جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

عضو ارشد حماس: درگیر جنگ جهانی با رژیم صهیونیستی و حامیان غربی آن هستیم/ سرنوشت جنگ را ما تعیین می کنیم نه آمریکا و رژیم صهیونیستی

عضو دفتر سیاسی حماس گفت: این جنبش درگیر یک جنگ جهانی با آمریکا، سایر کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی است اما به رغم این مساله مقاومت با تمام قوا با رژی…

ششمین نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان با مدیران مسئول و مدیران عامل رسانه‌های جمعی

ششمین نشست هم‌اندیشی وزیر امور خارجه کشورمان با مدیران مسئول و مدیران عامل رسانه‌های جمعی کشور با هدف گفتگو و تبادل نظر پیرامون مهمترین محور‌های مرتبط با روابط خارجی و بین المللی ایران برگزار شد. 

Loading

اینجرلیک، اهرم چانه زنی اردوغان در برابر آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: رجب طیب اردوغان بار دیگر تهدید کرده‌ است که اگر واشنگتن بر تحریم ترکیه به دلیل خرید سامانه دفاع هوایی اس- 400 از روسیه اصرار کند، پایگاه هوایی مهم اینجرلیک را به روی آمریکا خواهد بست.

پل ایدن در گزارشی که وب سایت مرکز امنیت جدید آمریکایی منتشر کرد، نوشت: اگر ترکیه برای بستن اینجرلیک اقدام کند، اولین باری نخواهد بود که این پایگاه را به روی آمریکا می‌بندد. در سال 1974 نیز ترکیه در پی اعمال تحریم تسلیحاتی آمریکا چنین اقدامی را انجام داد. در سپتامبر سال 2014 اجازه بمباران سوریه از طریق این پایگاه را به آمریکا نداد. پیش‌تر هم در سال 2003 مجلس ترکیه استفاده آمریکا از این پایگاه برای حمله به عراق را ممنوع کرد.

با توجه به پایین بودن سطح روابط آمریکا و ترکیه در حال حاضر مشخص نیست که آیا اردوغان تهدیدش را اجرا خواهد کرد یا خیر. اریک ایدلمن سفیر سابق آمریکا در ترکیه با اشاره به نشست 13 نوامبر گفت که به نظر می‌رسد اردوغان حتی بعد از نشست مواجهه جویانه با پنج عضو سنا در کاخ سفید هنوز باور دارد که ترامپ از او در برابر تحریم محافظت خواهد کرد. سروصدای او درباره اینجرلیک بدون تردید برای آن است که به ترامپ هزینه‌های احتمالی تحریم ترکیه را یادآوری کند.

ایدلمن پیش‌بینی می‎کند که روابط آمریکا و ترکیه به سمت متلاطم شدن پیش برود. او گفت که دیگر در کنگره آمریکا از ترکیه حمایتی نمی‌شود و توانایی ترامپ برای حفاظت از اردوغان در برابر پیامدهای اقداماتش در کنگره نامحدود نیست.

بستن این پایگاه توسط ترکیه همچنین می‎تواند آمریکا را به خروج بمب‎های هسته‎ای B61 که در آن قرار گرفته وادار کند.

سلیمان اوزرن، کارشناس ترک در دانشگاه جورج میسون معتقد است که اظهارات اردوغان درباره اینجرلیک تلاشی است برای فرستادن پیام به دولت آمریکا پیش از تصویب طرح تحریم ترکیه در سنا؛ اما این طرح خط قرمز اردوغان نیست.

وی افزود که روابط آمریکا و ترکیه دو بعد دارد: آمریکا – ترکیه و اردوغان – واشنگتن. تنش‎های متقابلی میان دو کشور وجود دارد اما مسائل مربوط به اردوغان مانند رضا ضراب و هالک بانک نیز مطرح هستند که مسئولیت‎هایی جدی برای ترکیه به بار می‌آورند. مشکل اردوغان با آمریکا از مسائل شخصی او ایدئولوژی سیاسی اسلام‌گرای او ناشی می‌شود. او مادامی‌که به نفعش باشد به استفاده از اینجرلیک به‌عنوان اهرم چانه‌زنی ادامه خواهد داد. بااین‌حال با توجه به گام‌هایی که در آمریکا در حال برداشته شدن است، ممکن است روزهای استفاده از اهرم اینجرلیک زودتر از آنچه اردوغان انتظارش را دارد به پایان برسد.

آرون استین، مدیر برنامه خاورمیانه در موسسه پژوهش سیاست خارجی نیز اشاره کرد که اینجرلیک هم به لحاظ سیاسی مهم است و هم به سمبل مهم روابط آمریکا – ترکیه تبدیل شده است.

نیکلاس هراس، کارشناس مرکز امنیت جدید آمریکایی دراین‌باره معتقد است که اهمیت اینجرلیک برای ترکیه بیشتر است تا برای آمریکا زیرا این پایگاه پرستیژی را برای ترکیه در ناتو رقم زده و وجودش بازدارنده‌ای در برابر بازیگران خارجی به‌ویژه روسیه است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *