جدیدترین مطالب

اسرائیل در استفاده از توان هسته ای علیه ایران درنگ نخواهد کرد!

اسرائیل در استفاده از توان هسته ای علیه ایران درنگ نخواهد کرد!

مرتضی موسوی خلخالی با تاکید بر این نکته می گوید که اسرائیل تنها بازیگر خاورمیانه دارای قدرت اتمی است و متذکر می‌شود که، «اگر سلسله کنش‌ها و واکنش‌ها و حملات و ضدحملات بین تهران و تل‌آویو ادامه پیدا کند تا نقطه‌ای که اسرائیل موجودیت خود را در خطر ببیند، برای استفاده از تمام قدرت خود درنگ نخواهد کرد». به همین دلیل دیپلماته پیشین کشورمان دامن زدن به شرایط کنونی را و به تبعش احتمال وقوع یک جنگ منطقه‌ای با اسرائیل را به هیچ وجه به نفع خاورمیانه نمی‌داند، چرا که امنیت و حتی موجودیت کل غرب آسیا به شکل جدی تحت الشعاع قرار خواهد گرفت.

اسرائیل بدون توجه به مقررات به فکر حمله به ایران خواهد بود؟

اسرائیل بدون توجه به مقررات به فکر حمله به ایران خواهد بود؟

یوسف مولایی می گوید که چون شورای امنیت بدون صدور قطع‌نامه و حتی بیانیه‌ای برای محکومیت حمله ایران به کار خود پایان داده است، از یک سو می‌تواند دست اسرائیل را برای حمله متقابل علیه ایران را ببندد. چرا که پشتوانه و چراغ سبز شورای امنیت را ندارد، اما مولایی همزمان اذعان داد که قوانین و حقوق بین‌الملل مُصرح توسط کشورها رعایت نمی‌شوند، به خصوص اسرائیل که سابقه طولانی در نادیده گرفتن قوانین و حقوق بین‌الملل دارد. از این حیث وی هشدار می‌دهد که تل‌‌آویو با برخورداری از حمایت سیاسی قدرت‌های بین‌المللی به راحتی می‌تواند این حق را برای خود متصور شوند که از توسل به زور با هر شدتی بهره ببرد. در نتیجه به گفته این حقوقدان، «اسرائیل شاید بدون توجه به آنکه شورای امنیت چه نگاهی دارد مستقیماً دست به اقداماتی بزند».

فضای ملتهب اقتصادی و اجتماعی در روزهای آتی فروکش می‌کند

فضای ملتهب اقتصادی و اجتماعی در روزهای آتی فروکش می‌کند

علی مطهری می گوید: چون اگر بنیامین نتانیاهو حمله متقابلی به ایران داشته باشد تنها به گرفتاری و بحران‌های فعلی خود اضافه کرده است. در حال حاضر اسرائیل و نتانیاهو با مشکلات بسیار زیادی دست به گریبان است. به همین دلیل من تصور می‌کنم که نتانیاهو مجبور است از کنار آن بگذرد و پاسخی به ایران ندهد. به هر حال اسرائیل دو هفته پیش با حمله به سفارت ایران در دمشق یک اشتباه جدی مرتکب شد و بایستی تاوان آن را می‌داد؛ اکنون هم که ایران این حمله را انجام داده است، من بعید می‌دانم که نتانیاهو بخواهد موضوع را بیش از این ادامه بدهد.

ایران تصویر جدیدی از موازنه قوا در منطقه ایجاد کرد

کارشناس مسائل بین الملل گفت: ایران در دفاع موشکی و پهپادی خودش، تصویر جدیدی را در زمینه موازنه قوا در منطقه ایجاد کرده که حامل این پیام برای رژیم صهیونیستی است که این رژیم نمی‌تواند به تجاوزات خود ادامه دهد و هر تجاوز با هزینه سنگینی مواجه خواهد شد.

Loading

أحدث المقالات

صهیونیست‌ها 3هزار فلسطینی را از غزه ربودند

یک سازمان حقوق‌بشری فاش کرد که رژیم اشغالگر از ابتدای تجاوزات وحشیانه خود به نوار غزه 3هزار فلسطینی را از این منطقه ربوده و آنها را در معرض انواع شکنجه‌های ضدبشری قرار داده است.

چتم‌هاوس: پاسخ تنبیهی ایران به اسرائیل موفقیت‌آمیز و حاکی از توانمندی بود

تهران- ایرنا- تارنمای اندیشکده انگلیسی چتم‌هاوس در مقاله‌ای به بررسی پیامدهای پاسخ تنبیهی پهپادی – موشکی چند ساعته ایران به رژیم صهیونیستی پرداخت و نوشت که این اقدام تا حد زیادی موفقیت‌آمیز بود و توانمندی ایران را نشان داد.

هشدار بورل به اسرائیل: رویارویی منطقه‌ای به نفع هیچ کس نیست

لندن – ایرنا – مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به اینکه اقدام تنبیهی ایران در پاسخ به تجاوزگری رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری تهران در دمشق صورت گرفت، به تل‌آویو هشدار داد که با حمله تلافی‌جویانه، تنش‌ها در منطقه را تشدید نکند زیرا رویارویی منطقه‌ای به نفع هیچ کس نیست.

Loading

نگاهی به توانمندی هسته ای هند

۱۳۹۶/۰۲/۳۰ | علمی - فرهنگی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:دولت هند در نظر دارد با ساخت 10 راکتور هسته ای با ظرفیت تولید هفت هزار مگاوات برق به برنامه هسته ای غیر نظامی هند شتاب دهد.

هم اکنون حدود سه درصد از برق مورد نیاز این کشور از طریق 22 نیروگاه هسته ای با تولید شش هزار و 780 مگاوات برق تامین می شود.
هند در برنامه خود در راستای کاهش آلاینده های کربنی، استفاده کمتر از سوخت های فسیلی و تأمین انرژی مورد نیاز این کشور، قصد افزایش ظرفیت هسته ای خود دارد.
دولتمردان هندی در برنامه بلند پروازانه در نظر دارند میزان تولید برق هسته ای این کشور را به 20 درصد افزایش دهند.
ضعف زیرساخت تولید برق در سال 2012 میلادی در هند زمانی آشکار شد که بهره برداری بیش از ظرفیت شبکه، باعث قطع برق 600 میلیون هندی در 22 ایالت این کشور به مدت یک روز شد.
این کشور هم اکنون از 22 نیروگاه هسته ای شش هزار و 780 مگاوات برق یعنی حدود سه درصد از نیاز این کشور، به برق را تامین می کند .
دهلی نو قصد دارد تا سال 2021-2022 میلادی با تکمیل طرحهای در دست ساخت ،شش هزار و 700 مگاوات برق به آن اضافه کند.
دولت هند با صدور بیانیه ای با اشاره به تازه ترین طرح ‘راکتور آب سنگین تحت فشار’ اعلام کرد انتظار می رود با ساخت 10 راکتور جدید بیش از 33 هزار و400 فرصت شغلی مستقیم و غیر مستقیم ایجاد شود.
در بخشی ازاین اطلاعیه اضافه شده است با ساخت قطعات این نیروگاهها در داخل کشور هند به عنوان یک قدرت بزرگ تولید کننده انرژی هسته ای تبدیل می شود.
گفته می شود تصمیم دولت هند به ساخت 10 راکتور با استفاده از توان داخلی واکنشی به اعلام ورشکستگی شرکت ‘وستنینگهاوس ‘ که قرار بود شش راکتور ‘ای پی 1000 ‘ در هند بسازد، است.
وستینگهاوس’ که متعلق به ‘توشیبا’ ژاپن است،در ماه مارس اعلام ورشکستگی کرد که این مسئله شک و تردیدهایی را در خصوص توانمندی این شرت برای تکمیل قرارداد با هند ایجاد کرد.

نیروگاههای هسته ای هند
تحقیقات هسته ای هند در سال 1944 میلادی آغاز و کمیسیون انرژی اتمی در سال 1948 زیر نظر ‘هامی بابها’ تأسیس شد.
این کشور نخسین بار دو نیروگاه هسته ای با استفاده از تکنولوژی آمریکایی در منطقه ‘تارا پور’ در ایالت مهارشترا تاسیس کرد.
این دو نیروگاه از 47 سال گذشته تاکنون با استفاده اورانیم غنی شده به فعالیت خود ادامه داده است.
پس از فعالیت موفقیت آمیز این دو نیروگاه هسته ای، هند دو نیروگاه هسته ای دیگر را در ایالت راجستان با تکنولوژی کانادا ایجاد کرد.
هند از سال 1983 میلادی تاکنون 16 نیروگاه اتمی دیگر با استفاده از فناوری ،مواد و تجهیزات داخل تاسیس کرده است.
در سال های 2000 تا 2010 میلادی، هند یک نیروگاه هسته ای دیگر با ظرفیت تولید 700 مگاوات برق تاسیس کرد. در این دوره کار بر روی چهار نیروگاه هسته ای با ظرفیت هایی مشابه در ایالت های گجرات و راجستان آغاز شد.
به گفته مقامات دولتی هند قرار است تجهیزات این چهار نیروگاه هسته ای که قرار است تجهیزات آن توسط شرکت های هندی ساخته شود تا سه سال آینده به بهره برداری برسد.
در سال های اخیر هند دو راکتور هسته ای با ظرفیت تولید 1000 مگاوات برق را با کمک روسیه در ایالت تامیل نادو احداث کرده است.
هند همچنین سال گذشته کار بر روی ساخت دو نیروگاه مشابه را آغاز کرد و به این ترتیب زمانی که تمام نیروگاههای هسته ای هند تکمیل شود، این کشور دارای 30 راکتور با ظرفیت تولید 13 هزار مگاوات برق خواهد داشت.

دلایل گسترش صنایع هسته ای هند
رهبران ملی گرای هند پیش از استقلال این کشور سودای دستیابی به توان هسته ای را در ذهن می پروراندند.
‘جواهر لعل نهرو’ اولین نخست وزیر این کشور معتقد بود مادامی که اوضاع جهان به این صورت باشد، هند برای دفاع از تمامیت ارضی و حفظ شان و اقتدار خود به ابزارهای نوین برای دفاع از خود نیازمند است .
آزمایش هسته ای چین در سال 1964میلادی باعث شد هند که دو سال پیش در درگیری مرزی مغلوب پکن شده بود، عزم خود را برای دستیابی به انرژی هسته ای جزم کند.
مغلوب شدن هند در درگیری مرزی با چین باعث از دست دادن بخشی از اراضی این کشور و تیره شدن روابط دو کشور شد.
رهبران هند پس از این تحولات، برای دفاع از سرزمین خود به فکر ایجاد و توسعه توان هسته ای با چین افتادند.
هند پیش از آنکه درصدد غلبه به چین از راه تقویت توانمندی هسته ای باشد به توازن قدرت با این کشور برای رقابت در رهبری آسیا نیاز دارد.

رقابت هند وپاکستان
تنش بین هند و پاکستان و رقابت هسته ای بین دو کشور از دیگر دلایلی بود که دو کشور و بویژه هند تمام توان خود را در دهه هایی برای پیشرفت هسته ای بویژه در زمینه جنگ افزارها به کارگرفت .
به گفته کارشناسان دهلی نو و اسلام آباد سالها با توجیه بازدارندگی هسته ای ،رقابتی نفس گیری را در جنوب آسیا آغاز کردند که تاکنون نیز ادامه دارد.
این دو کشور به رغم خواست جامعه جهانی تاکنون با وجود مجهز بودن به صدها بمب و جنگ افزار اتمی از امضای پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای خودداری کرده اند.

منبع: ایرنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *