جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

یک توهم بزرگ ضدایرانی

«نخست وزیر صهیونیست ها به تازگی از ضرورت ایجاد یک اتحاد منطقه ای در خاورمیانه علیه ایران سخن گفته است. این در حالی است که نتایج نظرسنجی های مختلف در میان افکار عمومی عربِ منطقه حاکی از این هستند که محبوبیت منطقه ای ایران به شدت افزایش یافته و در جهتی معکوس، صهیونیست ها بیش از هر زمان دیگری به کنشگرانی منفور در منطقه تبدیل شده اند.»

ترامپ: کامالا هریس در سخنرانی نتانیاهو در کنگره شرکت نکرد، زیرا او یهودی‌ها و اسرائیل را دوست ندارد / اگر هریس روی کار بیاید، آن‌ها یک قانون برای سقط جنین خواهند گذاشت تا نوزاد را در رحم در ۸ ماهگی، ۹ ماهگی یا حتی پس از تولد به قتل برسانند

«دونالد ترامپ» با اشاره به عدم حضور «کامالا هریس» در حین سخنرانی نخست‌وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا، این نامزد احتمالی حزب دموکرات را به «یهودستیزی» متهم کرد و گفت ایالات متحده «مضحکه عام و خاص» شده است.

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

جمیله کدیور در یادداشتی می نویسد: مصوبه کنست نشاندهنده تمایل صهیونیست ها به افزایش تنش و ناامنی و بی ثباتی و توسعه درگیری در منطقه و عدم تمایل آنها به برقراری صلح و آرامش است. رژیم صهیونیستی با علم به اینکه بدون تشکیل کشور مستقل فلسطین، امنیت و صلحی برای اسرائیل و شهروندانش نخواهد بود، تصور می کند با خشونت، تحقیر، اعمال زور، نادیده گرفتن حقوق فلسطینیان و صهیونیزه کردن اراضی فلسطنی می تواند برای خود و شهروندانش امنیت ایجاد کند.
Loading

خاورمیانه میدان جدید رقابت چین – آمریکا؟

شورای راهبردی آنلاین – رصد: هم‌زمان با بروز نشانه‌های مختلف عقب‌نشینی آمریکا از خاورمیانه، چین در طی 10 سال اخیر، مشارکت اقتصادی خود با کشورهای این منطقه را پیوسته افزایش داده است. آیا چین در حال جایگزینی آمریکا در خاورمیانه است؟

پایگاه اینترنتی موسسه مطالعات بین‌الملل دانمارک (DIIS) در تحلیل کوتاهی به این پرسش پاسخ داده است: هنگامی‌که ایران یک پهپاد آمریکا را سرنگون کرد، ترامپ پاسخ نظامی به این حمله را، درست ده دقیقه قبل از آغاز حمله متوقف کرد. این در حالی است که واکنش به حملات علیه تأسیسات نفتی عربستان در 14 سپتامبر (به‌زعم آمریکا ایران پشت این حمله بود) ملایم بوده و تهدید عملیات نظامی واقعی وجود نداشته است. در ماه اکتبر، سه هزار نیروی آمریکایی به عربستان اعزام‌شده و جایگزین نیروهایی شدند که عربستان را به آمریکا ترک کرده بودند. بااین‌حال، صحبت از عقب‌نشینی آمریکا [از خاورمیانه] قطعی نیست، زیرا آمریکا هنوز پایگاه‌های خود در خلیج‌فارس را حفظ کرده و از بهار امسال 14 هزار نیرو در آن‌ها مستقر کرده است – نیروهای بیشتری نیز در راه است. نشانه‌های دولت ترامپ (واکنش ملایم به حملات، خروج از سوریه، اعزام نیروهای بیشتر به خلیج‌فارس) باعث نگرانی دولت‌های عرب حوزه خلیج‌فارس شده است: آیا آمریکا در حال تغییر ژئواستراتژی خود در خاورمیانه بوده و دفاع از کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس را به خودشان واگذار می‌کند یا برای جنگ با ایران آماده می‌شود؟

طی سال‌های 2018-2014، چین موافقت‌نامه‌های همکاری با حداقل 13 کشور خاورمیانه را تکمیل کرده و اولین پایگاه دریایی خود را در جیبوتی تأسیس کرد. چین بزرگ‌ترین واردکننده نفت از منطقه خاورمیانه بوده و به افزایش سرمایه‌گذاری اقتصادی و تجاری در سه حوزه‌ای پرداخته است که در طرح سیاست چین در کشورهای عربی از سال 2016 اولویت‌بندی شده که عبارت‌اند از: (1) انرژی، (2) ایجاد زیرساخت‌ها، (3) انرژی هسته‌ای، منابع انرژی جدید و ماهواره‌ها. بدین ترتیب، این سؤال مطرح می‌شود که آیا چین جایگزین آمریکا در خاورمیانه شده و موجب رقابت آمریکا – چین در این منطقه خواهد شد؟

لارس ارسلو اندرسون، پژوهشگر موسسه مطالعات بین‌المللی دانمارک (DIIS) در کار پژوهشی جدید خود در این موسسه به بررسی این پرسش پرداخته و سیاست چین در قبال ایران پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای 2015 ایران و به‌تبع آن، تجدید تحریم‌های آمریکا را به‌عنوان آزمون قطعی روابط آمریکا – چین در خلیج‌فارس قلمداد کرده است. این پژوهش نتیجه می‌گیرد که نشانه‌های چندانی از تلاش چین برای به چالش کشیدن منافع آمریکا در این منطقه به چشم نمی‌خورد، چراکه چین در فعالیت‌های اقتصادی خود در منطقه از امنیت تأمین شده توسط آمریکا در طی سال‌های طولانی به رایگان برخوردار بوده است. ازاین‌رو، رقابتی که به رویارویی احتمالی این دو قدرت بزرگ منجر شود، به چگونگی پیشبرد سیاست آمریکا در خاورمیانه، به‌ویژه در خلیج‌فارس و چگونگی مقابله چین با این تحولات بستگی دارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *