برای آزادی پاتریک جورج زکی محکوم‌به شکست است.

کیتو

پایان طولانی‌ترین جنگ آمریکا؟: امید اندکی وجود دارد که ممکن است آمریکا به‌زودی بتواند از طولانی‌ترین جنگ خود خارج شود. چه موانعی در این مسیر قرار دارد؟

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *