جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

اسرائیل با ۲ ریسمان توافق مبادله اسرا و حمله به رفح بازی می‌کند/باید به خواست حماس تن دهیم

تهران- ایرنا- تحلیلگر مسائل امنیتی رژیم صهیونیستی تصریح کرد که با وجود اینکه سران تل آویو در حال بازی با دو ریسمان توافق مبادله
اسیران و حمله به رفح در جنوب نوار غزه هستند، اما در نهایت چاره ای جز تن دادن به خواسته های حماس به منظور مبادله اسیران ندارند.

هیات حماس قاهره را ترک کرد

حماس پس از دریافت طرح پیشنهادی جدید مبادله اسرا و مذاکره با میانجی‌های مصری و قطری و دریافت توضیحات آنها، قاهره را برای رایزنی‌های بیشتر ترک کرده است…

Loading

شورای آتلانتیک: ضرورت تجهیز و تقویت نیروی دریایی اعراب در برابر ایران

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک در گزارشی تحلیلی دولت‌های حاشیه خلیج‌فارس را به خرید تجهیزات نظامی دریایی از شرکت‌های خارجی ترغیب و تأکید کرد: اگر حوادث اخیر در خلیج‌فارس یک درس به ما داده باشد، آن درس این است که بازدارندگی امری مهم است و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس برای رسیدن به این هدف باید در نیروی دریایی خود سرمایه‌گذاری بیشتری کنند.

در گزارش شورای آتلانتیک که به قلم دانیل جی. سامت منتشر شده تلاش شده است به تفرقه‌افکنی و خصومت‌ پراکنی میان کشورهای منطقه خلیج‌فارس پرداخته و با تأکید بر قدرت نیروی دریایی ایران و ضعف نیروی دریایی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس آن‌ها در برابر ایران قرار دهد.

نویسنده این گزارش، کاهش بودجه نیروی دریایی آمریکا، افزایش اهمیت هند و اقیانوسیه برای نیروی نظامی آمریکا در پاسخ به چین و نیز کاهش وابستگی آمریکا به نفت خاورمیانه را دلایلی برای کاهش نیروهای آمریکا در خلیج‌فارس برشمرد و با اشاره به ائتلافی که واشنگتن به بهانه حفاظت از کشتیرانی تجاری در تنگه هرمز به همراه امارات، عربستان و بحرین تشکیل داده است افزود که مشخص نیست واشنگتن در این تعهد تا کجا پیش خواهد رفت و «اگر دولت‌های حاشیه خلیج‌فارس از دیگر کشورها انتظار دارند پشتیبانی دریایی را در همسایگی آن‌ها فراهم کند، باید در این فرضیه تجدیدنظر کنند.»

نویسنده این گزارش با تکیه‌بر ایران هراسی در منطقه و تأکید بر جریان آزاد نفت به‌عنوان منافع حیاتی دولت‌های حاشیه خلیج‌فارس افزود: اگر آمریکا از منطقه عقب‌نشینی کند چه کسی از خطوط کشتیرانی در این منطقه حفاظت خواهد کرد؟ بعید است که در چنین سناریویی یک قدرت بیرونی دیگر حضور دریایی قابل‌توجهی را در خلیج‌فارس متقبل شود. انگلیس باوجود کشتی‌هایی که تاکنون اعزام کرده است یک قدرت دریایی تحلیل رفته است و به‌علاوه امروز نفت نسبتاً کمی را از خلیج‌فارس وارد می‌کند. این در مورد ژاپن هم صدق می‌کند. فرانسه هم حدودی از قابلیت دریایی را دارد و تا حدودی به نفت عربستان متکی است اما اعزام کشتی تا آب‌های خاورمیانه برای پاریس بعید است. هند فارغ از منافع نفتی‌اش در منطقه، همچنان فاقد ابزارهای لازم برای اعزام نیروی دریایی قابل‌توجه به خلیج‌فارس است. کانادا باقی می‌ماند که اگرچه ناوگانی بزرگ دارد که ممکن است بر خلیج‌فارس نظارت کند اما علاقه‌ای به داشتن تعهدات نظامی جدی در خاورمیانه ندارد. تمامی این‌ها به این معنا است که وظیفه آزاد و باز نگه‌داشتن دریا تا حدود زیادی بر عهده خود دولت‌های حاشیه خلیج‌فارس است.

این گزارش با تأکید بر توان نیروی دریایی ایران، افزود که «تهران به‌خوبی مسلح است و نه‌تنها ناوگانی توانمند دارد، بلکه از زرادخانه موشکی خوبی برخوردار است» اما «دولت‌های حاشیه خلیج‌فارس که به تضمین‌های امنیتی آمریکا متکی هستند، اجازه داده‌اند ناوگانشان تحلیل برود تا جایی که نیروی دریایی عربستان که شاید بهترین نیروی منطقه باشد، فقط می‌تواند تعدادی کشتی فرسوده را گرد هم آورد. این در مواجهه با قابلیت‌های جنگ متقارن و قابلیت‌های دریایی متعارف ایران قابل‌اتکا نیست» و این دولت‌ها باید «بازدارندگی دریایی خود را تقویت کنند.»

شواهدی وجود دارد که آن‌ها در پی این کار هستند. گزارش شده است که دوحه به‌زودی زیردریایی‌هایی می‌خرد که قطر را به دومین کشور بعد از ایران در خلیج‌فارس تبدیل می‌کند که چنین شناورهایی را دارد. ریاض نیز توافقی را با یک پیمانکار دفاعی فرانسه امضا کرده است که شامل زیردریایی است و ابوظبی نیز تمایلی مشابه را نشان داده است.

این نویسنده با تأکید بر قدرت ناوگان دریایی ایران و نیز تأکید بیشتر بر ایران هراسی در منطقه دولت‌های حاشیه خلیج‌فارس را به خرید کوروت، ناوچه و شناورهای بدون سرنشین و نیز قابلیت‌های دفاع موشکی ترغیب می‌کند و برنامه مدرنیزه‌سازی نیروی دریایی سعودی‌ها را در این راستا ناکافی می‌خواند.

این گزارش امارات، کویت، بحرین، قطر و عمان را نیز به خرید «زیردریایی از شرکت‌های خارجی سازنده کشتی» و توسعه صنایع مربوطه در این کشورها در بلندمدت ترغیب و تأکید می‌کند که «در منطقه‌ای که تاریخ نظامی‌اش تا حد زیادی با جنگ‌های زمینی و هوایی تعریف‌شده است، ممکن است قابلیت‌های دریایی بومی پاسخی راحت نباشد. بااین‌حال امروز تضمین امنیت خلیج‌فارس، نیازمند رویکردهای جدیدی است که ممکن است پرهزینه باشند اما شکست در انجام این کار می‌تواند بسیار پرهزینه‌تر باشد.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *