جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

اعتراض دانشجویان حامی فلسطین به دانشگاه «سوربن» رسید

تهران-ایرنا- معترضان خشمگین از جنگ غزه امروز (دوشنبه) به دانشگاه «سوربن» پاریس رفتند و در حالی که برخی از دانشجویان در حیاط این دانشگاه چادر برپا کرده بودند، شعار «فلسطین آزاد» را در ورودی این دانشگاه سر دادند.

بانوی ایرانی و پُل ترجمه و هنر بین تهران و مسکو

مسکو- ایرنا- شبکه‌ تلویزیونی بریکس در گفت‌وگویی با فرزانه شفیعی مترجم ایرانی ساکن مسکو به بیان نقش ترجمه آثار ادبی و زبان هنر در توسعه مناسبات فرهنگی تهران – مسکو پرداخته است.

بورل: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تأیید کرد انتظار می‌رود چندین کشور اروپایی تا پایان ماه مه آینده کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد. وی که در ریاض به سر می‌برد، اعلام کرد: تنها راه‌حل مناقشه اسرائیل و فلسطین، تقسیم زمین است.

Loading
دوم اسفند 1394

رسانه‌ها؛ از تهدید ترکیه تا خشنودی صهیونیست‌ها از سعودی

۱۳۹۴/۱۲/۰۲ | رصد

شورا آنلاین: تاکید وزیر امور خارجه آمریکا و رییس جمهور روسیه بر حل بحران سوریه از طریق دیپلماتیک، آمادگی رئیس جمهور سوریه برای پذیرش آتش بس مشروط، تهدید رئیس جمهور ترکیه درخصوص بستن پایگاه هوایی اینجرلیک و گسترش همکاری‌های نظامی ایران و روسیه از مهم‌ترین خبرهای راهبردی بود که در رسانه ها بازتاب داشت. در ادامه می توانید گزیده ای از این خبرها را مطالعه کنید.

خبرگزاری صدا و سیما: وزیر  امور خارجه آمریکا در نشست خبری با همتای اردنی خود تاکید کرد بحران سوریه فقط از طریق سیاسی حل می شود.  جان کری در امان، پایتخت اردن، تصریح کرد: می‌توانم به شما بگویم هیچ تاکتیکی از جمله آنچه که امروز استفاده می شود، نمی تواند به پیروزی در این جنگ بینجامد. این کار فقط باعث ایجاد آوارگان بیشتر، قربانیان بیشتر و تروریست‌های بیشتر خواهد شد و در نهایت عزم کسانی را که احساس می کنند هدف ظلم و ستم بوده اند، برای ادامه جنگ راسخ تر می کند. مسیر صلح و مسیر منزوی کردن داعش و ضعیف کردن و نابود کردن داعش و دادن انتخابی واقعی به مردم سوریه برای آینده خود، همین الان در مقابل ما قرار دارد. هم اکنون فرصت برای حل این بحران فراهم است و آمریکا هر کاری که بتواند برای تحقق این فرصت استفاده می کند.

خبرگزار ی مهر: رئیس جمهوری روسیه در سخنانی اعلام کرد که مسکو برای حل بحران سوریه از طریق دیپلماتیک تلاش می کند. ولادیمیر پوتین اعلام کرد که کشورش خواهان حل بحران سوریه از طریق ابزارهای دیپلماتیک و سیاسی است. وی خطاب به مقامات نظامی روسیه در کرملین افزود: ما همواره در هر نزاعی به دنبال حل و فصل آن از طریق راهکارهای دیپلماتیک و سیاسی هستیم و این مسئله ما را در حل و فصل مناقشات بسیار یاری کرده است. این هدف ما در هر حالتی است.

روزنامه  ال پائیس اسپانیا: رئیس جمهور سوریه بر آمادگی دمشق برای پذیرش آتش بس به شرط آنکه تروریست ها به آن پایبند باشند و در مواضع خود تغییری ایجاد نکنند، تاکید کرد. بشار اسد در گفتگو با ال پائیس اظهار داشت که در صورت برقراری آتش بس باید عدم دستیابی تروریست ها به سلاح و حمایت های ترکیه تضمین شود. رئیس جمهور سوریه با بیان اینکه 80 کشور از طرق مختلف از جمله حمایت مستقیم مالی، لجستیکی و تسلیحاتی یا ارسال نیرو از تروریست ها در سوریه حمایت می کنند، اظهار داشت که بدون شک حمایت روسیه و ایران در پیشرفت های ارتش سوریه نقش اساسی داشته است. اسد درباره احتمال دخالت نظامی عربستان و ترکیه در سوریه گفت: این موضوع در حد گمانه زنی است، اما اگر عملی شود با آنها همچون تروریست ها برخورد و از کشورمان دفاع خواهیم کرد. ترک ها و سعودی ها حق دخالت سیاسی و نظامی در سوریه را ندارند، این نقض حقوق بین الملل است.

خبرگزاری صدا و سیما: رئیس جمهور ترکیه تهدید کرد پایگاه هوایی اینجرلیک را به روی هواپیماهای آمریکایی خواهد بست. رجب طیب اردوغان این تهدید را در گفتگوی تلفنی با باراک اوباما در صورت هر نوع حمایت جدید آمریکا از حزب کردی اتحاد دموکراتیک سوریه مطرح کرد. پایگاه هوایی اینجرلیک محل استقرار جنگنده های آمریکایی است که مواضع تندروها در سوریه را هدف قرار می دهند.

خبرگزاری ایسنا: رهبر حزب “مردم جمهوری خواه” ترکیه با انتقاد از سیاست‌های حزب حاکم “عدالت و توسعه” اعلام کرد، این حزب ترکیه را به حمام خون تبدیل کرده و ترکیه در حال تبدیل شدن به پاکستانی دیگر است. کمال قلیچدار اوغلو، مهم‌ترین گروه اپوزیسیون ترکیه در سخنرانی خود در میان اعضای این حزب گفت: سوریه در همسایگی ترکیه به یک افغانستان جدید به عنوان مرکز جدید برای عملیات گروههای افراط‌گرا تبدیل شده است. آنها تحت محافظت دولت هستند. ترکیه در روند تبدیل شدن به پاکستان دیگر قرار گرفته است.

شبکه تلویزیونی المیادین: مشاور رئیس جمهور روسیه در امور همکاری های بین المللی نظامی اعلام کرد ایران برای احداث یک پایگاه صنایع نظامی در خاک این کشور با همکاری روسیه تلاش می کند. ولادیمیر کوچین ضمن اعلام این مطلب افزود روسیه اجرای قرارداد اس سیصد با ایران را آغاز کرد.  کوچین افزود: ایران پرداخت هزینه های این قرارداد را آغاز کرده است و نخستین محموله از این سامانه آماده بارگیری است. دو طرف برای انتقال نمونه های پیشرفته از سامانه اس سیصد به ایران گفتگو می کنند. وی خاطر نشان کرد: ایران شریک مهمی در زمینه همکاری های نظامی و فنی برای روسیه است و تلاش می کند پایگاه صنایع نظامی را در خاک خود با همکاری روسیه احداث کند.

خبرگزاری صدا و سیما: رژیم صهیونیستی از تصمیم عربستان سعودی مبنی بر قطع کمک به ارتش لبنان ابراز خرسندی کرد. روزنامه هاآرتص نوشت: اسرائیل از تصمیم عربستان سعودی مبنی بر لغو کمک های خود به لبنان به سبب روابط عمیق بین ارتش این کشور وحزب الله ابراز خرسندی کرد. این منبع نوشت: با توجه به پیروزهای اخیر نظام سوریه، اسرائیل رویکرد خود را به جنگ در سوریه تغییر داده است. این روزنامه با اشاره به اینکه، دخالت روسیه در سوریه موازنه ها را برهم زد، نوشت: اسرائیل از پیروزی نظام اسد نگران است، زیرا به مثابه پیروزی ایران به شمار می رود.

خبرگزاری رویترز: وزیر امور خارجه فرانسه از روسیه خواست حملات خود را در سوریه بر داعش متمرکز کند و از آمریکا نیز خواست در جنگ با داعش قاطعیت خود را نشان دهد. ژان مارک اِرو در گفتگو با نشریه «ژورنال دو دیمانش» گفت: همه باید ضد داعش بسیج شوند. آمریکایی‌ها باید قاطعیت خود را به ما نشان دهند. باید منتظر باشیم و این قاطعیت را ببینیم».

خبرگزاری صدا و سیما: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد اروپایی ها برای اقدام نظامی در لیبی ضد گروه تروریستی داعش باید منتظر بمانند. فدریکا موگرینی گفت: اروپایی‌ها باید منتظر بمانند تا یک دولت قانونی و مشروع در این کشور تشکیل شود و مداخله با این گروه را از آنها درخواست کند. موگرینی تصریح کرد مبارزه موثر با داعش و شکست دادن این گروه تنها از طریق هماهنگی با یک دولت مشروع در لیبی که مسئولیت امور امنیتی این کشور را بر عهده داشته باشد، امکان پذیر است. مسئول بلندپایه سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد قبل از هر چیز این دولت و مردم لیبی هستند که باید با داعش مبارزه کنند. این در حالی است که مردم لیبی از ناامنی و آشفتگی در کشورشان به ستوه آمده اند و لازم است که ابتدا به هرج و مرج حاکم بر این کشور پایان داده شود.

خبرگزاری مهر: رسانه ملی کره شمالی خبر انتصاب رئیس جدید ستاد مشترک ارتش این کشور را تایید کرد. خبرگزاری رسمی کره شمالی پیشتر نیز به هنگام ارائه گزارش از رزمایشی که تحت نظارت «کیم جونگ اون» رهبر این کشور صورت گرفت، از «ری میونگ سو» وزیر اسبق امنیت کره شمالی به عنوان رئیس ستاد مشترک ارتش نام برده  بود. این در حالیست که هفته گذشته، دولت سئول مدعی شد که دولت پیونگ یانگ ژنرال ری یونگ گیل، رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش کره شمالی را در ماه میلادی جاری (فوریه) به جرم فساد و سودجویی شخصی اعدام کرده است.

خبرگزاری فارس: نماینده سازمان ملل در روند صلح خاورمیانه  دورنمای «تشکیل دو کشور» در فلسطین را مبهم دانست. نیکلای ملادینوف درباره محتوای نشست کمیته چهارجانبه صلح خاورمیانه که به تازگی در مونیخ برگزار شد، گفت: دورنمای تشکیل دو کشور مبهم است. او گفت: تصمیم گرفتیم یک گزارش جامع‌تر درباره اوضاع پیشرو تهیه کنیم. همه ما در کمیته چهارجانبه (متشکل از روسیه، سازمان ملل، اتحادیه اروپا و آمریکا) به این درک رسیده‌ایم با توجه به شرایط کنونی، دو طرف درگیری از یکدیگر دور شده‌اند و دورنمای راه‌حل ایجاد دو دولت رو مبهم و نامشخص است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *