جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

صدای خردشدن استخوان‌های صهیونیسم به گوش می‌رسد

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به تظاهرات‌ها در کشور‌های مختلف جهان و دانشجویان آمریکایی علیه رژیم صهیونیستی نوشت: صدای خُردشدن استخوان‌های صهیونیسم جهانی بیش از هر زمان دیگری به گوش می‌رسد.

اقتصاد ترکیه در زمامداری 22 ساله اردوغان

اردوغان در سالیان نخست به قدرت رسیدن آکپارتی، در جذب سرمایه خارجی و مدیریت تورم موفق عمل کرد، اما رفته رفته الگوی اقتدارگرایانه را در پیش گرفت و ترکیه را به سمت ورشکستگی برد.

Loading

رقابت راهبردی آمریکا-چین در عرصه فن‌آوری

شورای راهبردی آنلاین – رصد: مشاجره کنونی میان آمریکا و چین فراتر از تعرفه های تجاری و اقدامات تلافی جویانه است: محرک اصلی در این خصوص رقابت آنها برای رسیدن به برتری در عرصه فن آوری در جهان است. گزارش اندیشکده چتم هاوس به خطرات رقابت بزرگ‌تر راهبردی و نیز راه‌حل های بالقوه برای کاهش آثار رویارویی اقتصادی آمریکا و چین می‌ پردازد.

مارین اشنایدر پتسینگر، جو وانگ، یو جی و جیمز کرابتری پژوهشی را در این خصوص انجام دادند که بر روی وب‌سایت موسسه چتم هاوس منتشر شد. در چکیده این پژوهش آمده است:

  • محرک اصلی جنگ تجاری کنونی میان آمریکا و چین رقابت آنها برای سیطره بر عرصه فن آوری در جهان است. رئیس جمهور ترامپ به تعدادی از مسائل مربوط به تجارت با چین از جمله کسری تجاری آمریکا با چین و نام بردن از چین به عنوان اخلال‌گر ارزی اشاره کرده‌ است، اما سیاست ها و اقدامات چین در رابطه با انتقال اجباری فن آوری، سرقت مالکیت معنوی و دستکاری‌های غیر بازاری در بطن مسئله تشدید تعرفه‌ها قرار دارد.
  • با توجه به گسترش نفوذ بین المللی چین، همیشه بعید به نظر رسیده است که پکن همچنان پذیرای استانداردهای جهانی موجود و موسساتی باشد که توسط کشورهای توسعه یافته ایجاد شده و تا حد زیادی بر مبنای «اجماع واشنگتن» اقدام کرده‌اند.
  • تمایل چین به این که پرچم دار استانداردسازی در عرصه فن‌آوری باشد، همچنان محقق نشده است. استعداد فراوان این کشور در نوآوری مبنایی محکم در تلاش‌هایش برای رسیدن به برتری در عرصه فن آوری جهان است، اما ممکن است کنترل شدید آزادی‌های شخصی آن را تضعیف و شرکای جهانی بالقوه‌اش را منصرف کند.
  • مشخص نیست که آیا مداخلات دولت چین باعث خواهد شد که این کشور به خودکفایی در زمینه فن آوری که از مدت قبل خواهانش بوده است، برسد یا خیر. رویکرد چین در قبال مدیریت اقتصاد کلان با رویکرد آمریکا و دیگر اقتصادهای واقعی بازار به ویژه در زمینه سیاست در قبال پرورش نوآوری فاصله دارد.
  • بازیگران چینی مشغول جهانی سازی نوآوری فناورانه از طریق صادرات و واردات کالاها و خدمات مربوط به فن‌آوری برتر، سرمایه گذاری بین مرزی در شرکت‌های فن آوری و فعالیت‌های تحقیق و توسعه، همکاری های بین مرزی در زمینه تحقیق و توسعه و همکاری بین‌المللی در زمینه پژوهش‌های علمی فن‌آوری هستند.
  • در حالی که دولت چین شرکت‌های داخلی و موسسات پژوهشی داخلی را به مشغولیت در جهانی سازی نوآوری فناورانه سوق می‌دهد، اما نوآوری‌هایش در بخش فن‌آوری برتر باعث نارضایتی غرب شده است.
  • پاسخ فعلی آمریکا به رقابتش با چین برای رسیدن به برتری در عرصه فن آوری بعید است به موفقیت منتهی شود. آمریکا در صورتی شانس بهتری برای موفقیت خواهد داشت که بر رقابت پذیری آمریکا متمرکز شود، با شرکای هم فکر در سراسر جهان در خصوص رویکردهای مشترک در زمینه سیاست‌های مربوط به فن آوری همکاری کند و نظام تجارت بین المللی را تقویت نماید.
  • یک سازوکار نظارتی فنی در زمینه سرمایه گذاری خارجی می تواند مانع سوء‌استفاده ابرقدرت‌های رقیب در عرصه ژئوپلیتیک از همکاری‌های معمول مرزی در زمینه نوآوری فناورانه شود.

متن این پژوهش را می‌توانید با کلیک روی این لینک دریافت کنید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *