جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

اعتراض دانشجویان حامی فلسطین به دانشگاه «سوربن» رسید

تهران-ایرنا- معترضان خشمگین از جنگ غزه امروز (دوشنبه) به دانشگاه «سوربن» پاریس رفتند و در حالی که برخی از دانشجویان در حیاط این دانشگاه چادر برپا کرده بودند، شعار «فلسطین آزاد» را در ورودی این دانشگاه سر دادند.

بانوی ایرانی و پُل ترجمه و هنر بین تهران و مسکو

مسکو- ایرنا- شبکه‌ تلویزیونی بریکس در گفت‌وگویی با فرزانه شفیعی مترجم ایرانی ساکن مسکو به بیان نقش ترجمه آثار ادبی و زبان هنر در توسعه مناسبات فرهنگی تهران – مسکو پرداخته است.

بورل: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تأیید کرد انتظار می‌رود چندین کشور اروپایی تا پایان ماه مه آینده کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد. وی که در ریاض به سر می‌برد، اعلام کرد: تنها راه‌حل مناقشه اسرائیل و فلسطین، تقسیم زمین است.

Loading

رتبه‌بندی کشورهای جهان در فروش تسلیحات

شورای راهبردی آنلاین – رصد: فروش تسلیحات و خدمات نظامی 100 شرکت بزرگ صنعت تسلیحات جهان (به‌ استثنای آن‌هایی که در چین هستند) در سال 2018 بالغ‌بر 420 میلیارد دلار بود و این نشان‌دهنده افزایش 4.6 درصدی در مقایسه با سال گذشته است. این اطلاعات بر اساس داده ‎های جدیدی است که موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم منتشر کرده است.

موسسه تحقیقات صلح بین المللی (SIPRI) بر روی وب‌سایت خود گزارش داد: داده ‎های جدید مرکز داده‌های صنعت تسلیحاتِ SIPRI نشان می‎دهد که فروش سلاح و خدمات نظامی توسط 100 شرکتی که در فهرست این موسسه قرار دارند، از سال 2002 تاکنون 47 درصد افزایش داشته است. این گزارش به دلیل نبود اطلاعات لازم برای داشتن برآورد صحیح، شرکت‎های چینی را شامل نمی‌شود.

برای اولین بار از سال 2002 تاکنون پنج رتبه اول فهرست را منحصراً شرکت‎هایی در اختیار دارند که در آمریکا مستقر هستند. لاکهید مارتین، بوئینگ، نورثروپ گرومن، ریتون و جنرال دینامیکز. این پنج شرکت به‌تنهایی 148 میلیارد دلار و 35 درصد کل فروش تسلیحات را در میان این 100 شرکت به خود اختصاص دادند. فروش کلی تسلیحات شرکت‌های آمریکایی بالغ‌بر 246 میلیارد دلار معادل 59 درصد کل فروش‌های تسلیحاتی بود. این رقم در مقایسه با سال 2017 افزایش 7.2 درصدی داشته است.

فروش تسلیحاتی شرکت‎های روسی در این سال ثابت مانده است. فروش ترکیبی تسلیحاتی 10 شرکت روسی در رتبه‌بندی سال 2018 برابر 36.2 میلیارد دلار بود. سهم آن‌ها از فروش تسلیحات در میان این 100 شرکت از 9.7 درصد در سال 2017 به 8.6 درصد در سال 2018 کاهش داشت. این امر را می‎توان با رشد قابل‌توجه فروش ترکیبی توسط شرکت‎های آمریکایی و اروپایی در سال 2018 توضیح داد. آلماز آنتی، شرکت بزرگ سازنده تسلیحات روسیه، تنها شرکت روسی است که در 10 رتبه اول این فهرست قرار دارد (جایگاه نهم را در اختیار دارد). فروش این شرکت در سال 2018 حدود 18 درصد افزایش داشت و به 9.6 میلیارد دلار رسید.

فروش ترکیبی تسلیحات 27 شرکت اروپایی که در میان این 100 شرکت قرار دارند، در سال 2018 افزایش داشت و به 102 میلیارد دلار رسید. فروش‎ های تسلیحاتی شرکت ‎های فرانسوی افزایش داشت اما شرکت ‏های انگلیسی و آلمانی کاهش فروش داشتند.

فروش تسلیحاتی شرکت‎های مستقر در انگلیس به 4.8 درصد کاهش داشت و به 35.1 میلیارد دلار رسید اما همچنان در اروپا بالاترین رقم را در اختیار دارد. شرکت بی.اِی. ای سیستمز که رتبه ششم را در اختیار دارد، بزرگ‎ترین تولیدکننده سلاح جهان در خارج از آمریکا است. فروش این شرکت در سال 2018 با 5.2 درصد کاهش به 21.2 میلیارد دلار رسید. شش شرکت از هشت شرکت انگلیسی که در این فهرست قرار دارند در سال 2018 کاهش فروش داشتند.

رشد کلی‌فروش شرکت‎های فرانسوی عمدتاً نتیجه 30 درصد افزایش فروش شرکت هواپیماسازی داسو اویاسیون بود. فروش کلی چهار شرکت آلمانی حاضر در این فهرست نیز 3.8 درصد کاهش داشت.

80 شرکت از شرکت‌های حاضر در این فهرست در سال 2018 در آمریکا، اروپا و روسیه قرار داشتند. از 20 شرکت باقی‌مانده نیز شش شرکت در ژاپن، سه شرکت در اسرائیل، هند و کره جنوبی، دو شرکت در ترکیه و سه شرکت باقی‌مانده نیز در استرالیا، کانادا و سنگاپور واقع هستند.

فروش ترکیبی سلاح شش شرکت ژاپنی در سال 2018 نسبتاً ثابت بود. این شرکت‌ها با فروش 9.9 میلیارد دلار برابر با 2.4 درصد از کل فروش را در اختیار داشتند. شرکت‌های اسرائیلی 2.1 درصد را به خود اختصاص دادند. فروش سه شرکت هندی 5.9 میلیارد دلار بود. سه شرکت کره جنوبی 5.2 میلیارد دلار فروش در سال 2018 داشتند که معادل 1.2 درصد بود. فروش تسلیحات شرکت‎های ترک حاضر در این فهرست 22 درصد افزایش در سال 2018 داشت و به 2.8 میلیارد دلار رسید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *