جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

دانشجویان هاروارد پرچم فلسطین را به جای پرچم آمریکا برافراشتند

تهران-ایرنا- دانشجویان دانشگاه هاروارد آمریکا در ادامه تظاهرات ضد اسرائیلی خود علیه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و برای نشان دادن مخالفت با سیاست‌های حمایتگرایانه دولت آمریکا از این رژیم، پرچم فلسطین را در جایگاه نصب پرچم آمریکا به اهتزاز در آورند.

دانشجویان هاروارد پرچم فلسطین را به جای پرچم آمریکا برافراشتند

تهران-ایرنا- دانشجویان دانشگاه هاروارد آمریکا در ادامه تظاهرات ضد اسرائیلی خود علیه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و برای نشان دادن مخالفت با سیاست‌های حمایتگرایانه دولت آمریکا از این رژیم، پرچم فلسطین را در جایگاه نصب پرچم آمریکا به اهتزاز در آورند.

اقدام ضد فساد دولت ونزوئلا؛ ۶۶ نفر بازداشت شدند

تهران- ایرنا- دادستان کل ونزوئلا گزارش داد که از مارس ۲۰۲۳ (اسفند- فروردین ۱۴۰۱) تا کنون در راستای اجرای طرح عملیات ضد فساد، ۶۶ نفر از جمله وزیر نفت سابق، به اتهام فساد در صنعت نفت این کشور دستگیر شده‌اند.

اقدام ضد فساد دولت ونزوئلا؛ ۶۶ نفر بازداشت شدند

تهران- ایرنا- دادستان کل ونزوئلا گزارش داد که از مارس ۲۰۲۳ (اسفند- فروردین ۱۴۰۱) تا کنون در راستای اجرای طرح عملیات ضد فساد، ۶۶ نفر از جمله وزیر نفت سابق، به اتهام فساد در صنعت نفت این کشور دستگیر شده‌اند.

روزنامه دانشگاه آزاد: جمهوری آذربایجان قصد دارد املاک دولتی ایران در باکو را مصادره کند

روزنامه فرهیختگان متعلق به دانشگاه آزاد نوشت: بیش از دوسال پیش، دولت جمهوری آذربایجان اقدامات قابل‌تاملی را علیه ایران آغاز کرده که به‌دلیل برخی ملاحظات نادرست، با سکوت خبری در ایران همراه شده‌اند. این اقدامات شامل تعرض، پلمب و مصادره تعدادی از املاک دولتی ایران در باکو می‌شوند. ظاهرا باکو به‌منظور مصادره اراضی ایران دادگاه‌هایی نمایشی به بهانه‌های واهی برگزار کرده است و قصد دارد با مصادره املاک ایران، آنها را به کمیته دولتی املاک زیرنظر وزارت اقتصاد این کشور منتقل کند.

Loading

هنجارهای لازم برای ایجاد ثبات در فضای سایبر

شورای راهبردی آنلاین - رصد: هنجارها به‌تنهایی نمی‌تواند تضمین‌کننده امنیت در فضای سایبر باشد، اما این هنجارها همراه با اصول و اقدامات اعتماد ساز می‌توانند آغازی در مسیر برقراری ثبات در فضای سایبر باشند.

جوزف اس. نای در مطلبی که مرکز بلفر آن را منتشر ساخت، نوشت: درزمانی کمتر از یک نسل، اینترنت به بستری حیاتی برای تعاملات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی تبدیل‌شده و مزایای بی‌شماری را فراهم ساخته است. البته به‌موازات وابستگی متقابل، آسیب‌پذیری و درگیری نیز به همراه دارد. همچنین حملات دولت‌ها و بازیگران غیردولتی افزایش‌یافته و ثبات فضای سایبر را تهدید کرده است.

در مجمع صلح پاریس، کمیسیون جهانی برای فضای سایبر گزارشی درباره چگونگی ارائه چارچوبی جامع برای ثبات در فضای سایبر منتشر ساخت. کمیسیون جهانی برای ثبات فضای سایبر توسط دولت هلند در سال 2017، تشکیل شد.

درخواست‌های متعددی برای وضع مقررات و هنجارهایی جهت مدیریت فقدان امنیت بین‌المللی وجود داشته است که ناشی از فناوری اطلاعات است. این درخواست‌ها با پیشنهادهای روسیه در سازمان ملل متحد دو دهه پیش آغاز شد که خواهان یک معاهده الزام‌آور در این خصوص بود. با توجه به ماهیت سلاح سایبری و نوسانات فناوری، چنین معاهده‌ای قابل راستی‌آزمایی نبوده و به‌سرعت منسوخ خواهد شد.

در عوض، سازمان ملل متحد گروه کارشناسان دولتی تأسیس کرد که مجموعه‌ای از هنجارهای غیر الزام‌آور در سال‌های 2013 و 2015 تنظیم کرد. گروه یادشده نتوانست گزارشی در سال 2017، ارائه کند، اما کار این گروه با عضویت بیشتر کشورها ادامه دارد و یک گروه کاری بازفرجام با مشارکت 80 کشور در سپتامبر 2019، به گروه کارشناسان دولتی پیوست. آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل گروه کاری تأسیس کرد که گزارشی درباره بحث و بررسی گسترده در سازمان ملل در سال 2020 ارائه کند.

کمیسیون جهانی ثبات فضای سایبر تعریفی از ثبات ارائه کرده و آن را وضعیتی برشمرد که در چنین وضعیتی افراد و نهادها به‌طور معقول و منطقی به توانایی خود در استفاده از خدمات سایبری ایمن و با امنیت مطمئن باشند.

معاهده بین‌المللی الزام‌آور به‌عنوان گام بعدی زودهنگام است. هنجارهای رفتار معقول و مورد انتظار یک زمینه حد وسطی بین معاهدات متصلب و بی‌اقدامی و انفعال فراهم می‌سازد. هنجارها می‌توانند در کنار مقررات وجود داشته باشند، ضمن اینکه در مواجهه با تغییرات فناوری سریع پویاتر هستند.

کمیسیون جهانی برای ثبات فضای سایبر هشت هنجار برای ثبات در فضای سایبر به شرح زیر ارائه کرده است:

1- عدم‌مداخله در اینترنت عمومی. درحالی‌که دولت‌ها ممکن است در خصوص محتوای آنلاین اینترنت اختلاف‌نظر داشته باشند، اما اتفاق‌نظر دارند که نباید در ویژگی اصلی همچون سامانه نام دامنه مداخله کنند که بدون آن اتصال میان شبکه‌ها صورت نخواهد گرفت که اینترنت را تشکیل می‌دهند.

2- بازیگران دولتی و غیردولتی نباید از عملیات سایبری با هدف ایجاد اختلال در زیرساخت حیاتی برای انتخابات، همه‌پرسی یا مراجعه به آرای عمومی حمایت کنند.

3- بازیگران دولتی و غیردولتی نباید در کالاها و خدمات در مرحله تولید دستکاری کنند و انجام چنین کاری به‌شدت به ثبات فضای سایبر آسیب می‌زند.

4- بازیگران دولتی و غیردولتی نباید از منابع عمومی برای استفاده به‌عنوان نرم‌افزارهای مخرب استفاده کنند.

5- دولت‌ها باید چارچوب‌های رویه‌ای شفاف برای ارزیابی ایجاد کنند که چه زمانی به افکار عمومی آسیب‌پذیری‌ها یا نواقص در سامانه‌های اطلاعات را اعلام کنند. این قبیل نواقص پایه و اساس سلاح سایبری است. انباشت این آسیب‌پذیری‌ها با هدف بهره‌گیری احتمالی در آینده برای همگان خطر دارد.

6- تولیدکنندگان کالا و ارائه‌کنندگان خدمات که فعالیت آن‌ها به ثبات در فضای سایبر وابسته است باید بر امنیت تأکید کنند، گام‌های معقول برای حصول اطمینان بردارند که انبارهای آن‌ها بدون آسیب‌پذیری است، نواقص را در صورت مشاهده رفع کنند و نسبت به روندها شفاف باشند. همه بازیگران وظیفه‌دارند آسیب‌پذیری‌ها را به اشتراک بگذارند و به کاهش فعالیت سایبری بد کمک کنند.

7- دولت‌ها باید اقدامات مناسب، ازجمله وضع قانون و مقررات به عمل‌آورند تا سلامت اولیه سایبر تضمین شود.

8- بازیگران غیردولتی نباید دست به عملیات سایبری تهاجمی بزنند و بازیگران دولتی باید مانع از این قبیل فعالیت‌ها شوند یا به این قبیل فعالیت‌ها در صورت بروز واکنش نشان دهند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *