جدیدترین مطالب

طرح خطرناک غرب برای آینده غزه

طرح خطرناک غرب برای آینده غزه

به نظر می‌رسد که رژیم صهیونیستی در ادامه کشتار و جنایت ۸ ماهه خود به دنبال کلید زدن صفحه آخر کتاب تراژدی بشریت در نوار غزه است. علی رغم تمامی درخواست‌های منطقه‌ای و بین المللی از نتانیاهو برای عدم حمله به رفح، اشغالگران با انجام تدابیری خود را برای عملیات زمینی گسترده و تجاوز به جنوبی ترین شهر باریکه غزه آماده می‌کنند. طبق برآوردها و همچنین هشدار تحلیلگران و ناظران در صورت آغاز این تجاوز موج دیگری از کشتار مردم فلسطین به دلیل تجمع و تراکم زیاد فلسطینیان در این شهر رقم خواهد خورد.

پایان سفر رئیس جمهور به پاکستان

رئیس جمهور کشورمان در پایان سفر دو روزه خود به پاکستان در آخرین برنامه خود، در جمع فعالان اقتصادی، فرهنگی و دینی شهر کراچی که به میزبانی سروزیر و دولت محلی ایالت سند برگزار شده بود، حضور پیدا کرد.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

محمد صالح صدقیان می گوید: من بارها طی سال‌های گذشته، هم در اتاق بازرگانی ایران و عراق و هم در وزارت صنعت و معدن و تجارت به این نکته اشاره کردم که تجار ایرانی باید توجه خاصی روی کالاهای صادراتی خود به عراق داشته باشند. باید کیفیت مواد به کار رفته و بسته‌بندی آن قابلیت رقابت با محصولات دیگر به خصوص محصولات ترکیه‌ای را داشته باشد. شما خودتان یک سر به اتاق بازرگانی ایران و عراق بزنید و ببینید که میزان مشکلات و چالش های تجار عراقی و ایرانی چقدر زیاد است؛ از بسته‌بندی نامرغوب و کالاهای بی‌کیفیت تا محصولات تاریخ مصرف گذشته گرفته و مسئله تبادل ارزی و بانکی و پولی و هزار مسئله دیگر؛ طبیعتاً تاجر عراقی در این شرایط رغبت پیدا می‌کند که به سمت تجارت با ترکیه برود تا هم سرمایه‌اش حفظ شود و هم محدودیت‌ها و چالش‌ها و مشکلات تجارت با بازرگانان ایرانی را ندارد. من شخصاً در جریان این موضوعات و مشکلات هستم.

افزایش نظامی گری دولت انگلیس

نخست وزیر انگلیس با سفر به لهستان همسایه اوکراین، از بزرگ‌ترین بسته کمک‌های نظامی انگلیس به اوکراین رونمایی کرد.

Loading

أحدث المقالات

آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم

«ودانت پاتل»، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری در پاسخ به این که آیا ادعای روزنامه کویتی الجریده را تایید می‌کند که با نقل قول از یک منبع مطلع ایرانی مدعی شده بود، ایران نامه‌ای از آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای پس از رسیدن به تفاهم‌های امنیتی دریافت کرده است، گفت: نظری درباره روش‌های ارتباط برقرار کردنمان با ایران نمی‌دهم، جز این که با ایران مذاکرات مستقیمی درباره برجام(توافق هسته‌ای) نداریم، نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر.

حماس:30 افسر و ژنرال ارشد اسرائیلی در اختیار ما هستند

یک منبع ارشد حماس با اشاره به اینکه یحیی السنوار همچنان با قدرت مسئولیت خود را در میدان نبرد انجام می‌دهد تاکید کرد که صهیونیست‌ها با دروغ پراکنی به دنبال سرپوش گذاشتن بر شکست‌های خود هستند و تنها حماس 30 افسر و ژنرال ارشد اسرائیلی را نزد خود دارد.

بازداشت معاون وزیر دفاع روسیه

کمیته تحقیقات روسیه گزارش داد که یکی از معاونین وزیر دفاع روسیه که مظنون به دریافت رشوه است، بازداشت شده و رئیس جمهور روسیه در جریان جزییات این پرونده قرار گرفته است.

Loading
رصد اندیشکده‌های خارجی

آثار مختلف شیوع جهانی کرونا از نگاه اندیشکده‌ها

شورای راهبردی آنلاین – رصد: در هفته گذشته اندیشکده‌های خارجی هم تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا در جهان قرار داشتند و تعداد زیادی از این اندیشکده‌ها به تحلیل آثار مختلف شیوع جهانی این ویروس ازجمله آثار اقتصادی ناشی از آن پرداختند. درعین‌حال خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، مرزهای حاکمیت در اینترنت، خروج آمریکا از افغانستان و رویارویی تجاری آمریکا و چین از برجسته‌ترین موضوعاتی بودند که در رصد این هفته اندیشکده‌های خارجی جلب‌توجه می‌کرد.

گزیده‌‎ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی ازنظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

 

چتم هاوس

چگونگی مبارزه با فروپاشی اقتصادی ناشی از کرونا: وزیران دارایی و بانک‌های مرکزی در کاهش تهدیدات کووید-19 برای اقتصاد جهانی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

آیا انگلیس می‌تواند میان شفافیت و کنترل توازن برقرار کند؟: انگلیس باید به‌جای تعهد به تجارت آزاد در پی این باشد که به مدلی برای تغییر جهانی‌سازی پایدار تبدیل شود.

حاکمیت در اینترنت و آثارش: دولت‌های مختلف در جهت تعریف جدی‌تری از حاکمیت در زمینه اینترنت حرکت کرده‌اند و برخی تلاش می‌کنند مرزهایی را در فضای سایبر قرار دهند و نیز مرزهای فیزیکی خود را در فضای سایبر افزایش دهند.

امنیت سایبری و تسلیحات هسته‌ای: امنیت سایبری بخش مهم زیرساخت راهبردی بین‌المللی و سیستم‌های تسلیحاتی است.

بگین سادات

یک اتحاد ضد آمریکایی شکننده: روسیه چین را به سرقت فن‌آوری متهم می‌کند: رابطه میان روسیه و چین مبتنی بر منافع راهبردی مشترک کوتاه‌مدت است اما اختلافات آن‌ها زیر این سطح قرار دارد. این اختلافات گاهی در برابر چشم‌ها ظاهر می‌شود، مانند زمانی که روسیه چین را به سرقت فن‌آوری متهم کرد.

بروکینگز

پاسخ مالی به شیوع کرونا چطور باید باشد؟: آیا در مراحل اولیه یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی در آمریکا قرار داریم که پای آن به اقتصاد کشیده می‌شود و باعث رکود خواهد شد یا شاهد یک اورژانس پزشکی محدود برای بخشی از جمعیت هستیم که تأثیری محدود بر کل جمعیت و اقتصاد دارد؟

شورای روابط خارجی آمریکا

آیا چین در تجارت عادلانه رفتار می‌کند؟: «ساخت چین»، احتمالاً این عبارت را روی لباس، اسباب‌بازی یا دیگر محصولاتی که هر روز استفاده می‌کنید، دیده‌اید. دسترسی محصولات چین به همه کشورها در دهه‌های اخیر نظام تجارت جهانی را مختل کرده است.

چطور افغانستان را ترک نکنیم؟: توافق میان آمریکا و طالبان به‌احتمال خیلی زیاد با شکست روبرو خواهد شد. آمریکا به یک برنامه دوم نیاز دارد.

پترسون

طراحی پاسخ سیاسی آمریکا به کرونا: بیماری ناشی از ابتلا ویروس کرونا (کووید-19) به‌احتمال بسیار زیاد رکود اقتصادی در آمریکا و جهان را رقم خواهد زد.

بروگل

آیا اتحادیه اروپا یک ابرقدرت است؟: درحالی‌که چین و آمریکا برای برتری در جهان با هم مبارزه می‌کنند، به نظر می‌رسد که اتحادیه اروپا در سایه باقی‌مانده است. اما اگر اتحادیه اروپا بدون اینکه کسی متوجه شود، اقتصاد جهانی را شکل دهد، چطور می‌شود؟ آیا قدرت نرم می‌تواند برای شکل دادن به مقررات در سراسر جهان کافی باشد؟

بلفر

ورای تجارت: رویارویی میان آمریکا و چین: آیا چین و آمریکا در مسیری گام برمی‌دارند که آلمان و انگلیس در آغاز قرن گذشته در آن قدم گذاشتند؟ این احتمال ازنظر بسیاری غیرقابل‌تصور است اما باید در خاطر داشته باشیم که وقتی می‌گوییم چیزی غیرقابل‌تصور است، ادعایی است که به ممکن بودن چیزی در جهان ربطی ندارد بلکه به دلیل تصورات ذهنی محدود ما است.

کارنگی

فن‌آوری چطور به آمادگی جهان برای اپیدمی بعدی کمک می‌کند: پاسخ جهانی به ویروس کرونا یک بستر آزمایشی مهم را برای فن‌آوری‌های جدید به‌منظور شناسایی، تشخیص و درمان بیماری‌های عفونی فراهم می‌کند؛ اما برای رسیدن به این پیشرفت‌ها، سرمایه‌گذاری جامع‌تر در بهداشت عمومی ضرورت دارد.

شرم اروپا و ناتو برای سوریه و ترکیه: درحالی‌که مصائب در ادلب ادامه دارد، به‌جای آن‌که اروپا به یک بازیگر جدی در عرصه سیاست خارجی تبدیل شود، ترکیه و جنگ در سوریه در حال تضعیف اعتبار ناتو و اتحادیه اروپا هستند.

نسخه ایتالیا برای نجات اقتصادش در برابر کرونا: درحالی‌که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا افزایش یافت نگرانی‌ها درباره اثرات اقتصادی آن برای ایتالیا نیز بالا گرفت؛ اما این امر تا حد زیادی به این بستگی خواهد داشت که وضعیت فعلی تا چه مدت ادامه یابد، عاملی که هیچ‌کسی نمی‌تواند آن را پیش‌بینی کند. پس چه چیزی در معرض خطر است؟ و چه دولت ایتالیا چه نوع راهبردی را در مواجهه با این وضعیت اتخاذ کرده است؟

شورای روابط خارجی اروپا

اقدام متوازن کننده اروپا در مصر: ایتالیا و اتحادیه اروپا نباید فرض کنند که پویشی هماهنگ برای آزادی پاتریک جورج زکی محکوم‌به شکست است.

کیتو

پایان طولانی‌ترین جنگ آمریکا؟: امید اندکی وجود دارد که ممکن است آمریکا به‌زودی بتواند از طولانی‌ترین جنگ خود خارج شود. چه موانعی در این مسیر قرار دارد؟

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *