جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

سیاستمدار فرانسوی: بخش بزرگی از سلاح‌های غربی در اوکراین سرقت می‌شود

تهران- ایرنا- فلوریان فیلیپو رهبر حزب میهن‌پرستان فرانسه با بیان اینکه همه سلاح‌های غربی که به کی‌یف ارائه می‌شود، به میدان جنگ ارسال نمی‌شود، تاکید کرد: بخش بزرگی از سلاح‌های غربی در اوکراین به سرقت می‌رود.

شولتس: موشک تاروس به اوکراین نخواهیم داد

تهران- ایرنا- اولاف شولتس صدراعظم آلمان بار دیگر ایده ارسال موشک‌های تاروس به کی‌یف را رد کرد و گفت: موشک تاروس را به اوکراین نخواهیم داد زیرا اگر بخواهیم این موشک را به این کشور بدهیم باید نیروهای خود را هم به آنجا اعزام کنیم و ما هرگز این کار را نخواهیم کرد.

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

Loading
31 فروردين 1395

رسانه ها؛ تاثیر رقابت های منطقه‌ای بر بازار نفت و …

۱۳۹۵/۰۱/۳۱ | رصد

شورا آنلاین: برگزاری نشست رؤسای مجالس اوراسیا، تاثیر رقابت‌های منطقه ای بر بازار نفت، واکنش جدید آمریکا به تحویل سامانه اس -300  به ایران، راهبرد جدید آمریکا مبتنی بر استفاده از نیروهای ویژه به جای اعزام نیروهای زمینی و تعویق در مذاکرات صلح سوریه در ژنو از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه، به مرور گزیده ای از این خبرها می پردازیم.

خبرگزاری صدا وسیما: نشست رؤسای مجالس اوراسیا با حضور علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در مسکو برگزار شد. در این نشست رئیس مجلس شورای اسلامی ایران در سخنانی با تاکید بر اهمیت همگرایی کشورهای منطقه اوراسیا در مقابله با تهدیدات مشترک پیشنهاد کرد با تدوین و تصویب اساسنامه، تصمیم‌های این نهاد، قابلیت اثرگذاری در سطح جهانی داشته باشد.

پایگاه اینترنتی  بلومبرگ: سیاست نفتی عربستان سعودی به شدت تحت تاثیر سیاست خارجی این کشور قرار دارد و ریاض برای ضربه زدن به ایران این سیاست خود را تنظیم می کند. محمد بن سلمان جانشین ولیعهد عربستان بعد از برنامه ریزی های دفاعی و اقتصادی اش حالا وارد سیاستگذاری های نفتی شده است. این مرد 30 ساله به رویکرد چندین دهه ای کشورش مبنی بر تفکیک بین تجارت و ملاحظات سیاسی پایان داده است. مقامات سعودی چند روز قبل مانع شکل گیری توافق میان تولیدکنندگان بزرگ نفت در دوحه شدند، چرا که از حضور نیافتن ایران در این نشست ناراحت بودند. این بیانگر تاثیر رقابت های منطقه ای بر بازار نفت است.

خبرگزاری صدا و سیما: معاون باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا با اشاره به تحولات فسلطین تاکیدکرد فقط راه حل تشکیل دو کشور، راه برون رفت از مناقشه فلسطین است و با شهرک سازی اسرائیل مخالفیم. جو بایدن در سخنانی در نشست سالانه یهودیان آمریکا موسوم به جی استریت در واشنگتن گفت: ما همچنان معتقدیم پیشرفت در مسیر تحقق راه حل ایجاد دو کشور، اقدامی ضروری برای امنیت پایدار اسرائیل است. ایالات متحده همچنان به این هدف متعهد است. من به صراحت منظورم را بیان می کنم و نباید در این سخن تردید کرد. تنها راه تضمین امنیت آینده اسرائیل این است که هویت یهودی و دموکراتیک آن حفظ شود. وی افزود: این کار، تنها راه حفظ کرامت انسانی فلسطینی ها و حق تعیین سرنوشتی است که آنها شایستگی برخورداری از آن را دارند، راه حل تشکیل دو کشور مستقل است. هیچ راه حل دیگری وجود ندارد.

خبرگزاری صدا و سیما: سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل بر لزوم تغییر سیاست های واشنگتن در خاورمیانه، از جمله در قبال ایران، پس از روی کارآمدن رئیس جمهور بعدی آمریکا تاکید کرد. جان بولتون، سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل و عضو ارشد موسسه امریکن انترپرایز، در مطلبی در روزنامه واشنگتن تایمز نوشته است: باراک اوباما بیست و یکم ژوئن برای آخرین بار به عنوان رئیس جمهور آمریکا در اجلاس سران شورای همکاری خلیج [فارس] – شش کشور پادشاهی تولید کننده نفت واقع در شبه جزیره عربستان- شرکت خواهد کرد. پس از آن بی تردید رسانه ها گزارش خواهند داد که این «تبادل دیدگاه کامل و صریح بوده است.»  در صورتی که واقعیت چنین نخواهد بود. وی افزود: تفکر راهبردی غلط، مبنای اقدامات اوباما در خاورمیانه است، از جمله اینکه او فکر می کند آمریکا باید در درگیری های بزرگ منطقه بی طرف باشد. تلاش های ما طی چندین دهه برای حفاظت از منافع و متحدان‌مان کاهش یافته و این امر موجب افزایش صلح و امنیت در منطقه نشده است؛ همچنین نقش بی طرف آمریکا در آینده این امکان را برای بازیگران محلی فراهم خواهد کرد تا بدون مداخله ما آسان‌تر به سازش‌های خاص مورد نظرشان دست یابند.

خبرگزاری صدا و سیما: سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت تحویل موشکهای  اس -300  به ایران ممکن است به تحریم این کشور منجر شود. جان کربی در نشست خبری روز دوشنبه با خبرنگاران با اشاره به اخبار تحویل سامانه دفاع موشکی اس – 300 به ایران از سوی روسیه اشاره و تاکید کرد آمریکا سال هاست به فروش چنین فناوری های پیچیده ای به ایران معترض است. وزیر امور خارجه در دیدار شخصی با لاوروف نیز این موضوع را مطرح کرده است. درباره اینکه تصمیمی برای وضع تحریم ضد ایران در دستور کار باشد هیچ اطلاعی ندارم، اما تحویل اس -300 ممکن است به تحریم ایران ختم شود.

شبکه المیادین: رئیس جمهور روسیه می تواند نقش میانجی را بین تشکیلات خودگردان فلسطین و اسرائیل ایفا کند. بحران سوریه و در کنار آن مبارزه با گروه داعش باعث شده است دیگر مسئله فلسطین در صدر مسایل خاورمیانه قرار نداشته باشد. به اعتقاد ناظران این احساس باعث شد محمود عباس به دنبال راهی برای احیای مسئله فلسطین باشد. ابومازن پس از پاریس به مسکو سفر کرد. تشکیلات خودگردان همواره اقدامات خود را با روسیه که همیشه حامی ملت فلسطین بوده، هماهنگ کرده است.

نشریه  آمریکایی میامی هرالد: دوران قدرت حکومت های خودکامه همچون گروه تروریستی داعش دوام نمی آورد و سرانجام به علت تحولات داخلی و خارجی، نابود خواهند شد. پیش بینی می کنیم داعش به همان سرعتی که ظهور کرد، نابود شود. در ضمن انتظار داریم این پیش بینی تا پایان سال 2016 تحقق یابد. همه حکومت های خودکامه به سه علت مهم از بین خواهند رفت: سرخوردگی اعضای آن، نارضایتی جمعیت تحت حاکمیت و افزایش تعداد دشمنان خارجی. همین سه مشکل به نابودی حکومت های فاشیستی جنگ جهانی دوم و نیز بلوک شوروی منجر شد.

 خبرگزاری صدا و سیما: شبکه الحدث گزارش داد: راهبرد جدید آمریکا مبتنی بر استفاده از نیروهای ویژه به جای اعزام نیروهای زمینی است. تصمیم آمریکا برای اعزام دویست سرباز اضافی از یگان های ویژه به عراق بخشی از راهبرد فراگیر باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از زمان به قدرت رسیدن او در سال 2009 است. این راهبرد مبتنی بر عقب نشینی نیروهای زمینی و به کار گیری هواپیماهای بدون سرنشین و عملیات یگان های کماندویی است. لاری کورپ معاون وزیر دفاع سابق آمریکا در این باره گفت: «این راهبرد بسیار کارآمد بود. زیرا حضور شمار زیادی از نیروهای زمینی در عراق و افغانستان به نتایجی که می خواستیم نرسید. ژنرال دانفورد و اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا خواهان اعزام نیروهای اضافی به عراق هستند، اما فرماندهان ستاد نیروهای مسلح تمایلی به اعزام نیرو به لیبی ندارند و از ایجاد منطقه پرواز ممنوع یا منطقه امن در سوریه حمایت نمی کنند.» نیروهای کماندویی آمریکا در عراق، سوریه، افغانستان، فیلیپین، منطقه شاخ آفریقا، مالی، نیجر، موریتانی و کلمبیا مستقر هستند. این نیروها در عملیات ویژه مانند بازداشت یا قتل سران داعش و القاعده مشارکت داشتند و اجازه دسترسی به اطلاعات مهمی را از فعالیت گروه های تروریستی دادند. نیروهای ویژه آمریکا همچنین به آموزش نیروهای متحد واشنگتن مانند کردها در سوریه و عراق ایفای نقش می کنند.

خبرگزاری فارس: معارضان سوری از تعویق در مذاکرات صلح سوریه در ژنو تا زمان نامشخص خبر دادند. معارضان سوری ادعا کردند مذاکرات صلح تا زمان نامشخص به تعویق افتاده است. شبکه «اورینت» وابسته به معارضان سوریه این خبر را اعلام کرد. شبکه «اسکای نیوز» نیز گزارش داد هیأت معارضان ژنو را ترک کرده و فقط یک گروه چند نفری از آنها در ژنو باقی مانده‌اند. بر اساس این گزارش، گروه مذکور تا پایان هفته جاری در ژنو باقی خواهند ماند. هیات معارضان سوری اعلام کرد: تصمیم به تعویق مذاکرات و نه تعلیق آن گرفتیم. معارضان ادامه مذاکرات صلح در ژنو را مشروط به اقدامات عملی و میدانی کرده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *