جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading
پيشنهاد امريکن اينترپرايز به مقابله سايبري آمريکا با چين

قانون جدید چین درزمینهٔ امنیت سایبری

۱۳۹۶/۰۳/۲۲ | علمی - فرهنگی

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: واضح است که رهبران چین عمیقاً بر این باور هستند که نشست ترامپ و شی جین پینگ در ماه آوریل «نقطه عطفی» در روابط آمریکا-چین بود و راه را به‌سوی حل تعدادی از مسائل مهم دوجانبه در جریان مذاکراتی 100 روزه گشود که رهبران دو کشور برای رسیدن به نتایجی ملموس درباره برگزاری آن توافق کردند.

کلود بارفیلد در تحلیلی که در اندیشکده امریکن اینترپرایز منتشر شد، نوشت: من و همکارانم در امریکن اینترپرایز در خصوص احتمال رسیدن به رضایت و پیشرفت‌هایی ملموس در آن دوره زمانی کوتاه ابراز تردید کردیم. باید اشاره ‌کنم که در روزهای اخیر استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا هم از یک برنامه 100 روزه و هم از یک برنامه بلندمدت‌تر یک‌ ساله برای مذاکرات حرف زده است.

جدول زمانی اصلی که دولت ترامپ پیش‌بینی کرد، هر چه که باشد – و با وجود ضرورت متقاعد کردن چین به مداخله در خصوص نظام دمدمی‌مزاج کره شمالی – رئیس‌جمهور و مشاوران اقتصادی و امنیتی او نباید برای رویارویی نهایی با چین بر سر شبکه‌ای از قوانین و مقررات که تعطیل کننده بازار محسوب می‌شوند و شرکت‌های آمریکایی و دیگر شرکت‌های خارجی را از بخش‌های فن‌آوری اطلاعات و بخش‌های مرتبط با اینترنت بیرون می‌راند، منتظر بمانند. دولت آمریکا به‌ویژه باید فوراً با رهبران چین در خصوص قانون امنیت سایبری که اخیراً در این کشور به اجرا درآمده است، مقابله کند. اکونومیست در این خصوص هشدار داده است که این قانون می‌تواند شامل «یک اسب تروآ باشد که برای ارتقای سیاست تهاجمی نوآوری بومی طراحی‌ شده است.»

قانون امنیت سایبری

آماده‌سازی و تدوین قانون جدید امنیت سایبری که در تاریخ اول ژوئن سال جاری به‌صورت قانونی در چین به مرحله اجرا درآمد، به دلیل اعتراضات شدید دولت‌های خارجی و شرکت‌های چندملیتی، سال‌ها طول کشید. درحالی‌که در طول این روند برخی بازنگری‌های حداقلی انجام گرفت و اداره امنیت سایبری چین تلاش کرد کسب‌وکارهای وحشت‌زده را آرام کند و در این رابطه یک اطلاعیه پرسش و پاسخ نیز منتشر کرد، اما عبارات مبهم و قاطع درباره «حاکمیت سایبری» که در این قانون لحاظ شده همچنان پابرجا است.

آنچه در پی می‌آید، پردردسرترین و احتمالاً غیرعملی‌ترین بخش‌های این قانون است:

  • عبارات فراگیر و فقدان تعریف جزئیات مشکلات زیادی را برای شرکت‌های خارجی که می‌کوشند به این قانون پایبند باشند، ایجاد می‌کند. به‌عنوان‌مثال هیچ تعریف دقیقی از این موضوع وجود ندارد که «زیرساخت اطلاعاتی مهم» شامل چه بخش‌هایی است؛ اگرچه دستورالعمل‌ها برای «داده‌های مهم» اطلاعاتی را شامل می‌شود که می‌تواند «در حکومت، دولت، نیروی نظامی، اقتصاد، فرهنگ، اجتماع، فن‌آوری … و دیگر موضوعات امنیت ملی نفوذ کند یا به آن‌ها صدمه بزند.» به‌علاوه این حکم نیز وجود دارد که داده‌های روی اینترنت باید «امن و قابل‌کنترل» باشد.
  • بند 17 از قانون جدید حکم می‌کند که اطلاعات شخصی شهروندان چینی باید در سرورهایی ذخیره شود که در سرزمین چین واقع هستند و فقط در صورتی می‌توان استثنائاتی قائل شد که یک شرکت بتواند اثبات کند این کار «واقعاً ضرورت دارد». این مقرره اگر به شکلی سفت‌وسخت تفسیر شود می‌تواند توان شرکت‌های چندملیتی (و حتی چینی) را برای فعالیت در چین و ارسال داده‌ها به خارج فلج کند. تنظیم‌کنندگان مقررات در چین ظاهراً از این مانع برای شرکت‌های خود آگاه هستند، اما همچنان از این‌که با بی‌پاسخ گذاشتن سؤالات مهم مقرراتی مانع از فعالیت شرکت‌های خارجی شوند، خرسند هستند.
  • این قانون مقرر می‌کند که شرکت‌ها به بازنگری‌هایی در زمینه امنیت سایبری بپردازند که با تمرکز بر مسائل امنیتی خاص و «دیگر ریسک‌هایی که می‌تواند به امنیت ملی خدشه وارد کند»، محصولات و خدمات شبکه‌ای را تحلیل می‌کند. بخش‌های متعددی از این قانون نیز حکم می‌کند که محصولات و خدمات فردی می‌تواند تحت بررسی‌های متعدد آژانس‌های مختلف قرار گیرد. دستورالعمل بازنگری امنیتی، خطرات این حکم را که محصولات شبکه‌ای باید «ایمن و قابل‌کنترل» باشد، جالب توجه کرده است. علاوه بر این، ماده 28 الزام کرده است که شرکت‌ها در «حفاظت از امنیت ملی و رسیدگی به جرائم» به آژانس‌های دولتی کمک کنند. آیا این به معنای آن است که امکان دارد در آینده از شرکت‌ها خواسته شود روندها و برنامه‌های فن‌آورانه یا کدهای منابع خود را ارائه دهند؟ هیچ پاسخی برای این سؤال وجود ندارد.
  • در تاریخ 5 ژوئن یک شرکت مهم آمریکایی در حوزه صنعت فن‌آوری پیشرفته (انجمن صنعتی کامپیوتر و ارتباطات) با ارسال نامه‌هایی به مقامات عالی‌رتبه آمریکایی به‌شدت به این قانون جدید چین اعتراض کرد و از دولت ترامپ خواست برای ممانعت از اجرای این «مقررات تبعیض‌آمیز خارجی» قاطعانه اقدام کند. در این نامه آمده بود: «قواعد مربوط به فن‌آوری در چین باعث می‌شود شرکت‌های آمریکایی فعال در حوزه فن‌آوری در وضع نامساعدی قرار گیرند و درعین‌حال به صنایع آمریکایی که برای افزایش بهره‌وری و رقابت در سراسر جهان به محصولات دیجیتالی پیشرو متکی هستند، ضربه می‌زند.»
  • دولت ترامپ باید قانون امنیت سایبری جدید چین را در اولویت «مذاکرات 100 روزه» که در نشست ترامپ-شی موردتوافق قرار گرفت، قرار دهد. دولت آمریکا باید به‌وضوح بگوید که اگر مقررات تحت قانون جدید به توان شرکت‌های آمریکایی برای رقابت در بازار چین صدمه وارد کند، آمریکا فقط اعتراض نخواهد کرد، بلکه برای برقراری اقدامات متقابل که بازار آمریکا را به روی شرکت‌های چینی فعال در حوزه فن‌آوری نظیر علی‌بابا، بایدو و تنسنت می‌بندد، اقدام خواهد کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *