جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

سفر معاون وزیر خارجه به عربستان

مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد به عربستان سفر کرد.

آخرین وضعیت گورهای دسته‌جمعی در بیمارستان‌های غزه؛ رژیم صهیونیستی اعضای بدن قربانیان را سرقت می‌کند

وضعیت اجساد در گور‌های دسته‌جمعی بیمارستان‌های ناصر و الشفا شهر غزه گمانه‌زنی‌هایی را درباره سرقت اعضای بدن و شکنجه و زنده به گور کردن قربانیان ایجاد کرده است.

Loading
شورای راهبردی روابط خارجی در نشستی تخصصی بررسی کرد

روابط خارجی در عصر هوش مصنوعی

شورای راهبردی آنلاین: نشست تخصصی «روابط خارجی در عصر هوش مصنوعی» روز سه شنبه به ریاست دکتر سورنا ستاری، رئیس کمیسیون علمی – فناوری شورای راهبردی روابط خارجی و با حضور دکتر سعید سیدآقابنی‌هاشمی، عضو هیئت علمی دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه، دکتر حمیدرضا ربیعی، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف، دکتر سعید چهرآزاد، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و دکتر مجید نیلی احمدآبادی، عضو هیات علمی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران و همچنین دکتر بهزاد احمدی لفورکی، کارشناس حکمرانی بین‌المللی فضای مجازی در محل شورای راهبردی روابط خارجی برگزار شد.

به گزارش سایت شورای راهبردی روابط خارجی، در این نشست، دکتر ستاری با تاکید براینکه فناوری هوش مصنوعی و دیجیتالی‌ شدن، به‌سرعت در حال توسعه است و کاربرد وسیع آن در صنایع و کسب‌و‌کارهای مختلف، عصر جدیدی را رقم زده که در آن، جوامع بشری و قدرت‌های اقتصادی، نظامی و فرهنگی دچار تحول می‌شوند، تصریح کرد: داده‌ها، سخت‌افزارهای محاسباتی، الگوریتم‌ها و نهادها، چهار عنصر حیاتی در عصر هوش مصنوعی هستند که در رقابت بین قدرت‌ها، تعیین‌کننده خواهند بود.

وی با بیان اینکه هدف از این نشست، شناسایی و تحلیل سیاست‌ها و راهبردهای مطلوب برای راهبری اثربخش روابط خارجی متناسب با تحولات فناورانه پیش‌رو است، ضرورت بررسی تأثیر هوش مصنوعی بر مخاطرات امنیت ملی از دیدگاه روابط خارجی، کاربرد هوش مصنوعی در دیپلماسی و روابط خارجی، تنظیم روابط خارجی برای مواجهه با شرکت‌های بزرگ مبتنی بر هوش مصنوعی، نقش‌آفرینی در زنجیره‌های ارزش جهانی در عصر هوش مصنوعی، سرمایه‌های انسانی و روابط خارجی، روابط خارجی و همکاری‌ها در حوزه هوش مصنوعی، آثار فرهنگی هوش مصنوعی و مرزهای جغرافیایی آن را مورد توجه قرار دهیم.

ستاری با تاکید بر اینکه هر یک از کشورهای پیشرو، در این حوزه چشم‌انداز و راهبرد برای خود تعریف کرده‌اند، به تشریح ضرورت توجه به سرمایه‌گذاری‌ها و توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان و سازوکار مناسب برای حفظ منابع موجود، آمادگی جامعه ایران برای پذیرش هوش مصنوعی و راهبردها برای تنظیم‌گری و هنجارسازی، و همکاری ایران با کشورهای دیگر در حوزه هوش مصنوعی پرداخت.

در ادامه، دکتر سعید چهرآزاد، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در تحلیل دگرسازی دیپلماسی در عصر هوش مصنوعی، با تاکید بر ضرورت تدوین استراتژی ملی هوش مصنوعی به‌عنوان یکی از بازیگران این عرصه، خاطرنشان کرد: فرهنگ، مولفه‌ها، هنجارهای سیاسی، اجتماعی و دیپلماتیک در همه کشورها، شرایط متفاوتی تجربه می‌کند و آن دولت – ملتی که جغرافیا دال کانونی آن بود، دیگر وجود ندارد. تغییرات عمیقی که از طریق هوش مصنوعی بر نظام تحریم‌های بین‌المللی وارد می‌شود، خودش هم محور بحث است.

سپس دکتر سعید سیدآقا‌بنی‌هاشمی، عضو هیئت علمی دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه نیز، ضمن تشریح تجربه‌های پیشین وزارت امور خارجه در استفاده از هوش مصنوعی، با تاکید براینکه کارایی وزارت خارجه با هوش مصنوعی افزایش می‌یابد، گفت: باید هوش مصنوعی را به موازات امنیت سایبری جلو ببریم زیرا اگر مجموعه دیتا و داده‌های خود را درست کردیم و هکری آن را مورد حمله و دستبرد قرار داد، خسارت بزرگی است. بنابراین باید صددرصد روی امنیت داده‌ها سرمایه‌گذاری کنیم.

در ادامه دکتر حمیدرضا ربیعی، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف، با بیان اینکه شیوه‌های سنتی در دیپلماسی، امنیت و ارائه خدمات به‌طور‌کلی در حال دگرگونی است، افزود: تکلیف داده‌ها در ایران روشن نیست. در ایران داده‌ها، محصولی امنیتی‌شده است و ما نمی‌توانیم از آنها بهره‌وری داشته باشیم. تا زمانی که حکمرانی داده‌ها روشن نشود، استفاده از هوش مصنوعی شعاری بیش نیست.

وی با اشاره به به عملکرد علوم شناختی و علوم مغز و اعصاب در کنار پردازش کوانتومی و هوش مصنوعی، اظهارداشت: اگر این سه را در کنار هم درنظر نگیریم، با توجه به پیشرفت‌هایی که در دنیا در حال انجام است، رسیدن ما به این مرحله، غیرقابل امکان است و دراین‌صورت باید در دنیا فقط سرویس بگیریم، یعنی در دیپلماسی هم باید تابع باشیم. در واقع، یا باید تابع باشیم، یا باید مثل انسانهای اولیه زندگی کنیم. غیر از این راه دیگری نیست.

براساس این گزارش، دکتر مجید نیلی احمدآبادی، عضو هیات علمی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران نیز در این نشست تاکید کرد: با هوش مصنوعی، ضمن افزایش چابکی و واقع‌نگری، اثر سوگیری حلقه‌های اطراف حکمران کاهش می‌یابد. در این شرایط، نیاز حکمران به داده صحیح و هوش مصنوعی جدی می‌شود. هیچ جایی نیست که هوش مصنوعی در دنیا توسعه پیدا کرده باشد، مگر اینکه حکمران به جد مشتری آن بوده باشد.

در ادامه دکتر بهزاد احمدی لفورکی، کارشناس حکمرانی بین‌المللی فضای مجازی، به تشریح رویکرد اتحادیه اروپا در قبال هوش مصنوعی و فرصت‌ها و چالش‌های آن برای ایران پرداخت و با بیان اینکه هوش مصنوعی می‌تواند ثبات استراتژیک جهانی و مفروض‌های بنیادین درباره دفاع و بازدارندگی را تغییر دهد، گفت: رویکرد اروپا در هوش مصنوعی تنظیم‌گری و هنجارسازی است و اگر می‌خواهیم به سمت تعامل با اروپا در حوزه هوش مصنوعی برویم، حتما باید مواضع و رویکرد خود را نسبت به برخی موارد روشن کنیم.

در پایان سید عباس عراقچی، دبیر شورای راهبردی روابط خارجی نیز با تاکید بر اهمیت به‌کارگیری هوش مصنوعی در دیپلماسی، گفت: ما در کلیت در حوزه هوش مصنوعی عقب هستیم. باید بین‌المللی فکر کنیم و برای کسانی که در این زمینه مهارت دارند راه را باز کنیم. اگر حرفی برای گفتن نداشته باشیم، در هنجارسازی‌ها تاثیرگذار نخواهیم بود. ما در این مسیر کارهای زیادی داریم.

0 Comments