جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

وضعیت متشنج در خیابان‌های تل آویو + فیلم

رسانه‌های عبری زبان از زد و خورد و درگیری شدید بین تظاهرات کنندگان خواهان امضای فوری توافق مبادله اسرا و نیروهای امنیتی در خیابان‌های تل‌آویو خبر دادند.

هلاکت ۲ نظامی صهیونیست در غزه

ارتش رژیم صهیونیستی رسما به کشته شدن دو نظامی دیگر خود در درگیری‌های روز گذشته در مرکز نوار غزه اعتراف کرد.

هلاکت ۲ نظامی صهیونیست در غزه

ارتش رژیم صهیونیستی رسما به کشته شدن دو نظامی دیگر خود در درگیری‌های روز گذشته در مرکز نوار غزه اعتراف کرد.

Loading

نگاهی به توانمندی هسته ای هند

۱۳۹۶/۰۲/۳۰ | علمی - فرهنگی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:دولت هند در نظر دارد با ساخت 10 راکتور هسته ای با ظرفیت تولید هفت هزار مگاوات برق به برنامه هسته ای غیر نظامی هند شتاب دهد.

هم اکنون حدود سه درصد از برق مورد نیاز این کشور از طریق 22 نیروگاه هسته ای با تولید شش هزار و 780 مگاوات برق تامین می شود.
هند در برنامه خود در راستای کاهش آلاینده های کربنی، استفاده کمتر از سوخت های فسیلی و تأمین انرژی مورد نیاز این کشور، قصد افزایش ظرفیت هسته ای خود دارد.
دولتمردان هندی در برنامه بلند پروازانه در نظر دارند میزان تولید برق هسته ای این کشور را به 20 درصد افزایش دهند.
ضعف زیرساخت تولید برق در سال 2012 میلادی در هند زمانی آشکار شد که بهره برداری بیش از ظرفیت شبکه، باعث قطع برق 600 میلیون هندی در 22 ایالت این کشور به مدت یک روز شد.
این کشور هم اکنون از 22 نیروگاه هسته ای شش هزار و 780 مگاوات برق یعنی حدود سه درصد از نیاز این کشور، به برق را تامین می کند .
دهلی نو قصد دارد تا سال 2021-2022 میلادی با تکمیل طرحهای در دست ساخت ،شش هزار و 700 مگاوات برق به آن اضافه کند.
دولت هند با صدور بیانیه ای با اشاره به تازه ترین طرح ‘راکتور آب سنگین تحت فشار’ اعلام کرد انتظار می رود با ساخت 10 راکتور جدید بیش از 33 هزار و400 فرصت شغلی مستقیم و غیر مستقیم ایجاد شود.
در بخشی ازاین اطلاعیه اضافه شده است با ساخت قطعات این نیروگاهها در داخل کشور هند به عنوان یک قدرت بزرگ تولید کننده انرژی هسته ای تبدیل می شود.
گفته می شود تصمیم دولت هند به ساخت 10 راکتور با استفاده از توان داخلی واکنشی به اعلام ورشکستگی شرکت ‘وستنینگهاوس ‘ که قرار بود شش راکتور ‘ای پی 1000 ‘ در هند بسازد، است.
وستینگهاوس’ که متعلق به ‘توشیبا’ ژاپن است،در ماه مارس اعلام ورشکستگی کرد که این مسئله شک و تردیدهایی را در خصوص توانمندی این شرت برای تکمیل قرارداد با هند ایجاد کرد.

نیروگاههای هسته ای هند
تحقیقات هسته ای هند در سال 1944 میلادی آغاز و کمیسیون انرژی اتمی در سال 1948 زیر نظر ‘هامی بابها’ تأسیس شد.
این کشور نخسین بار دو نیروگاه هسته ای با استفاده از تکنولوژی آمریکایی در منطقه ‘تارا پور’ در ایالت مهارشترا تاسیس کرد.
این دو نیروگاه از 47 سال گذشته تاکنون با استفاده اورانیم غنی شده به فعالیت خود ادامه داده است.
پس از فعالیت موفقیت آمیز این دو نیروگاه هسته ای، هند دو نیروگاه هسته ای دیگر را در ایالت راجستان با تکنولوژی کانادا ایجاد کرد.
هند از سال 1983 میلادی تاکنون 16 نیروگاه اتمی دیگر با استفاده از فناوری ،مواد و تجهیزات داخل تاسیس کرده است.
در سال های 2000 تا 2010 میلادی، هند یک نیروگاه هسته ای دیگر با ظرفیت تولید 700 مگاوات برق تاسیس کرد. در این دوره کار بر روی چهار نیروگاه هسته ای با ظرفیت هایی مشابه در ایالت های گجرات و راجستان آغاز شد.
به گفته مقامات دولتی هند قرار است تجهیزات این چهار نیروگاه هسته ای که قرار است تجهیزات آن توسط شرکت های هندی ساخته شود تا سه سال آینده به بهره برداری برسد.
در سال های اخیر هند دو راکتور هسته ای با ظرفیت تولید 1000 مگاوات برق را با کمک روسیه در ایالت تامیل نادو احداث کرده است.
هند همچنین سال گذشته کار بر روی ساخت دو نیروگاه مشابه را آغاز کرد و به این ترتیب زمانی که تمام نیروگاههای هسته ای هند تکمیل شود، این کشور دارای 30 راکتور با ظرفیت تولید 13 هزار مگاوات برق خواهد داشت.

دلایل گسترش صنایع هسته ای هند
رهبران ملی گرای هند پیش از استقلال این کشور سودای دستیابی به توان هسته ای را در ذهن می پروراندند.
‘جواهر لعل نهرو’ اولین نخست وزیر این کشور معتقد بود مادامی که اوضاع جهان به این صورت باشد، هند برای دفاع از تمامیت ارضی و حفظ شان و اقتدار خود به ابزارهای نوین برای دفاع از خود نیازمند است .
آزمایش هسته ای چین در سال 1964میلادی باعث شد هند که دو سال پیش در درگیری مرزی مغلوب پکن شده بود، عزم خود را برای دستیابی به انرژی هسته ای جزم کند.
مغلوب شدن هند در درگیری مرزی با چین باعث از دست دادن بخشی از اراضی این کشور و تیره شدن روابط دو کشور شد.
رهبران هند پس از این تحولات، برای دفاع از سرزمین خود به فکر ایجاد و توسعه توان هسته ای با چین افتادند.
هند پیش از آنکه درصدد غلبه به چین از راه تقویت توانمندی هسته ای باشد به توازن قدرت با این کشور برای رقابت در رهبری آسیا نیاز دارد.

رقابت هند وپاکستان
تنش بین هند و پاکستان و رقابت هسته ای بین دو کشور از دیگر دلایلی بود که دو کشور و بویژه هند تمام توان خود را در دهه هایی برای پیشرفت هسته ای بویژه در زمینه جنگ افزارها به کارگرفت .
به گفته کارشناسان دهلی نو و اسلام آباد سالها با توجیه بازدارندگی هسته ای ،رقابتی نفس گیری را در جنوب آسیا آغاز کردند که تاکنون نیز ادامه دارد.
این دو کشور به رغم خواست جامعه جهانی تاکنون با وجود مجهز بودن به صدها بمب و جنگ افزار اتمی از امضای پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای خودداری کرده اند.

منبع: ایرنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *