جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

معاون وزیر خارجه انگلیس: ما در کنار شرکای خود، آماده‌ایم در مقابل ایران از همه گزینه‌های موجود از جمله آغاز به‌کارگیری مکانیسم ماشه و پایان دادن به برجام در صورت لزوم، استفاده کنیم

معاون وزیر امور خارجه انگلیس ادعا کرد: ما در کنار شرکای بین‌المللی خود، آماده‌ایم تا از همه گزینه‌های موجود برای مقابله با مشکلاتی که اشاره شد، از جمله آغاز به‌کارگیری مکانیسم ماشه و پایان دادن به برجام در صورت لزوم، استفاده کنیم. اندرو میچل این ادعا را در پاسخ به پرسش آنتونی هیگین بوتهام نماینده مجلس عوام در منطقه برنلی مطرح کرد که مدعی شد: ایران برخلاف برجام به فعالیت خود ادامه می‌دهد و برنامه هسته‌ای این کشور بسیار فراتر از میزان مورد نیاز برای فرآیند‌های صرفاً صلح آمیز است.

اصرار انگلیس بر مواضع غیرسازنده در قبال برجام

معاون وزیر امور خارجه انگلیس بدون اشاره به اینکه اجرای برجام در نتیجه خروج یکجانبه آمریکا از این توافق و بدعهدی طرف‌های اروپایی به بن‌بست کشیده شد، ادعا‌ها درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را تکرار کرد.

Loading

خاورمیانه میدان جدید رقابت چین – آمریکا؟

شورای راهبردی آنلاین – رصد: هم‌زمان با بروز نشانه‌های مختلف عقب‌نشینی آمریکا از خاورمیانه، چین در طی 10 سال اخیر، مشارکت اقتصادی خود با کشورهای این منطقه را پیوسته افزایش داده است. آیا چین در حال جایگزینی آمریکا در خاورمیانه است؟

پایگاه اینترنتی موسسه مطالعات بین‌الملل دانمارک (DIIS) در تحلیل کوتاهی به این پرسش پاسخ داده است: هنگامی‌که ایران یک پهپاد آمریکا را سرنگون کرد، ترامپ پاسخ نظامی به این حمله را، درست ده دقیقه قبل از آغاز حمله متوقف کرد. این در حالی است که واکنش به حملات علیه تأسیسات نفتی عربستان در 14 سپتامبر (به‌زعم آمریکا ایران پشت این حمله بود) ملایم بوده و تهدید عملیات نظامی واقعی وجود نداشته است. در ماه اکتبر، سه هزار نیروی آمریکایی به عربستان اعزام‌شده و جایگزین نیروهایی شدند که عربستان را به آمریکا ترک کرده بودند. بااین‌حال، صحبت از عقب‌نشینی آمریکا [از خاورمیانه] قطعی نیست، زیرا آمریکا هنوز پایگاه‌های خود در خلیج‌فارس را حفظ کرده و از بهار امسال 14 هزار نیرو در آن‌ها مستقر کرده است – نیروهای بیشتری نیز در راه است. نشانه‌های دولت ترامپ (واکنش ملایم به حملات، خروج از سوریه، اعزام نیروهای بیشتر به خلیج‌فارس) باعث نگرانی دولت‌های عرب حوزه خلیج‌فارس شده است: آیا آمریکا در حال تغییر ژئواستراتژی خود در خاورمیانه بوده و دفاع از کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس را به خودشان واگذار می‌کند یا برای جنگ با ایران آماده می‌شود؟

طی سال‌های 2018-2014، چین موافقت‌نامه‌های همکاری با حداقل 13 کشور خاورمیانه را تکمیل کرده و اولین پایگاه دریایی خود را در جیبوتی تأسیس کرد. چین بزرگ‌ترین واردکننده نفت از منطقه خاورمیانه بوده و به افزایش سرمایه‌گذاری اقتصادی و تجاری در سه حوزه‌ای پرداخته است که در طرح سیاست چین در کشورهای عربی از سال 2016 اولویت‌بندی شده که عبارت‌اند از: (1) انرژی، (2) ایجاد زیرساخت‌ها، (3) انرژی هسته‌ای، منابع انرژی جدید و ماهواره‌ها. بدین ترتیب، این سؤال مطرح می‌شود که آیا چین جایگزین آمریکا در خاورمیانه شده و موجب رقابت آمریکا – چین در این منطقه خواهد شد؟

لارس ارسلو اندرسون، پژوهشگر موسسه مطالعات بین‌المللی دانمارک (DIIS) در کار پژوهشی جدید خود در این موسسه به بررسی این پرسش پرداخته و سیاست چین در قبال ایران پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای 2015 ایران و به‌تبع آن، تجدید تحریم‌های آمریکا را به‌عنوان آزمون قطعی روابط آمریکا – چین در خلیج‌فارس قلمداد کرده است. این پژوهش نتیجه می‌گیرد که نشانه‌های چندانی از تلاش چین برای به چالش کشیدن منافع آمریکا در این منطقه به چشم نمی‌خورد، چراکه چین در فعالیت‌های اقتصادی خود در منطقه از امنیت تأمین شده توسط آمریکا در طی سال‌های طولانی به رایگان برخوردار بوده است. ازاین‌رو، رقابتی که به رویارویی احتمالی این دو قدرت بزرگ منجر شود، به چگونگی پیشبرد سیاست آمریکا در خاورمیانه، به‌ویژه در خلیج‌فارس و چگونگی مقابله چین با این تحولات بستگی دارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *