جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

Loading

ناگفته‌های نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور افغانستان

شورای راهبردی آنلاین – رصد: سلسله مقالات واشنگتن‌پست با عنوان «گزارش‌های افغانستان: تاریخ سری جنگ افغانستان» حاکی از آن است که «مقامات ارشد آمریکا حقایق جنگ در افغانستان در این کارزار 18 ساله را بازگو نکرده‌اند».

جیمز دابینز در تحلیل کوتاهی که اندیشکده رند آن را منتشر کرد؛ نوشت: من به‌عنوان منتقد سیاست‌های دولت بوش و اوباما، این اتهام را بسیار اغراق‌آمیز می‌دانم. چراکه در بحث‌های مطرح‌شده در دولت بوش و اوباما درباره عملیات نظامی آمریکا در افغانستان در سال‌های 2-2001 و بعدها در سال‌های 14-2013 به‌عنوان نماینده ویژه در امور افغانستان مشارکت داشتم. در هردوی این بحث‌ها، همانند بسیاری از دیگر بحث‌های مورد استناد در این مجموعه مقالات، طرفداران حضور حداقل نیرو با طرفداران بیشترین نیرو، در تقابل بودند.

رامسفلد، وزیر دفاع [آمریکا] در سال 2002 و رئیس‌جمهور اوباما در سال 2014 طرفدار حضور حداقل نیرو در افغانستان بودند. آن‌ها صادقانه معتقد بودند که کاهش شدید مأموریت و تعداد نیروهای آمریکا در افغانستان در راستای منافع آمریکاست. من بر اساس تجربه خویش در بوسنی و کوزوو طی دهه قبلی، در سال 2002 طرفدار نیروی بیشتر و در سال 2014 مخالف کاهش نیرو بودم، هرچند که استدلال من در هیچ‌کدام از آن‌ها مورد تائید قرار نگرفت.

این بحث‌ها به‌صورت محرمانه انجام می‌گرفت، اما گزارش آن در رسانه‌ها منتشر می‌شد. مجموعه مقالات واشنگتن‌پست تعدادی از نقدهای من را طوری نمایش داده است که گویی این‌ها افشاگری جدیدی هستند درحالی‌که صرفاً تکرار انتقاداتی آشکار محسوب می‌شوند. من‌بعد از ترک دولت در سال 2002 و دوباره در سال 2014 گزارشی مفصل از این بحث‌های درونی به چاپ رساندم. برداشت من این بود که آن‌هایی که حرفشان در این بحث‌ها به کرسی نشست صادقانه می‌خواهند تصمیماتشان در دسترس عموم قرار بگیرد تا آشکارا از تصمیمات خود دفاع کنند. هم رامسفلد و هم اوباما آشکارا معتقد بودند که نیروی کمتر بهتر است. افراد زیردست آن‌ها نیز از این تصمیم حمایت کرده و به اجرای صادقانه چیزی پرداختند که آن را دستورات قانونی و سیاست‌های سنجیده می‌دانستند.

از سال 2001، هر سه دولت مدعی بودند که در دولت سازی [در افغانستان] دخالت نمی‌کنند؛ اما آمریکا بی‌پرده از طیفی از برنامه‌ها پشتیبانی می‌کرد. در سال 2014، اوباما از پایان عملیات جنگی آمریکا خبر داد، اما اذعان کرد که نیروهای آمریکایی به مشاوره و حمایت خود از ارتش افغانستان و انجام مأموریت‌های ضد-تروریسم ادامه خواهند داد.

این اظهارات برای بیان مأموریت افغانستان با واژه‌های مطلوب را نمی‌توان فریبکاری قلمداد کرد زیرا فعالیت‌های آمریکا در افغانستان به‌طور گسترده در کنگره بررسی‌شده و در رسانه‌ها گزارش می‌شد. بن‌بست‌ها، اشتباهات و بحث‌های سیاسی داخلی که در این مقالات واشنگتن‌پست ذکرشده است، قبلاً موضوع گزارش رسانه‌ها به‌ویژه واشنگتن‌پست و بازرس کل ویژه در امور بازسازی افغانستان نیز بوده است.

ازاین‌رو، مقایسه این مقالات با گزارش پنتاگون نیز گمراه‌کننده است. گزارش پنتاگون از اسناد خیلی محرمانه نشان می‌داد که مکاتبات کتبی مقامات با گفته‌های آن‌ها مطابقت نداشت درحالی‌که مقالات واشنگتن‌پست عمدتاً از مصاحبه‌های غیر محرمانه‌ای اخذ شده است که سال‌ها پس از رویداد موردنظر انجام‌گرفته‌اند. جای تعجب نیست که گزارش وضعیت، درست پس از رویداد آن نسبت به فرض‌ها و برداشت‌های بعدی واقع بینی بیشتری دارد.

مردم آمریکا از این جنگ به مدت دست‌کم یک دهه ناامید شده‌اند. دولت‌های پیاپی برای کاهش عملیات آمریکا اقدام کرده‌اند بدون اینکه مایه پیامدی بدتر شوند. پیشاپیش اتهامات زیادی در جریان است و افزودن اتهام نیت بد به استدلال بد تنها باعث گل‌آلود شدن آب شده و دست‌یابی به تأملات منصفانه و درس‌های پایدار را دشوارتر می‌سازد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *