جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

نتانیاهو و کابوس حمله به رفح

«نتانیاهو بیش از آنکه برای نوار غزه و شهر رفح شاخ و شانه بکشد، این روزها آن ها را در هیبت کابوس های ترسناکی می بیند که دیر یا زود، سناریوهای ناامیدکننده و خطرناکی را برای وی رقم خواهند زد.»

وضعیت متشنج در خیابان‌های تل آویو + فیلم

رسانه‌های عبری زبان از زد و خورد و درگیری شدید بین تظاهرات کنندگان خواهان امضای فوری توافق مبادله اسرا و نیروهای امنیتی در خیابان‌های تل‌آویو خبر دادند.

Loading

چشم‌انداز هوش مصنوعی در سال‎های 2030 تا 2100

شورای راهبردی آنلاین – رصد: چند سال پیش، ولادیمیر پوتین به روس‌ها هشدار داد که کشور پیشتاز در فن‌آوری‌های هوش مصنوعی برجهان حاکم خواهد بود. نگرانی وی کاملاً درست بود. در حال حاضر روسیه بازیگری کوچک محسوب می‌شود و ظاهراً رقابت عمده بین آمریکا و چین است. اما نباید اتحادیه اروپا را از قلم انداخت. اتحادیه اروپا اکنون یک‌پنجم اقتصاد جهان بشمار می‌رود و نقاط قوت آن نادیده گرفته شده است.

ایندرمیت گیل در یادداشتی که وب‌سایت اندیشکده بروکینگز آن را منتشر کرد؛ نوشت: پیشتازی در فن‌آوری، مستلزم سرمایه‌گذاری کلان در فن‌آوری دیجیتال، نوآوری در فرایند تجارت سریع و سامانه‌های انتقال و مالیات کارآمد است. ظاهراً چین در آستانه پیشتازی، آمریکا در رتبه دوم و اروپای غرب در جایگاه سوم قرار دارند. هر کشوری که این سه مورد را به بهترین شکل انجام دهد، بر سایر کشورها حکمرانی خواهد کرد.

دنیا در آستانه تحولاتی عظیم قرار دارد. برای درک علت اهمیت این دوره ویژه، ما باید تفاوت و تشابه این موج فن‌آوری را با موج‌های قبلی تشخیص دهیم. باید تأثیر این فن‌آوری‌ها برای مردم و کسب‌وکار را درک کنیم. ما باید بدانیم که چه‌کاری از دولت‌ها ساخته است و آن‌ها چه‌کاری انجام داده‌اند.

 

چهار موج، سه حقیقت

تحولات فنّاورانه از دهه 1800 با چهار موج همراه بوده است که به‌واسطه یک سلسله از «فن‌آوری‌های چندمنظوره» (جی پی تی) اتفاق افتاده است. اقتصاددانان جی پی تی ها را به‌درستی به‌عنوان «عامل تحول در زندگی مردم و شیوه‌های تجاری شرکت‌ها»، تعریف کرده‌اند. مهم‌ترین جی پی تی های دو قرن اخیر عبارت‌اند از: موتور بخار، نیروی الکتریکی، فن‌آوری اطلاعات (آی تی) و هوش مصنوعی. این جی پی تی ها موجب نوآوری‌ها و تحولات در فرایندهای تجاری شده‌اند.

 

پول هنگفت: چین ممتاز

پوتین اولین رهبر روسیه نیست که به اهمیت پیشرفت در فن‌آوری‌های چندمنظوره (جی پی تی) پی برده است. چند صدسال پیش، حزب کمونیست ولادیمیر لنین به ارائه یک برنامه پنج‌ساله برای بهره‌برداری از نیروی الکتریسیته پرداخت. امروز حزب کمونیست چین جدی‌ترین متخصص برنامه‌ریزی به سبک شوروی محسوب می‌شود.

جهان دو دهه اخیر شاهد ظهور چین به‌عنوان یک قدرت اقتصادی بوده است و در ده سال بعدی مشخص خواهد شد که آیا چین به یک ابرقدرت تبدیل می‌شود یا خیر. در حال حاضر، رویکرد رئیس جمهور شی جین پینگ را می‌توان چکیده راهبرد لنین در سال 1920 دانست: کاپیتالیسم دولتی عبارت است از حزب خلق به‌اضافه هوش مصنوعی. در سال 2015، چین از برنامه 1.68 تریلیون دلاری خود موسوم به «چین 2025» خبر داد که زیربنای آن هوش مصنوعی بوده و هدف آن تبدیل چین به اقتصاد اول جهان تا سال 2030 است.

 

شیوه‌های کسب‌وکار: برتری آمریکا

برتری واقعی آمریکا این است که دولت آمریکا در مقایسه با دولت چین و اروپا دخالت کمتری در کسب‌وکار دارد که باعث کاهش موانع مسیر اختراع تا بازار و تسریع تعدیل و سازگاری کسب‌وکار شده است، به‌طوری‌که افزایش بهره‌وری بسیار سریع‌تر از کشورهای رقیب تحقق می‌یابد.

شرایط قانونی، زیرساختی و فرهنگی که منجر به فرایند سریع نوآوری تجاری می‌شود، نیازمند پیوند صنعت و دانشگاه، محیط باز به روی مهاجران حرفه‌ای، مقررات درست بازار- محصول و قوانین معقول استخدام و اخراج است. نهادینه‌سازی این امور برای چین و اروپا ساده نیست و آمریکا در این امور برای مدتی پیشتاز خواهد بود.

 

تمهیدات دوستانه: برتری اروپا

اگرچه آمریکا در نوآوری سریع‌تر است، اما کشورهای اروپای غربی ذاتاً برابر هستند. از آنجائی که تحولات فنّاورانه، نابرابری در فرصت‌ها و درآمد را تشدید می‌کند، سیستم باز- توزیع کارآمد در دهه آینده نسبت به گذشته اهمیت بیشتری خواهد داشت. ازاین‌رو، اروپا از امتیاز بزرگی برخوردار خواهد بود، چراکه نابرابری درآمد بازار در اروپا (به‌استثنای پنج کشور) از آمریکا کمتر است.

 

چه باید کرد؟

افرادی که پیش‌بینی‌های اقتصادی بلندمدت انجام می‌دهند، به تمرکز بر نقطه قوت‌ها گرایش دارند ازجمله: چین می‌تواند پول بیشتری فراهم کند پس به ابرقدرت تبدیل خواهد شد یا اینکه فضای کسب‌وکار در آمریکا خوب است پس سلطه آن بر اقتصاد جهان ادامه خواهد داشت؛ اما به‌جای این پیش‌بینی‌ها ما باید به اراده اقتصادها برای ترمیم نقص‌های خود توجه کنیم. چین باید راهی برای تشویق کارآفرینی پیداکرده و نابرابری‌ها در آموزش و بهداشت را برطرف کند. اروپا باید زمینه را برای سرمایه‌گذاران و جذب نوآوری‌ها هموار سازد تا پول بیشتری به دست آورد. آمریکا باید برای برقراری رقابت در فن‌آوری، بهداشت و آموزش عمومی چاره‌ای بیندیشد تا سیستم باز- توزیع خود را بهبود بخشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *