جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

«اعتراضات ضدصهیونیستی جاری در آمریکا از سوی جامعه دانشگاهیان این کشور، سطح فشارها را علیه اقدامات رژیم اشغالگر قدس و البته دولت آمریکا در جنگ غزه به مراتب افزایش داده و در انتخاب های ر اهبردی آن ها در ادامه راه، اثرگذاری ویژه و گسترده ای خواهد داشت. برخی تحلیلگران بر این باورند آنچه اکنون در آمریکا می بینیم، شباهت زیادی به اعتراضات گسترده در این کشور در بحبوحه جنگ ویتنام دارد»

Loading
رئیس اندیشکده روابط بین الملل و راهبردی فرانسه:

انتقاد از هم‌سویی فرانسه با تروریسم دولتی آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: رئیس اندیشکده روابط بین الملل و راهبردی فرانسه درباره ترور سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی توسط تروریست‌های آمریکایی تاکید کرد ترور «مسئول عالی‌رتبه یک کشور، اقدام جنگی است» و اگر «هر دولتی غیر از آمریکا چنین کاری کرده بود، با محکومیتی یکپارچه روبرو می‌شد.»

پاسکال بونیفس، رئیس اندیشکده روابط بین الملل و راهبردی فرانسه در مصاحبه‌ای با نشریه l’Opinion  در پاسخ به سوالی درباره تماس تلفنی امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و اعلام همبستگی با آمریکا و انتقاد از ایران بعد از ترور سردار شهید قاسم سلیمانی گفت که این کار با توجه به بیانیه‌های قبلی ماکرون درباره دیپلماسیِ ترامپ و ارتقای چندجانبه‌گرایی باعث تعجب است.

بونیفس تاکید کرد که ترور «مسئول عالی رتبه یک کشور، اقدام جنگی است» و اگر «هر دولتی غیر از آمریکا چنین کاری کرده بود، با محکومیتی یکپارچه روبرو می‌شد.»

وی در این رابطه به ترور سرگئی اسکریپال، جاسوس سابق روس در انگلیس در سال 2018 اشاره کرد و گفت: وقتی مانند فرانسه عضو دائم شورای امنیت باشید، باید از حقوق بین‌الملل و چندجانبه‌گرایی حمایت کنید، نه از قانون لینش! به ویژه با توجه به این که این اقدام آمریکا خطر تقویت داعش و به خطر انداختن امنیت ما را به همراه دارد. در نهایت، طرف فرانسوی در خصوص تهدید ترامپ به حمله به اماکن فرهنگی ایران نیز سکوت کرده، در حالی که او با این کار خود را هم‌سطح طالبان در رابطه با بت‌های بامیان (در افغانستان) و یا داعش در رابطه با پالمیرا (در سوریه) قرار داد.

بونیفس درباره موضع ماکرون با ذکر این که «تناقضی شدید را میان بیانیه‌های او در ماه اوت و اقدام فاقد دوراندیشی او در ژانویه شاهدم» افزود: امانوئل ماکرون نمی‌تواند همان طور که به اکونومیست گفته بود، بگوید که ناتو مرگ مغزی شده و سپس از جانب این پیمان از ترامپ حمایت کند. اتحادی که ترامپ اصلا برایش احترامی قائل نشد: آیا او به ما اطلاع قبلی داد، آیا پیش از اقدام در عراق با ما مشورت کرد؟

رئیس اندیشکده روابط بین الملل و راهبردی فرانسه در پاسخ به این سوال که تصمیم ترامپ در آمریکا با انتقاد بیشتری روبرو شد تا در الیزه گفت: بله امانوئل ماکرون از دونالد ترامپ در برابر دموکرات‌ها دفاع می‌کند. جو بایدن، معاون باراک اوباما در دوران ریاست جمهوری او و نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یک چپ‌گرای اسلام‌گرا نیست و او از انداختن دینامیت به بشکه باروت حرف زده است. نانسی پلوسی هم که یک صلح‌طلب به شمار نمی‌آید، همین انتقاد را کرده است.

بونیفس در پاسخ به این سوال که در پاریس حامیان ماکرون توجیه می‌کنند این موضع باعث می‌شود که از آمریکا جدا نشویم و بتوانیم فرصت میانجی‌گری را حفظ کنیم، گفت: من می‌توانم این استدلال را متوجه شوم، اما در حال حاضر دلیلی برای این گمان وجود ندارد. ما بیشتر گرفتار زیاده‌روی ترامپ شده‌ایم بدون این که بتوانیم واکنشی نشان بدهیم یا کوچک‌ترین وزنه تعادلی را در برابر او به کار بگیریم. اگر این منطق را دنبال می‌کنیم، باید در جنگ 2003 عراق شرکت می‌کردیم تا تماس با جورج بوش را هم حفظ کنیم…

وی افزود: به علاوه، ما برای اینکه بتوانیم میانجی‌گری کنیم، باید تماس با ایرانی‌ها را هم حفظ کنیم. در هر صورت، آنها الان اروپایی‌ها را در تلاش‌های پیشین آن‌ها برای میانجی‌گری، منافقانی می‌بینند که هرگز از آمریکایی‌ها جدا نمی‌شوند. من فکر می‌کنم باید در رابطه با ترامپ قواعد احتیاطی تعطیلات پایان سال را اعمال کنیم: اگر کسی واقعا در شرایطی نیست که رانندگی کند، سوییچ را از او بگیریم و از او دعوت کنیم در خانه بخوابد؛ اما در اینجا نه تنها این کار را نمی‌کنیم، بلکه خودمان هم سوار ماشین او شده‌ایم.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *