جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

Loading
شبکه اتاق فکر اروپا درباره چین (ETNC) بررسی کرد:

راهبرد اروپا در مواجهه با رقابت چین – آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: حرکت در مسیر تنش های فزاینده میان چین و آمریکا، حرکت در یک میدان مین راهبردی است. آیا اروپا با چالش مواجه شده است؟

ماریو استبان و همکاران وی در گزارشی که وب سایت اندیشکده موسسه فرانسوی روابط بین الملل ( ایفری) آن را منتشر کرد، نوشتند: شبکه اتاق فکر اروپا درباره چین، که موسسه فرانسوی روابط بین الملل (Ifri) از اعضای بنیانگذار آن است، جلسات و تحقیقات اخیر خود را به تجزیه و تحلیل درباره چگونگی واکنش اتحادیه اروپا به رقابت فزاینده ژئوپلیتیکی میان واشنگتن و پکن اختصاص داده است. در این گزارش، علاوه بر چشم انداز اتحادیه اروپا، به بررسی اقدامات 18 کشور اروپایی برای ایجاد تعادل در روابط خود با آمریکا (شریک اقتصادی و راهبردی دیرینه) و همچنین با چین (دومین بازار مهم اتحادیه اروپا و یک ابرقدرت اقتصادی بالقوه) پرداخته شده است.

تجزیه و تحلیل های گوناگون این گزارش نشان می دهد که چطور یک جانبه گرایی آمریکا و مقاومت چین موجب شده است که اتحادیه اروپا در چشم انداز راهبردی خود بازنگری کند. علیرغم اختلافات جاری میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا، هر یک از کشورهای بررسی شده در این گزارش مواضع تقریبا مشابهی داشتند. همه این کشورها، آمریکا را مهمترین متحد خود قلمداد می کنند، هر کدام تا حدی به ارتش آمریکا وابسته هستند، اما در عین حال، همه آنها می خواهند که تعامل اقتصادی خود با چین را – هرچند با هوشیاری بیشتر در مورد ابعاد راهبردی مربوطه و با ابزار دفاعی جدید نظیر مکانیسم غربالگری سرمایه گذاری در اروپا – حفظ کرده و حتی ارتقا دهند.

اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن شاهد مشکلات خود در روابط با واشنگتن و پکن و همچنین در رقابت بین این دو شریک اتحادیه اروپا هستند، اما این اتحادیه ظاهرا برای بهبود رفاه اروپا نیازمند ارتباط با هر دوی آنهاست. هدف مشترک اروپا این است که با انجام اقدام متعادل کننده، از یک نظام دوقطبی اجتناب کند که در آن، اعضای اتحادیه اروپا در همه سیاست های مربوطه مجبور به انتخاب یک طرف خواهند بود. این امر در عدم تمایل بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به صدور ممنوعیت کلی دسترسی شرکت های چینی به بازار 5 جی آنها مشهود است.

در این زمینه، گروهی از کشورها به رهبری فرانسه، آلمان و اسپانیا برای ارتقای استقلال راهبردی و اقتصادی اتحادیه اروپا، ازجمله ارتقای ظرفیت توسعه فن آوری های حیاتی و عدم وابستگی به چین و همزمان، مدیریت و کاهش وابستگی به آمریکا، با بروکسل همکاری می کنند.

در این گزارش، جان سیمن، عضو پژوهشی موسسه فرانسوی روابط بین الملل در امور مطالعات آسیا، به بررسی مورد فرانسه پرداخته است. تنش فزاینده بین آمریکا و چین در حالی است که روابط فرانسه با هر یک از آنها در حال تغییر است. روابط فرانسه با آمریکا در پرتو یک جانبه گرایی دونالد ترامپ پیچیده تر و پرتنش تر شده و همزمان روابط فرانسه با چین بخاطر بلندپروازی های چین در صحنه جهانی، محتاط تر شده است. هم واشنگتن و هم پکن همچنان شریک کلیدی پاریس بشمار می روند، هرچند که این شراکت در موضوعات متفاوتی است. در حال حاضر فرانسه پیوندی ناگسستنی با آمریکا دارد، اما پاریس با تمام توان تلاش می کند تا از انتخاب راهبردی بین چین و آمریکا اجتناب کرده و روابط سازنده خود با هر دو کشور را حفظ کند، با این امید که نظم چند جانبه قانون محور را نجات داده و تحکیم بخشد. فرانسه به دنبال آن است تا با استقلال و انسجام هرچه بیشتر اروپا در مواجهه با بلاتکلیفی فزاینده، موقعیت خود را تقویت کند.

این رویکرد فرانسه درباره سایر کشورهای اروپا نیز صادق است. در واقع، اگرچه ایده استقلال استراتژیک برای تعیین چگونگی رابطه همزمان با آمریکا و چین هنوز به صورت واضح و مشخص تعریف نشده است، اما انگیزه پیروی از این ایده در میان کشورهای اروپایی در حال افزایش است، چرا که آنها دیگر نمی خواهند در روابط با آمریکا و چین دست به انتخاب یکی از طرفین بزنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *