جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

کمبود شدید سرباز در اوکراین

«ولودمیر اولنیک» نماینده پیشین پارلمان اوکراین، کمبود سرباز را مهمترین چالش پیش‌روی کشورش در مسیر جنگ با روسیه دانست و گفت که ارائه مهمات به کی‌یف از سوی غرب نمی‌تواند این وضعیت را جبران کند.

وخامت اوضاع ارتش اوکراین در میدان نبرد با روسیه

فرمانده نیرو‌های زمینی ارتش اوکراین ضمن هشدار نسبت به وخامت اوضاع ارتش این کشور در میدان نبرد با روسیه گفت: اعضای ناتو از وضعیت دشوار عملیاتی و راهبردی اوکراین در میدان نبرد مطلع هستند.

دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان

ایروان اعلام کرد: ارمنستان رویکرد مثبتی به تلاش‌های میانجی‌گری برای تحدید حدود مرزها بر اساس دستیابی به صلح واقعی پایدار در قفقاز جنوبی و همچنین به رسمیت شناختن متقابل تمامیت ارضی ارمنستان و جمهوری آذربایجان دارد.

بیمارستان شفاء، حافظه ی جنایات رژیم صهیونیستی

با گذشت بیش از 200 روز از تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه، بیمارستان ها و مراکز درمانی در زمره مهم ترین اهداف حملات ارتش اسرائیل در خلال این نبرد بوده اند. بیمارستان شفا در خلال این نبرد شاهد سه مرحله از جنایات نظامیان صهیونیست بوده اند.

Loading
چهارم اسفند 1394

رسانه ها؛ از توافق سوریه با آتش‌بس تا نگرانی انگلیس از کردها

۱۳۹۴/۱۲/۰۴ | رصد

شورا آنلاین: توافق سوریه با آتش‌بس اعلام شده از سوی روسیه و واشنگتن، انتقاد ازبه‌کارگیری جنگنده های اف 22 در جنگ با داعش، ابراز نگرانی وزیر خارجه انگلیس از همکاری کردهای سوریه با دولت سوریه و نیروی هوایی روسیه و انتقاد شدید اندیشکده آمریکایی از حمایت‌های همه جانبه واشنگتن از عربستان سعودی از مهم‌ترین خبرهای راهبردی بود که در رسانه ها منعکس شد. در ادامه می توانید گزیده ای از این خبرها را مطالعه کنید.

خبرگزاری رویترز: وزارت خارجه سوریه اعلام کرد دمشق با توافق آتش‌بس اعلام شده از سوی روسیه و واشنگتن موافق است و آن را اجرا می کند. وزارت خارجه سوریه اما تاکید کرده است که دمشق همچنان به عملیات خود علیه داعش و النصره ادامه می‌دهد. آمریکا و روسیه روز گذشته اعلام کردند که برای آغاز آتش‌بس در تاریخ 27 فوریه به توافق رسیده‌اند و از دولت سوریه و نیروهای مخالف خواسته بودند تا موضع خود را در قبال این توافق اعلام کنند.  بنا براعلام وزارت امور خارجه سوریه “برای تضمین موفقیت اجرای آتش بس در موعد مقرر دولت سوریه اعلام می‌دارد که آماده است با طرف روسی برای مشخص کردن مناطق و گروه‌های مسلحی که توافق آتش بس شامل آنها می‌شود، هماهنگی لازم را انجام دهد.”

ایسنا: از دید بسیاری از منتقدان، استفاده جنگنده‌های رادارگریز پیچیده اف 22 که با هزینه گزافی در آمریکا ساخته شده و اکنون در عملیات‌های ضدداعش استفاده می‌شود، در عراق و سوریه ضرورتی ندارد و کار آنها را جنگنده‌های دیگر هم می‌توانند انجام دهند. شبکه خبری ای‌بی‌سی گزارش داد، نام جنگنده‌های اف 22 رپتور مدت‌ها به عنوان هواپیماهای فوق پیشرفته نسل پنجم آمریکا بدون انجام حتی یک عملیات مطرح بود و منتقدان تاکید داشتند که این جنگنده‌ها با صرف بیش از 80 میلیارد دلار از پول مالیات‌دهندگان برای مقابله با دشمنی ساخته شد که وجود نداشت. با این حال، تیم اسمیت، سخنگوی نیروی هوایی آمریکا ‌گفت: اف 22 یک گزینه ضروری برای عملیات علیه داعش نیست، اما یکی از ابزارهای عالی است که می‌توان از آن در این درگیری استفاده کرد.

فارس: فیلیپ هاموند، وزیر خارجه انگلستان گفت دلایل بسیارنگران‌کننده‌ای درباره وجود همکاری میان کردهای سوریه، نظام این کشور و نیروی هوایی روسیه وجود دارد. وی روز سه‌شنبه در جمع نمایندگان پارلمان انگلستان گفت «آنچه ما در طول هفته‌های گذشته دیدیم مدارک نگران‌کننده‌ای است که از همکاری میان نیروهای کرد سوریه، رژیم سوریه و نیروی هوایی روسیه حکایت دارد و ما را درباره نقش کردها در همه موارد نگران کرده است.»

فارس: یک اندیشکده آمریکایی با انتقاد شدید از حمایت‌های همه جانبه واشنگتن از عربستان سعودی، درباره «نسل‌کشی احتمالی» در یمن هشدار داد. اندیشکده «موسسه مطالعات سیاسی» در مطلبی با عنوان «حمایت آمریکا از رژیم سعودی یک فاجعه انسانی است» نوشت: «در حالی که میلیون‌ها نفر در یمن با خطر گرسنگی شدید مواجهند، آمریکا به تامین تسلیحات برای تجاوز و حمله سعودی (به یمن) ادامه می‌دهد». در این گزارش آمده است: «اگرچه سعودی‌ها قول تشکیل یک کمیته رده بالا را برای تحقیق درباره مرگ و میر غیرنظامیان در حملات هوایی‌شان به یمن داده‌اند، اما آنها به هدف قرار دادن اهداف غیرنظامی که سبب مرگ و میر بی‌شمار و تخریب گسترده می‌شود،  ادامه می‌دهند». اندیشکده آمریکایی ادامه داد: «برای مثال، در میان آنهایی که اخیرا در حمله هوایی به یک کارخانه دور افتاده سیمان کشته شدند، شامل این ها بود: افرادی که در خودروهای پارک شده نشسته بودند، یک صاحب مغازه، یک دندانپزشک و همچنین افرادی که برای خرید آمده بودند». در این گزارش آمده که جنگ در یمن که با تجاوز هوایی عربستان سعودی همراه شده، تاکنون 2.3 میلیون بی‌خان‌مان برجا گذاشته و سبب مرگ 5700 نفر شده که 2500 تن از آنها غیرنظامی بودند. اندیشکده آمریکایی افزود: «سعودی‌ها ادعا می‌کنند که در حال یک جنگ نیابتی با ایران در یمن هستند اما شواهد به سختی می‌تواند ادعای آنها را ثابت کند».

مهر: صلاح الدین ربانی، وزیر خارجه کشور افغانستان در آغاز نشست چهارجانبه در کابل گفت که امیدوار است علمای افغانستان و پاکستان برای آوردن صلح در افغانستان تبلیغ کنند. کابل روز سه شنبه میزبان چهارمین دور نشست چهار جانبه بود که در آن نمایندگان افغانستان، پاکستان، آمریکا و چین حضور داشتند و برای آوردن طالبان بر سر میز مذاکرات صلح به مذاکره می پردازند. ربانی در آغاز این نشست ضمن سخنرانی گفت: افغانستان منتظر اقدامات عملی، قاطع و روشن درجهت تحقق تعهدات مشترک طرف‌های شرکت‌کننده، مطابق نقشه راه است. وی گفت: خشونت ها در افغانستان و پاکستان سال هاست که از شهروندان دو کشور قربانی می گیرد، اما هنوز هیچ کار موثری انجام نشده است.

روزنامه تایمز: روسیه در صدد است تا مجوز آمریکا را برای پرواز هواپیماهای جاسوسی خود که به حسگرها و دوربین های بسیار پیشرفته ای مجهز هستند، بر فراز ایالات متحده کسب کند.  تا کنون هواپیماهای جاسوسی روسیه بدون در اختیار داشتن چنین تجهیزات پیشرفته ای، اجازه عبور از آسمان آمریکا را داشتند. روسیه با تکیه بر پیمان «آسمان های باز» درصدد است تا مجوز پرواز چنین هواپیماهایی را بر فراز آمریکا کسب کند. معاهده آسمان‌های باز توافقنامه‌ای بین ۳۴ کشور جهان و موضوع آن اجازه پرواز هواپیماهای جاسوسی و تجسسی بر فراز مناطق کشورهای عضو این معاهده است. این معاهده جهت ایجاد درک متقابل و اطمینان به کشورهای امضاکننده در خصوص کلیه تحرکات و فعالیت‌های نظامی که ممکن است باعث نگرانی آنها شود، ایجاد شده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *