جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

بایدن: به کسی که پیشنهاد مصرف مایع سفیدکننده می‌دهد، رای ندهید!

چهار سال پیش «دونالد ترامپ» پیشنهادی را تحت عنوان تزریق داروی ضدعفونی‌کننده به افراد مبتلا به کووید-۱۹ مطرح کرد و امروز در سالگرد این اظهارنظر شوکه‌کننده، «جو بایدن» به او طعنه زد و در عین حال از مردم خواست به ترامپ رای ندهند. با این حال او حین صحبت از ترامپ، گاف داد.

آلمان همکاری با آنروا را از سرمی‌گیرد

پس از ارائه گزارش سازمان ملل مبنی بر عدم وجود شواهد کافی درباره عضویت کارکنان آنروا در حماس، آلمان اعلام کرد که همکاری با این نهاد در غزه را از سرمی‌گیرد.

ماجرای تلخ انحراف عمدی بخش عمده‌ای از آب‌های مشترک ایران و افغانستان به سمت شوره‌زارها / یک مقام سازمان محیط زیست: تالاب هامون از رودخانه فراه مقدار کمی مرطوب شده اما حجم آن در مقایسه با سیلاب در رودخانه هیرمند بسیار ناچیز است / مداخلات انسانی در مسیر اتفاق افتاده

تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند که طالبان مانند سال‌های گذشته سیلاب هیرمند را به بیابان گودزره انحراف داده است. آب منحرف‌شده ۴۰۰ کیلومتر مربع از گودزره را پوشانده و آب شیرین رودخانه هیرمند را به تلخاب تبدیل کرده است.

جزئیات بسته کمک‌های ۹۵ میلیارد دلاری سنای آمریکا؛ سهم اسرائیل و اوکراین چقدر خواهد بود؟

هرچقدر بر سر ارسال کمک‌های جدید به اسرائیل در میان سیاستمداران آمریکایی وحدت نظر وجود دارد، اختلافات بر سر بسته‌های جدید نظامی و مالی به اوکراین میان جمهوری خواهان و دموکرات‌ها بسیار جدی بود. با این حال مجلس سنای ایالات متحده بالاخره به بسته ۹۵ میلیارد دلاری که البته شامل ارائه کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان در غزه نیز خواهد بود رای داد.

متنفر‌ها از بایدن و ترامپ چگونه سرنوشت انتخابات آمریکا را تغییر می‌دهند؟

برای پیروزی در انتخابات، ستاد بایدن باید دلایلی را که ترامپ برای این سمت مناسب نیست را به رای دهندگان یادآوری کند. رئیس جمهور لازم نیست تک تک ایالت‌های چرخشی را متقاعد کند که او کاندیدای ایده آل آنهاست. او صرفا باید خود را به عنوان گزینه‌ای بهتر از ترامپ عرضه نماید. هماطور که او تمایل دارد بگوید: «مرا با خدای قادر مقایسه نکنید، مرا با گزینه دیگر مقایسه کنید.»

بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جلسه پارلمان اروپا ایران را به گسترش تنش‌ها در منطقه متهم کرد اما اشاره کرد که تحریم‌ها به تنهایی، پاسخ کارآمدی به اقدامات ایران نیست.

Loading
16 اسفند 1394

رسانه ها؛ از حیرت از ظرفیت اقتصادی ایران تا واکنش آمریکا و کره جنوبی به کره شمالی

۱۳۹۴/۱۲/۱۶ | رصد

شورا آنلاین: حیرت روزنامه انگلیسی از ظرفیت اقتصادی ایران، شکاف عمیق ملت‌های عرب و سران آنها از نگاه رسانه‌های رژیم صهیونیستی، رزمایش گسترده کره جنوبی و آمریکا در واکنش به کره شمالی و تاخیر در مذاکرات سوریه از مهم‌ترین خبرهای دارای جنبه راهبردی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه می توانید گزیده […]

شورا آنلاین: حیرت روزنامه انگلیسی از ظرفیت اقتصادی ایران، شکاف عمیق ملت‌های عرب و سران آنها از نگاه رسانه‌های رژیم صهیونیستی، رزمایش گسترده کره جنوبی و آمریکا در واکنش به کره شمالی و تاخیر در مذاکرات سوریه از مهم‌ترین خبرهای دارای جنبه راهبردی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه می توانید گزیده ای از این خبرها را مرور کنید.

خبرگزاری صدا و سیما: روزنامه دیلی تلگراف نوشت اگر سیاست اجازه دهد، ظرفیت اقتصادی ایران حیرت آور است. این روزنامه در وبگاه خود در گزارشی به قلم لیام هالیگام نوشت، مارتین سورل مدیر اجرایی شرکت بزرگ تبلیغاتی دبلیو پی پی انگلیس و از تحلیلگران برجسته اعلام کرد: به عقیده من ایران – کشوری با ذخایر طبیعی گسترده و جمعیتی 81 میلیون نفری که بیشتر آنان تحصیلکرده هستند- باید در زمره جذاب ترین بازارهای نوظهور جهان قرار گیرد. این روزنامه افزود: با لغو تحریم ها، ممکن است صادرات نفت ایران به زودی از یک میلیون و 100 هزار بشکه در روز به سه میلیون بشکه در روز افزایش یاید که سطح متوسط تولید نفت کشور در اواسط دهه 1990 بود؛ یعنی زمانی که تحریم ها به اندازه سال های اخیر تشدید نشده بود. در حال حاضر، ایران بر حسب دلار، یکی از 30 اقتصاد بزرگ جهان محسوب می شود و از نظر سطح زندگی، در زمره 20 کشور برتر جهان است. این کشور علاوه بر بهره مندی از ذخایر طبیعی، جمعیت تحصیلکرده بزرگی دارد – دانشگاه‌های متعدد این کشور پیوسته دانشمندان و مهندسان زیادی را تحویل جامعه ایران می دهند.

شبکه المنار: رسانه‌های رژیم صهیونیستی اعلام کردند بین ملت‌های عرب و سران آنها درباره این رژیم، شکاف عمیقی وجود دارد. حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین به تبعیت از عربستان گفت آغاز گشوده شدن کانال‌های دیپلماتیک برخی کشورهای عربی با اسرائیل، قطعی است و فقط مسئله زمان آن مطرح است. المنار سپس به بخش‌هایی از اظهارات پادشاه بحرین با یک خاخام صهیونیست اشاره کرد و گفت پادشاه بحرین درخواست کرده است رویارویی با حزب الله تا آنجا که ممکن است گسترش یابد. میخال یعری، متخصص در امور عربی نیز  به تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت: «رسانه های عربی دیگر با اسرائیل کاری ندارند و حتی برخی معتقدند اسرائیل به عرب‌ها زیان نزده است. همین ایجاب می کند اسرائیل از وضع جدید بهره برداری کند و ادغام شدن در این وضع جدید را بررسی کند. ما فرصت داریم این موضوع را بررسی کنیم.» المنار اعلام کرد برداشت اسرائیل از تصمیم رسمی سعودی و هم‌پیمانانش برای نزدیک شدن به اسرائیل با بدبینی صهیونیست‌ها در خصوص آمادگی  افکار عمومی برای پذیرفتن این رویکرد کشورهای عرب خلیج فارس روبرو شده است، زیرا افکار عمومی همچنان اصرار می کنند که اسرائیل را دشمن اول بدانند.

خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی: کره جنوبی و آمریکا در واکنش به اقدامات اخیر کره شمالی تمرین‌های نظامی گسترده برگزار خواهند کرد. رزمایش گسترده مشترک کره جنوبی و آمریکا با هدف جلوگیری از تکرار اقدامات کره شمالی و تقویت آمادگی برای مقابله با تهاجم احتمالی این کشور برنامه ریزی شده است. تمرین‌های نظامی آمریکا و کره جنوبی هفتم ماه مارس با مشارکت بیش از 300 هزار نظامی کره جنوبی برگزار خواهد شد. تقویت کارآیی سازوکارهای بازدارنده علیه کره شمالی و همچنین افزایش آمادگی برای مقابله با تهاجم احتمالی این کشور هدف اصلی این رزمایش اعلام شده است. در این رزمایش مسئولان نظامی دو کشور از ماهواره های نظامی و هواپیماهای شناسایی استفاده خواهند کرد تا سطح نظارت و هشدار در برابر تهدیدهای موشکی کره شمالی را ارتقا دهند.

خبرگزاری صدا و سیما: روزنامه رأی الیوم نوشت: تروریستی خواندن حزب الله لبنان مقدمه ای برای اتخاذ گامی مشابه علیه مقاومت فلسطین است. نقولا ناصر در این روزنامه نوشت: کسانی که امروز موافق محکومیت مقاومت لبنان به اتهام تروریسم هستند، باید در آینده  منتظر محکومیت مشابه علیه مقاومت فلسطین باشند. آن کسانی که امروز نمی توانند با تروریست خواندن مقاومت لبنان مخالفت کنند، فردا نیز نخواهند توانست با اقدام مشابهی علیه مقاومت فلسطین مخالفت کنند. اگر الجزایر امروز به علت‌هایی مانند واقع‌گرایی و یا ملاحظات سیاسی و قومیتی و اخلاقی از تروریستی خواندن حزب الله خودداری می کند، بدان علت است که به منطق و همچنین به استقلال  لبنان و به سیاست عدم مداخله در امور داخلی کشورهای عربی یا غیر عربی، احترام می گذارد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه از تاخیر در ادامه مذاکراتی خبر داده که پیش از این قرار بود در تاریخ 9 مارس برگزار شود. استفان دی میستورا، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه در مصاحبه با رسانه‌های عربی گفت که انتظار دارد مذاکرات سازش میان جناح‌های سوری بار دیگر به وجود تاخیرها در ژنو سوییس آغاز شود. وی تاریخ پیش‌بینی شده برای آغاز این مذاکرات را دهم مارس (20 اسفند) اعلام کرد با این وجود تاریخ‌های دیگری نیز همچون 9 مارس، 13 مارس و 14 مارس نیز برای از سرگیری مذاکرات مطرح شده است. پیش از این دی میستورا نهم مارس را به عنوان تاریخ برگزاری مذاکرات میان نمایندگان دولت و اپوزیسیون سوریه اعلام کرده بود. دی میستورا در گفت‌وگوی خود با روزنامه الحیات اظهار کرد: در شرایط کنونی به نظر من، ما مذاکرات را دهم ماه میلادی جاری آغاز خواهیم کرد. گروهی از شرکت‌کنندگان نهم مارس به اینجا خواهند آمد و گروهی دیگر به خاطر پاره‌ای از مشکلات یازدهم مارس به ما خواهند پیوست. وی اظهار کرد: مذاکرات به صورت غیرمستقیم و در فرایند ملاقات‌های جداگانه در تاریخ‌ها و اتاق‌های جداگانه انجام خواهد شد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): مسئولان روسی اعلام کردند که 30 گروه مخالف مسلح به آتش بسی که از یک هفته قبل در سوریه آغاز شده، پیوسته‌اند و مذاکرات با شش گروه دیگر برای پیوستن به این جریان ادامه دارد. بنا به اعلام مرکز برقراری صلح در سوریه که زیر نظر وزارت خارجه روسیه کار می‌کند، مسئولان روس در پایگاهی نظامی حمیمیم سوریه، اعلام کردند، مذاکرات با شش گروه مخالف دیگر که پایگاه‌هایشان در حومه دمشق، حمص و درعا است، ادامه دارد. از سوی دیگر، مرکز برقراری صلح در سوریه که کار نظارت بر آتش بس و مذاکرات پیرامون آن را بر عهده دارد 9 مورد نقض آتش بس ظرف 24 ساعت گذشته که بیشتر آنها در حلب بوده را ثبت کرده است. دیده بان حقوق بشر سوریه که مقر آن در انگلیس است نیز اعلام کرد که در هفته نخست آتش بس در سوریه که از 27 فوریه آغاز شده است، تا 90 درصد خشونت‌ها فروکش کرده است.

شبکه خبری الجزیره: وزیر دفاع ترکیه ضمن تأکید بر اینکه قدرت نظامی کشورش در “اوج” قرار دارد، گفت: آنکارا آماده ورود به هر جنگی است. عصمت یلماز، وزیر دفاع ترکیه در سخنانی گفت: ما در حال حاضر برای افزایش قدرت نظامی خود تلاش می‌کنیم و ترکیه در آینده “قوی‌ترین” خواهد بود. ما آماده ورود به هر جنگی هستیم. وی گفت: ما تروریسم را در تمامی مناطق کشور ریشه‌کن خواهیم کرد و عملیات نظامی کنونی در برخی مناطق جنوبی و شرقی در چارچوب قانون است. وزیر دفاع ترکیه آشتی ملی را گام درستی خواند، اما برخی طرف‌ها را به عدم پایبندی به تعهدات خود و ناکام گذاشتن مسیر متهم کرد.

خبرگزاری اسپوتنیک: روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز  نوشت رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به شدت می کوشد به همه وانمود کند که کنترل همه چیز را در دست دارد اما ترس‌های دائمی‌اش، او را رسوا می کند. نیویورک تایمز نوشت اقدامات تهاجمی و تظاهر بی وقفه به شجاعت و جسارت بخشی از تصویر رجب طیب اردوغان است اما در واقع رئیس جمهور ترکیه آنقدرها که می خواهد نشان دهد جسور و بی باک نیست.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *