جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

Loading
رصد هفتگی اندیشکده‌ها

تغییر قواعد بازی در غرب آسیا پس از ترور حاج قاسم

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تحولات بعد از ترور و شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، سرنوشت فلسطین در دولت ترامپ، نظر متحدان اروپایی درباره ترامپ، چرایی اهمیت توافق موقت آمریکا با کره شمالی، بلندپروازی‌های ترکیه در لیبی و مدیترانه و آسیب‌پذیری اقتصاد ترکیه از برجسته‌ترین موضوعاتی است که در رصد این هفته اندیشکده‌های خارجی جلب‌توجه می‌کند.

گزیده‌‎ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی ازنظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

کارنگی

رویکرد ترامپ در برابر ایران آشفته و غیرقابل پیش بینی است: رویکرد رئیس‌جمهور ترامپ در برابر ایران با برخی عوامل آشفته شده است و این امر هرگونه اقدام سیاسی در خصوص ایران را غیرقابل‌پیش‌بینی می‌کند.

نظر متحدان اروپایی کوچک درباره ترامپ : واگرایی میان اروپا و آمریکا یک واگرایی ساختاری است که با رفتن دونالد ترامپ هم از بین نخواهد رفت.

در دولت ترامپ انجیل و نه حقوق بین الملل سرنوشت فلسطین را مشخص می‌کند: آیا دهه آینده در تلاش‌ها برای تحقق آرمان‌های ملی فلسطین دهه‌ای خواهد بود که در آن حقوق بین‌الملل پیروز می‌شود؟

بروکینگز

قاسم سلیمانی و پس از آن: نویسنده این تحلیل، راهبردی کلی را برای اقدامات آمریکا بعد از واقعه ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی ارائه می‌کند و البته کوتاه می‎گوید که هنوز مشخص نیست که این اقدام آمریکا اقدامی توجیه‌پذیر باشد.

واکنش کارشناسان به ترور قاسم سلیمانی: 11 کارشناس موسسه بروکینگز تحلیل کوتاهی از لحظات متلاطم کنونی در خاورمیانه و ازجمله معنای این واقعه در روابط آمریکا – ایران، جایگاه کلی آمریکا در خاورمیانه و مسائلی از این قبیل ارائه می‌دهند.

چرا آمریکا باید با کره شمالی به توافق موقت برسد؟: واشنگتن باید توافقی موقت را در رابطه با کره شمالی پیشنهاد دهد که مطابق با منافع حیاتی هر دو طرف باشد.

فارین پالسی این فوکوس

آیا اشتباهات ترامپ در عراق به جنگ با ایران منجر می‌شود؟ اشتباهات ترامپ علاوه بر شکل دادن به تهدید وقوع جنگ با ایران، باعث بروز بحران سیاسی گسترده‌ای در عراق شده است.

تلاش‌های ترامپ برای مقصر دانستن ایران در بحران عراق حقه‌ای است برای انحراف توجهات از سیاست ناشیانه خودش. درواقع مقصر بحران فعلی در کاخ سفید قرار دارد. تصمیم بی‌محابای دولت ترامپ برای خروج از توافق هسته‌ای 2015 با ایران و رجوع به سیاست تهدید، تحریم و جنگ‌های مخفی و نیابتی که قبلاً هرگز کارآمد نبوده‌اند، امروز به همان بدی که باقی دنیا پیش‌بینی می‌کرد در حال نتیجه معکوس دادن است و ترامپ فقط باید خودش را برای آن سرزنش کند.

شورای روابط خارجی آمریکا

خاورمیانه فقط خطرناک تر شد: عملیات علیه قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس جدال پرتنش میان آمریکا و نیروهای تحت حمایت ایران را در عراق تشدید و مبارزه با داعش را دشوارتر کرد و احتمالاً باعث ناآرامی بیشتری در منطقه خواهد شد.

قواعد بازی در خاورمیانه تغییر می‌کند، آیا ترامپ واقعا به آینده فکر کرده است؟: عملیات علیه قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس احتمالاً روابط واشنگتن با عراق و ایران را متلاطم می‌کند اما بر جایگاه کلی آمریکا در خاورمیانه تأثیری اساسی خواهد داشت.

سال دگرگونی سودان و چالش‌های پیش رو: سال 2019 تغییری جذاب را برای سودان به همراه داشت.

میدل ایست فوروم

بلندپروازی‌های ترکیه در لیبی و مدیترانه منوط به توسعه نیروی دریایی: رجب طیب اردوغان در تاریخ 10 دسامبر اعلام کرد که می‌تواند در صورت درخواست دولت توافق ملی طرابلس به این کشور سرباز اعزام کند.

بگین سادات

آمریکا: دهه آینده: درحالی‌که دهه بعدی نزدیک می‌شود، آمریکا در مقطعی تاریخی در رابطه با مسائل داخلی و خارجی قرار دارد. انتخابات ریاست جمهوری و کنگره در سال 2020 تا حد زیادی مشخص خواهد کرد که آیا روندهای کنونی پوپولیسم، چندقطبی شدن و تهییج در اجتماع آمریکایی و روند عقب‌نشینی از رهبری بین‌المللی ادامه خواهد داشت یا خاتمه می‌یابد؛ آیا پدیده «ترامپیسم» پابرجا می‌ماند یا به‌عنوان یک انحراف از آن یاد خواهد شد؛ آیا شکاف‌های سیاسی و ایدئولوژیک میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان که دولت را فلج کرده است، از بین خواهد رفت یا خیر و آیا رونق اقتصادی سال‌های اخیر در آینده ادامه خواهد داشت یا این‌که آمریکا وارد دوره رکود خواهد شد.

امریکن اینترپرایز

اقتصاد ترکیه همچنان آسیب‌پذیر است: هرکسی که اظهارات رئیس‌جمهور اردوغان در این خصوص که اقتصاد ترکیه عاری از خطر است را باور کند گزارش اخیر صندوق بین‌المللی پول درباره اقتصاد ترکیه را نخوانده است.

هوور

چرخش استبدادی چین چالشی برای جهان است: انعطاف‌ناپذیری رو به افزایش پکن در عرصه جهانی با خطر دادن نتیجه منفی روبرو است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *